Horgász-Zóna menü
Kedvencek
Kosár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció | Elfelejtett jelszó
  • FIIISH csalik
  • Pro Natural Fine lake dark
  • Hanatu szuper távdobó kosár

Léki csukázás az Arizónán

|

Idézet az Arizóna facebook oldaláról:

----- Kérdés:

Pergetni sehol nem lehet gondolom

---- Válaszok:
...esetleg a jég tetején... ?
----
Lehet pergetni,csak nem biztos hogy érdemes! :)Ember tervez, de valaki bekapcsolta a gyorsfagyasztót. A korábbi cikkemben említett Arizónára vásárolt DAM Executorokat nem tudtam bevetni a víz már kopogott. Nem maradt más mint a lékpeca. A tógazdától megtudtuk, hogy horgászatra alkalmas a tó jege, ígyhát nem kellett sokáig győzködni magunkat az év második napján Tomi barátommal irány az Arizóna.

A kishal beszerzésen állt a dolog, végül is sikerült. Összeszedtem a szükséges felszerelést pár csukázó úszó, horog és egy lékfúrót. Nem tervezett kiadás, meg is mosolyogtam másnap ezt a fotót :)


forrás: Mártogató Sporthorgász Egyesület

Felszereltük a botjaink közül azokat, amiket legkevésbé sajnáltunk és irány a jég. Egyeztettünk a halőrrel, hogy hol érdemes a "vízre" menni és csináltunk a szélében egy fúrást. A jég vékonyabb volt mint számítottuk, de simán elbírt, azért sokkal beljebb nem mentünk. Pár történet jutott eszembe, amivel társaimat is rémítgettem. Valóban egyedül talán esélytelen, de segítséggel is nehéz kihúzni a jégből a pórult járt embert, szóval ÓVATOSAN!

Az év második napján sikerült egy csukát fogni, lemaradtunk egy szép halról és a szomszédban is fogdosgattak. Egy 3kg körüli a lék előtt ment el. Mivel a tógazda kérése a kíméletes bánásmód, egyik pecás sem nyelette mélyre, talán ezért is mentek el ezek a halak. Senki nem bánkódott komolyan, igazi jó kis közösség kovácsolódott a tóparton.Mindig csodáltam a bojlisokat, úgy tesznek, mintha "ráérnének", ráérnének egymásra, ráérnének horgászni, beszélgetni, jókat enni és inni. A szomszédban forralt bor készült, amiből természetes módon megkínáltak mindenkit aki a tavon volt, mi is viszonoztuk a kedvességet, amivel csak tudtuk.A fenti pinokkiós kép megint eszembe jut, mert még mindig ellenállok a bojlis felszerelésnek, de a jó társaságnak nem! Majd úgy csatlakozom a pecákhoz, hogy methodozom, pergetek vagy harcsázok, mindegy is, horgászni jó és barátokkal még jobb. Ilyen vízen mint az Arizóna gyakorlatilag minden módszer eredményes, szerencsére ragadozó is szép állományban van a tavon, a pergető pecások és a harcsára horgászók sem maradnak élmény nélkül...

Boldog, fogásokban gazdag 2015-ös évet kívánok minden horgásztársamnak, űzzetek bojlitást, feederezést, pergetést, lékpecázást vagy bármi mást! Horgásszatok sokat, mert horgászni JÓ! :)Üdvözlettel:
Oláh Zoltán
Horgász-Zóna

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:Minden jog fenntartva © 2018 - Horgász Zóna
Horgász-Zóna Ügyfélszolgálat elérhetőségek:
Telefonszám: 06 1 240 5454
Mobil: 06 70 362 7167 (hétköznap 8:00-18:00-ig, szombaton 9:00-12:00-ig)
Email: ugyfelszolgalat@horgasz-zona.hu
G+: Google+
Horgász-Zóna Buda bemutatóterem és horgászbolt: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., telefon: 06 1 2405454
Horgász-Zóna Pest horgászbolt: 1138 Budapest Gyöngyösi sétány 8., telefon: 06 1 612 1775
Horgász webáruház | Feeder bot | Nevis szett | Shimano orsó | távdobó orsó