Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Method Mix másképp...

Method Mix másképp...
Ebben az írásomban szeretném bemutatni nektek, hogyan csinálhatunk fillérekből fogós bojlit, és egy tavat, amely igazi kis gyöngyszem Hajdú-Bihar megyében.
Már év eleje óta izgatta a fantáziám, mit tudhatnak a Bait-Tech method mixek ha csinálnék belőlük bojlit. Hát augusztusra sikerült is kideríteni! :)
Bemutatom hogyan csinálhatunk method mix-ből és minden konyhában megtalálható hozzávalókból fogós golyókat, amely még pénztárcabarát is.
Az angolok kínálatából a Bait-Tech Karmá-ra (ami egy nagyon büdös kaja) és a Bait-Tech Super Method Mix Red-re (édes fűszeres mix) esett a választásom.A boszorkánykonyha hozzávalói:

Chilis bojli:
- 0,5kg Bait-Tech Super Method mix
- 4db tojás
- 20g őrölt chili
- 20g tört chili
- 10 csepp chili olaj
- 1 e.k. só
- 3 e.k. napraforgó olaj
- 1 dl víz

Büdös bolji:
- 0,5kg Bait-Tech Karma
- 4db tojás
- 20g őrölt bors
- 1 e.k. só
- 3 e.k. napraforgó olaj
- 2-3 dl víz(a karma nagyobb folyadék mennyiséget képes felvenni)

A 4 tojást felütjük egy edénybe és hozzáadjuk a fűszereket, a sót, a vizet, az olajat, és jól elkeverjük.Ha ez megvan, kis adagokban hozzáöltjük a method kaját álladó keverés mellett, ezt addig csináljuk, míg nem kapunk egy viszonylag puha tésztát, ami már nem tapad az edény falához.Ezután a tésztát betesszük egy nylon zacskóba és hagyjuk 1,5-2 órát pihenni. Ha lejárt az idő, golyókat formázunk kézzel vagy roller-el és főzés előtt becsomagoljuk alufóliába bojlikat. Ez azért fontos mert így nem főzzük ki az értékes az aromákat, összetevőket!Mikor a golyók feljönnek a lobogó víz tetejére, készen van (ez mérettől függően 2-3 perc) egy szűrőkanállal kiszedjük és hagyjuk kihűlni. Mikor ez megvan, kicsomagoljuk a csalikat és 2-3 napig naptól védett helységben tároljuk, hogy száradjon, így elérjük a tökéletes állagot.
Az alufólia miatt kissé amorf formájuk lesz, de ez nem baj. Ha marad vagy hagyunk a bojli tésztánkból egy keveset, azt pasztaként használhatjuk, hogy tovább növeljük a fogási esélyünket.

A helyszín

Idén áprilisban találtam a facebook-on egy püspökladányi 5-ös horgász tó elnevezésű oldalt, ahol szebbnél szebb nagytestű pontyokkal fotózkodtak az ott horgászó emberek. Hétről-hétre figyelemmel követtem a közzétett fogásokat és megérett bennem a gondolat augusztusra, hogy itt próbáljam ki a method-os bojlikat.
A tó Budapesttől 180 km-re a Hajdú-Bihar megyei Püspökladányban található, 5-6 Ha területű, átlagban 1,5 m mélységű. A víz utánpótlást a helyi strandot termál vízzel ellátó érből kapja. Ebből adódóan kiváló a víz minősége, amit hetente ellenőriznek is. 10 kg feletti ponty állománya igen gazdag, minden évben telepítenek is ilyen súlyú halakat a sportik örömére.

25-én érkeztem a vízre egy 24 órás pecára, a "papírozás" után Pusztai Zsolt egyesületi tag segített a hely választásban, és ellátott tanácsokkal. A választott horgászhelyről a tó közepét tudtam faggatni.A cuccolás után egyből megkezdtem az alapozó etetést, ami a következőkből állt:

- 0,5 kg Bait-Tech Karma
- 0,5 kg Bait Tech Super Method mix Red
- 2 marék kendermag
- 1 marék tört tigtismogyoró
- 1 olajos tonhalkonzerv
- 1 doboz konzervkukorica (csaliörlővel összetörve)
- 20 csepp chili olaj
- víz
- 1 kg fűszeres és büdös bojli vegyesen
Az alapanyagokat összegyúrtam gombócokká és parittyával juttattam be kb. 70-80 méterre, a bojlikat pedig dobócsővel.A végszerelékeim egyszerű inline és helikopter paszta ólommal ellátva, a bojlikat 12 mm-es fluo pop up-al könnyítettem ki.Etetés után 2 óra elteltével jött az első ponty, amely meg is döntötte a személyes rekordomat 16,6 kg!!! :)))))))))A következő 20 órában ilyen sorrendben jöttek a pontyok:
7 kg, 10 kg, 9,4 kg, 8,2 kg, 9,18 kgA Bait-Tech újra bizonyította ilyen formában is a fogósságát. Összesen 3-4 kg kaját használtam fel csaligyártásra, etetésre, és 60,38 kg halat sikerült fogni 22 óra leforgása alatt.
A Karmából készült golyót kedvelték jobban, ezzel 4-et, míg a chilis-el 2 db-ot sikerült fogni.

A tóról még annyit, hogy nagyon kulturált, szívesen fogadnak minden horgászt. Egy élményekben gazdag 24 órát töltöttem el itt. Csak ajánlani tudom mindenkinek a receptet és a tavat is! Én még biztosan visszatérek!

Sziasztok!

AttilaKAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK

0 Ft

0 Ft
OKUMA horgászbot és- orsó bemutató nyílt hét

OKUMA horgászbot és- orsó bemutató nyílt hét

2024. április 19. - Balogh Gábor
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor

A hobbid a szakmánk! Tetejére