Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Legjobb receptjeink: PVA mix gyors pontyhorgászatokhoz

Legjobb receptjeink: PVA mix gyors pontyhorgászatokhoz

A bojlis, pontyos körökben ma már a PVA termékek alkalmazása nem újkeletű jelenség, ám a legjobb hatásfok eléréséhez úgy gondolom pár fontos dologot figyelembe kell venni. A minőségi mikro pelletek használata például, nagyban megnöveli az eredményességet és egyszerűsíti is a technikát.

Ami a feedereseknél a method technika, vagyis a "kupacszerű" koncentrált csalogatóanyag felkínálás és "középpontos" csaliprecentáció, annak egyfajta leképzése, a pontyos körökben népszerű PVA technika! Miért? Ha közelebbről szeműgyre veszel egy PVA tasak vagy háló lebomlást a víz alatt, akkor könnyedén belátod majd az okokat, amiért, jelenleg ez a legkoncentráltabb etetés és csalifelkínálás. Ha jól választod meg a csalidat, akkor az, pontosan egy marék finom pellet kupac közepén fog csábítóan "billegni", persze nem sokáig, hisz hamar felveheti egy szép hal...

Egy jól megtöltött PVA tasak több mint gondolnánk...
Egy jól megtöltött PVA tasak több mint gondolnánk...

Én a "bag"-et (pva tasak) nagyon szeretem, azonban a csapadékos időszakban vagy akkor ha sűrűn van kapás, inkább a PVA hálóra cserélem. Ezekbe a hálókba is remekül tölthető a mikro pellet, ami egyébként a kedvencem ha ezt a technikát választom. Mivel a háló rudacskákat egy mozdulattal tudom rögzteni az előken, így sok esetben preferálom őket, mégpedig sűrűbb szövésű és 23 mm-es méretben.

A PVA háló gyors agresszív és hatékony...
A PVA háló gyors agresszív és hatékony...

Jól bevállt mix-em:

BAIT-TECH CARP&COARSE 2 mm-es, BAIT-TECH KRILL pellet 2 mm-es, BAIT-TECH HALIBUT MARINE pellet 3 mm-es és BAIT-TECH BLOODWORM vödrös pellet mix. Ezekeből kezdésnek 4-4 bő marékkal teszek egy jól zárható műanyag dobozkába és jól összerázom. Egy erre alkalmas kis eszköz segítségével töltöm meg a PVA-t és már használatra kész is. Némely esetben PVA barát folyadékba mártom bedobás előtt, erre a célra remek a BAIT-TECH STICK MIX LIQUID család bármely tagja. Ezek közül az Ananász ízesítésűt mindig magammal viszem.

A pontyok gyorsan jelzik ha valami tetszik nekik...
A pontyok gyorsan jelzik ha valami tetszik nekik...

Üdv!

N.Robi

 


A hobbid a szakmánk! Tetejére