Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Method feeder portya a Carp Love Big ponty taván

Szeretünk együtt horgászni, ki-ki a saját cuccaival, stílusában. Én továbbra is a method feedert nyomtam ezen az újabb baráti pecán is. Úgy sikerült, hogy megint hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam!
Attissal vívott háromfordulós "módszerek háborúja" utolsó állomására érkezett. Helyszín a gödöllői Big ponty tó négyes állás. Hogy igazságos legyen a küzdelem, egy-egy tavat választottunk, amit ismerünk, de a másik nem, míg a harmadikról egyikünknek se volt fogalma.Attis a heavy ground bait-nagyobb fűzött csalis módszert részesíti előnyben, míg én a light method feedert. Mindketten a Bait-Tech arzenáljával felfegyverkezve vetettük magunkat a küzdelem hevébe, ami nem is volt kérdés, ezekkel akkor is fogtunk, amikor mások nem. Első fordulóban a Kána horgásztavat szálltuk meg, ott belátható közelségben rajtunk kívül nem fogtak pontyot. Míg a Béke tavon, amit hirtelen felindulásból látogattunk meg, délig 18 pontyot tereltem szákba, környezetünk nem kis megrökönyödésére.

Lassan megszokom, hogy ha Attisal megyek horgászni, akkor fél négykor kell kelnem. Ha csukázni megyek, azok a halak türelmesebbek, mindig megvárnak. A Corsába ezúttal négyen préseltük be magunkat, egy aprócska madárfióka, aki már egy hete ezt a napot várta, és Zsu akit kisebb erőszakkal kellett megszabadítani munkamániájától, kitépni a technika karmaiból. Persze egy órával korábban érkeztünk, bezárt vaskapu mögül a halőr türelemre intett, fasza legalább egy kávét adj ki. Lassan megtelt a parkoló, mint egy hosszú zarándok hely végállomásán.

Na, végre! Kocsiba be, könyököt ki. Belső parkolóba be, kiskocsiba át, négyes álláshoz le. Attis úgy mellékesen közölte, hogy azért választotta ezt a helyet, mert itt egy-két „horgász” szerint nem nagyon lehet halat fogni, aminek nemrég szemtanúja is volt. Nem sokat meditáltunk, gangster megszállta a stéget, én inkább maradtam a parton, jó nekem a zöld, meg az egyszerű angolos módszer, leszúrók.

Nincs kecmec, nem bonyolítok, nem variálok, nem keverek, fagyasztóból kipakoltam az összes megmaradt mixet. Így is három féle method mix és egy mikropellet van nálam, három percen belül mindkét botom bedobva várja az első jelentkezőket, egy közel egy távol. Attis még szerel. Első tizenöt percben semmi, újra tölt, újra dob, Attis már keveri a mixet. Hopp a távolabbin kapás, üres bevágás, hozom a formám. Újratöltöm Karmával, visszadobom, a közeli játékost is oda küldöm, de az édesebb Super Method mixel. Karmán kapás, de megint luft, Attis végre kész.

Hosszabb előkét kötök, de most Spec G mikropelletel amit jól meglocsoltam Krill & Tunával. Hogy tökéletes legyen a szín harmónia Incredible Sweetcorn a csali. Kb. ugyan oda vissza. Attisnak mozgás hiánya van, tőle szokatlan módon nem heverészik, dobócsővel bombázza szereléke vélt helyzetét. Én se panaszkodom, jót állok a botjaim mellett, hol Zsu unatkozik a székemben, hol a madárfióka.

Kávé! -hoznátok nekem egy kávét? Hoznak, van egy 10 percem, gyorsan Spec G method mixel töltve a távolba küldöm a másik kosarat is. Székből szemlélve így mindjárt más. Pöszmötölős kapás a krillre, bevágásomra vad roham a válasz, háhá a hosszabb előke! Rohama gyorsan megtörik, Big ponty mi? Van vagy másfél kiló. Egy kis fertőtlenítés, fotó, úsztatás, ha így állunk, akkor mikropellet mindkét kosárba, egyiken a szokásos csali, míg a másikon Incredible pellet & fish oil. Kifejezetten vér pontyoknak. Megint egy kis ponty, egy pillanatra elgondolkozom, hogy ha ez a big, akkor milyen a másik? Megérkezik a kávém.

Nyugodtan akarom elfogyasztani, így gyors használati utasítás Zsunak, és nyugodtan kávézok,
- Hahó, most kell bevágni!

Bevágása egy kicsit esetlen, az Okuma spicce szinte ott marad ahonnan indult, az arcomon pedig a döbbenet, ilyet még nem láttam ettől a bottól. Zsu arcáról a pánikot spakliva se lehetne levakarni. Eközben a hal vad kirohanásba kezdett, Zsu a bot végét a hasába támasztva, pánikszerűen tekerni kezdte az orsót, lassan meghallotta, hogy mit is mondunk neki. Zóna Zoli (aki közben befutott) a mentorom, csak mosolygott. Lassan a fárasztás a végéhez közeledett, és gyönyörű 5 plusszos ponty került a szákba, matracra, mérlegre, lencsevégre és vissza a vízbe.

Na, szép, kitúrnak a székemből és még nagyobbat is fog, míg újra csalizok a másik boton is vad kapás van, azt már rutinból kapja fel, Yank N' Blank ívén azonnal látszik, hogy ez se kicsi, ezen már nevetek, át akarja adni a botom, de - ha már elkezdted folytasd :-) újabb 5plusz. Krillel vissza.
Attis kapásjelzője elég bizonytalan kapást jelez, a bot íve se bíztató, Zoli odabattyog a szákkal, - az első amurom! Zoli alámerítene, de végre úgy viselkedik, mint egy amur, már azt hittem elfelejt annak lenni. Háromszor lő ki, mint egy rakéta, de a rutinos kéz megszákolja, nem egész 8 kiló! Májusi amur aranyat ér!Közben újabb kispontyot terelek partra. Elfelejtkeztem a beáztatott pelletekről, leöntöm róla a vizet, úgy néz ki nincs gond. Jó alaposan meglocsoltam Krill & Tunával, imádom az illatát, olajos tonhalkonzerv tormával, zseniális. Na, most már van gond. Zoli szerint nincs semmi probléma egy kis krill pelletet szór rá, nem lett jobb. Fogtam és úgy, ahogy van belekevertem a Spec G mixbe és ezzel töltöttem meg a kosarakat. 5 perc és kapás, háh, csak megjött végre nekem is, egy nagyobbacska, 5 plusz.

Az új mix, gyorsabban hozta a kapásokat, sőt egy kitekerés közben még egy süllőt is fogtam, ez egy kicsit helyre tette a lelkivilágom :-) Közben Attis kihalászta a madárfiókánkat a vízből, a stégről fejjel előre beleesett :-D így tettünk szert egy zöld manóra.Lassan kezdtünk összepakolni, kimostam a kiürült dobozokat, mennék vissza, ekkor kapja fel Zsu a Yankot. Bot íve gyönyörű a fék visít, Zsu riadtan ál és tanácstalanul néz rám, - át vegyem? -NEM!!! Mit csináljak? - Csak tartsd, majd elfárad. Jó tíz perc alatt kapást csinált a szomszéd bojlis brigádnak majd Attis mind két botján. Egy igazi szépséget sikerült szákba terelni. 7 és fél kiló! Még soha nem fogtam ekkorát, ő meg az első alkalommal, két ötöst, egy másfelest és ezt a szörnyet, na meg a keszeget, hogy is mondta?- mi ez a kis szar? Egy szó, mint száz, kitörölte az orrunk :SHazafelé összesítettük az eredményeket. Kicsivel több mint 50 kiló ponty, Zsu: egy 1,5 kg, két 5,5 kg és egy 7,5-es, én sok kicsi, három 5 kilós. Attis amurja vitathatatlanul vitte a pálmát, amihez csatlakozott még egy 5-ös ponty és két kicsi. De az egyértelmű lett, hogy a feeder még ilyen avatatlan kezekben is eredményes, rövidtávon etetés nélkül is megveri a hagyományos pontyozó módszert, még úgy is, hogy fárasztás közben több nagyobb hal leakadt. Igaz az sokkal ritkábban szólal meg, de akkor nagyobb is a hal, legalább is általában :-)

Menjetek horgászni! :)
GabiAJÁNLOTT CIKKEK
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére