Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Léki csukázás az Arizónán

Léki csukázás az Arizónán
Ember tervez, de valaki bekapcsolta a gyorsfagyasztót. A korábbi cikkemben említett Arizónára vásárolt DAM Executorokat nem tudtam bevetni a víz már kopogott. Nem maradt más mint a lékpeca. A tógazdától megtudtuk, hogy horgászatra alkalmas a tó jege, ígyhát nem kellett sokáig győzködni magunkat az év második napján irány az Arizóna.
Idézet az Arizóna facebook oldaláról:

----- Kérdés:

Pergetni sehol nem lehet gondolom

---- Válaszok:
...esetleg a jég tetején... ?
----
Lehet pergetni,csak nem biztos hogy érdemes! :)Ember tervez, de valaki bekapcsolta a gyorsfagyasztót. A korábbi cikkemben említett Arizónára vásárolt DAM Executorokat nem tudtam bevetni a víz már kopogott. Nem maradt más mint a lékpeca. A tógazdától megtudtuk, hogy horgászatra alkalmas a tó jege, ígyhát nem kellett sokáig győzködni magunkat az év második napján Tomi barátommal irány az Arizóna.

A kishal beszerzésen állt a dolog, végül is sikerült. Összeszedtem a szükséges felszerelést pár csukázó úszó, horog és egy lékfúrót. Nem tervezett kiadás, meg is mosolyogtam másnap ezt a fotót :)


forrás: Mártogató Sporthorgász Egyesület

Felszereltük a botjaink közül azokat, amiket legkevésbé sajnáltunk és irány a jég. Egyeztettünk a halőrrel, hogy hol érdemes a "vízre" menni és csináltunk a szélében egy fúrást. A jég vékonyabb volt mint számítottuk, de simán elbírt, azért sokkal beljebb nem mentünk. Pár történet jutott eszembe, amivel társaimat is rémítgettem. Valóban egyedül talán esélytelen, de segítséggel is nehéz kihúzni a jégből a pórult járt embert, szóval ÓVATOSAN!

Az év második napján sikerült egy csukát fogni, lemaradtunk egy szép halról és a szomszédban is fogdosgattak. Egy 3kg körüli a lék előtt ment el. Mivel a tógazda kérése a kíméletes bánásmód, egyik pecás sem nyelette mélyre, talán ezért is mentek el ezek a halak. Senki nem bánkódott komolyan, igazi jó kis közösség kovácsolódott a tóparton.Mindig csodáltam a bojlisokat, úgy tesznek, mintha "ráérnének", ráérnének egymásra, ráérnének horgászni, beszélgetni, jókat enni és inni. A szomszédban forralt bor készült, amiből természetes módon megkínáltak mindenkit aki a tavon volt, mi is viszonoztuk a kedvességet, amivel csak tudtuk.A fenti pinokkiós kép megint eszembe jut, mert még mindig ellenállok a bojlis felszerelésnek, de a jó társaságnak nem! Majd úgy csatlakozom a pecákhoz, hogy methodozom, pergetek vagy harcsázok, mindegy is, horgászni jó és barátokkal még jobb. Ilyen vízen mint az Arizóna gyakorlatilag minden módszer eredményes, szerencsére ragadozó is szép állományban van a tavon, a pergető pecások és a harcsára horgászók sem maradnak élmény nélkül...

Boldog, fogásokban gazdag 2015-ös évet kívánok minden horgásztársamnak, űzzetek bojlitást, feederezést, pergetést, lékpecázást vagy bármi mást! Horgásszatok sokat, mert horgászni JÓ! :)Üdvözlettel:
Oláh Zoltán
Horgász-Zóna

AJÁNLOTT CIKKEK
Methoddal Maróton

Methoddal Maróton

2020. október 26. - Oláh Tamás
Megfűszerezett pontyozás - Sikeres váltások

Megfűszerezett pontyozás - Sikeres váltások

2020. október 21. - Tanács Jani
Esős horgásznap

Esős horgásznap

2020. október 15. - Nagy Róbert
Feederbotos portya a Tisza-tavon

Feederbotos portya a Tisza-tavon

2020. október 06. - Nagy Róbert
Rapid Pontyozás a Háziréti tavon

Rapid Pontyozás a Háziréti tavon

2020. szeptember 28. - Nagy Róbert
Matek, vírus, óriássüllő

Matek, vírus, óriássüllő

2020. szeptember 25. - Szily László
Pontyozás egyszerűen - a Sticky, a Worm és a Pro feeder

Pontyozás egyszerűen - a Sticky, a Worm és a Pro feeder

2020. szeptember 22. - Illés Zoltán
Rapid pontyozás a LUPA tavon

Rapid pontyozás a LUPA tavon

2020. szeptember 04. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére