Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Method Feeder Craig Butterfiled módra

2011 december 16-án jelentette be az angol Middy cég, hogy Craig Butterfield személyében új vezetője lesz a Middy által szponzorált horgászcsapatnak. Craig addig is a vezető szerepet vállalt a termékek tervezésében és tesztelésében. Azóta tovább bővítette a szponzorált horgászok körét, ezzel is még több tapasztalatot és tudást hozva a Middy csapatba. Az a megtiszteltetés ért minket, hogy egy rövid interjú erejéig kifaggathattuk arról, ő hogyan csinálja a method feederezést!
2011 december 16-án jelentette be az angol Middy cég, hogy Craig Butterfield személyében új vezetője lesz a Middy által szponzorált horgászcsapatnak. Craig addig is a vezető szerepet vállalt a termékek tervezésében és tesztelésében. Azóta tovább bővítette a szponzorált horgászok körét, ezzel is még több tapasztalatot és tudást hozva a Middy csapatba.
Az a megtiszteltetés ért minket, hogy egy rövid interjú erejéig kifaggathattuk arról, ő hogyan csinálja a method feederezést

Ki ez az ember? Talán sokan hallottatok már róla, mint horgász, de készítettünk egy kis adatlapot, amely közelebb hozza őt hozzánk. Tudtátok, hogy brit karatebajnok volt?

Craig Butterfield adatlap

Craig Butterfield
Craig Butterfield


Születési idő: 1983.10.10

Lakóhely: Boston, Lincolnshire, UK

Munkahelyek: Metsa Wood (Európa legnagyobb gépi fafeldolgozó vállalata) csoportvezető, Middy által szponzorált horgász 2009-től, majd 2011-től Middy csapat szponzorációs vezető

Horgászat kezdete: Hét évesen 1990-ben kezdtem el horgászni, először csukáztam és a tengeren pecáztam, majd később az édesvíz felé fordultam. Matchezni tizenkét évesen kezdtem el.

Kedvenc horgásztó: Westwood Lakes (Lincolnshire)

Kedvenc természetes víz: Bargate Drain (Boston), csupán azért, mert egészen gyermekkorom óta itt horgásztam, beleértve a nyári szünidőket is, amikor minden nap. Szóval elég jól ismerem!

Eredmények:

- Brit rakósbotos bajnoki cím
- Westwood tavaki fesztivál bajnok (x3)
- Westwood tavaki legtöbb hal az évben (2009, 2010, 2011)
- NFA Kelet Midland egyéni győztes
- Grange Farm bajnokság győztes
- Boston Téli Kupa egyéni győztes
- Ray Smith Emlékkupa győztes

Horgász ambíciók: Folyamatosan fejlődni és megnyerni annyi versenyt, amennyit csak tudok. Mint a legtöbb horgász, szeretnék egyszer megnyerni a nagy pénzdíjas versenyeink egyikét.

Médiaszereplések: vendégíró vagyok a Match Fishing és Pole Fishing weboldalakon.

Horgászaton kívüli tevékenység: Ötéves korom óta karatézom. Rendszeresen versenyeztem Anglia színeiben így volt alkalmam beutazni a világot. 2009-ben hagytam abba a versenyszerű karatét miután 5 európai érmet és egy világbajnoki érmet nyertem 2006-ban. Azóta rendszeresen edzek és egy junior csoportot tanítok hetente egyszer.

És most következzen a kis interjú!

Method feeder - mi a titok?
Method feeder - mi a titok?

forrás: www.fishingmagic.com

Szerinted melyek a kritikus sikertényezői az eredményes method feeder horgászatnak?
A hatékony methodozás sikertényezői között elsősorban a jó minőségű, erős felszerelést említeném. Fontos, hogy meg tudj bízni benne, tudd, hogy a sokadik nagy testű hal utáni fárasztást is bírni fogja. A másik a nagyon pontos, akár 0,5 négyzetméteren belüli dobás.

Milyen víztípusokon működik jól a methodozás?
Horgászataim során azt találtam, hogy briliáns taktika lehet a methodozás olyan helyeken, ahol nem tudtam rakóssal meghorgászni a törést vagy partoldalt. Szembeszélben, amikor nem tudok rakózni normálisan, szintén fantasztikus megoldás lehet a method feeder.

Hogyan methodozol?
A horgászvíz horgászrendjétől függően: ha engedik a fix kosarat a Middy gumis method feeder kosarát, ha nem akkor a csúszós kosarát használom. Szeretem az erős horogelőkéket, kezdésnek a 0,18-as Middy Lo-viz zsinórját teszem fel. Előnyben részesítem a hajszálelőkésen szerelt erős húsú horgokat, pl. Middy KM2 18-as vagy 16-os méretben.

Hogyan döntöd el, milyen hosszú előkét kötsz?
Ha lehet, maximum 7-8 cm-es előkét használok, mivel minél rövidebb a horogelőke, annál kevesebbet tud mozdulni a hal, mielőtt megakasztja magát a kosáron. Vannak horgásztavak, ahol előírás bizonyos hosszúságú horogelőke, ezt fontos a horgászat előtt tisztázni!

Melyik a fontosabb a method mix vagy a horogcsali?
Azt gondolom, a method mix sokkal fontosabb, mivel ez az, ami odavonzza a környéken úszkáló halakat. A horogcsali általában úgy is a method mixben pihen és csak akkor szívja ki a hal, miután már ott eszegeti a kosárból kihullott etetőanyagot vagy pelletet.

Milyen horogcsalikat szeretsz?
A legfogósabb csalijaim között az egyetlen szem kukorica vagy minibojli szerepel.

Mi a kedvenc method mixed?
A kedvencem a fele-fele arányban kevert mikropellet és Sonu Baits method mix.

Tényleg működik?
Tényleg működik?

forrás: www.rouletesbouillettes.com

Tudsz teljesen kész, azonnal bevethető method mixet a piacon?
Vannak ilyenek, de az a tapasztalatom, hogy a tartósítószer nélküli natúr mixek mindig felülmúlják a kész mixeket. Itt arra is gondolok, hogy a saját keverék kikísérletezésnek folyamata fontos része annak, hogy jó methodos horgász legyen valaki.

Látod értelmét annak, hogy előző este lefagyasszuk a method mixünket?
A fagyasztás “megöli” a szemcséket, amelyek így kevésbé lesznek aktívak, azaz sokkal lassabban bomlanak le. Éppen ezért én mindig frissen kevert mixet használok, amely nagyon gyorsan felhősödik, hatékonyan felkínálva a benne rejtőző horogcsalimat.

Hogyan tartod frissen a method keverékedet pl. egy verseny során?
Napsütéses meleg napon mindig letakarom a vödrömet egy nedves törölközővel. Ez meggátolja annak kiszáradását, így a szemcsék nem lesznek lebegősek a vízbeérés után.

Mit tanácsolnál azoknak, akik még csak most ismerkednek a method feeder módszerrel?
Csak egyszerűen, ne komplikáljanak! Töltsenek el sok időt a dobások gyakorlásával, mivel a kosár lehető legpontosabb célba juttatása a method feeder horgász legnagyobb fegyvere.

Itt az ideje kipróbálni!
Itt az ideje kipróbálni!


Kedves Craig, köszönjük az interjút! Sok energiát és szerencsét kívánunk a céljaid eléréséhez!

Copyright: Middy Tackle International Ltd., Craig Butterfield, Horgász-Zóna (C)
AJÁNLOTT CIKKEK
OKUMA horgászbot és- orsó bemutató nyílt hét

OKUMA horgászbot és- orsó bemutató nyílt hét

2024. április 19. - Balogh Gábor
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor

A hobbid a szakmánk! Tetejére