Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Csaligumi? Menj már...

Kedvenc módszerünk a method feederezés, egyértelműen sok halat hoz, remek szórakozást nyújt. Hiszek abban, hogy a methodozásnál a legfontosabb a minőségi etetőanyag, a felszerelés többi része kevésbé számít. Azért van még egy fontos összetevő nevezzük tapasztalatnak vagy ösztönnek... Sokszor mondjuk a Zóna budai boltjában, hogy a jó method kaja mellé bármilyen csalit feltehetsz, eredményes lesz. Legyen az lebegő csali - süllyedő csali, élő vagy éppen műanyag. Ezen kívül azt is gyakran emlegetjük, hogy a csalitüskén felkínált csali eredményesebb, természetesebb. Ezeknek a tabuknak a megdöntésére indultunk el a Szászpa horgásztóra Bittó Zoli horgásztársammal.
Kedvenc módszerünk a method feederezés, egyértelműen sok halat hoz, remek szórakozást nyújt. Hiszek abban, hogy a methodozásnál a legfontosabb a minőségi etetőanyag, a felszerelés többi része kevésbé számít. Azért van még egy fontos összetevő...

Sokszor mondjuk a Zóna budai boltjában, hogy a jó method kaja mellé bármilyen csalit feltehetsz, eredményes lesz. Legyen az lebegő csali - süllyedő csali, élő vagy éppen műanyag. Ezen kívül azt is gyakran emlegetjük, hogy a csalitüskén felkínált csali eredményesebb, természetesebb, mint egy gumizott csali.

Ezeknek a tabuknak a megdöntésére indultunk el a Szászpa horgásztóra Bittó Zoli horgásztársammal.

Sok horgásztavon voltunk, meg kell mondjam, hogy a Szászpa a legjobb feederes hely, ahová eddig eljutottam. Ha már a methodos részen túljutottál a cikkben, akkor valószínűleg nincs ellenedre, hogy ezen a tavon nem lehet elhozni halat, illetve szakáll nélküli horoggal szabad csak horgásznod. Gyönyörű környezet, a halállomány pedig remek és változatos!

Szépen gondozott
Szépen gondozott


Elsőnek a tó 9-es helyén pakoltunk le, hamar jött két potyesz, majd kb. 3 órán keresztül csak dévér és kárász. Ponty semmi. A lehetséges irányokat és elérhető távolságokat sorra végigpróbáltuk, 10-15 percenként frissítettünk. Kevéske eredménnyel. Nem tudok ilyenkor nyugton maradni, azért sem, mert ebben az évben ez volt az első lehetőségem egy komolyabb feeder pecára és hát az igazi (teszt)eredmény az, ha nagyobb súlyú halakat, pontyokat is fog a horgász.

Zotya barátommal a költözés mellett döntöttünk. Valamiért úgy éreztem, hogy a tavon található kis sziget körül igen jó peca vár minket. Láttam cimborám szemében a kételyt, de tudtam, hogy hálás lesz még Ő ezért a kis pakolásért vagy legalábbis reméltem.

Kis pakolás mi?
Kis pakolás mi?


Beosztottuk az új 3-as számú helyen, hogy ki hova dob, hogy minél szélesebb területen kutassunk a pontyok után.

Bejelöltem, hogy hová dobáltunk.
Bejelöltem, hogy hová dobáltunk.


Nem kellett sokat várni a kapásra. Az első halam olyan erővel húzott, hogy közöm nem volt hozzá, elment. Elment, mégis örültem, éreztem megvan a tuti hely.

A szétdobált method kosarakat, mostmár egy irányba lendítettük: oda ahol a halak laktak.

és hol volt legtöbb kapásunk
és hol volt legtöbb kapásunk


Ezután olyan parádés peca következett, aminek az eredménye 11 db ponty 4 és 6 kiló közötti súlyban, 2 compó, dévérek és kárászok lettek. Sok hasznos tapasztalattal és egy kedvenc horgásztóval lettünk gazdagabbak. A method tölteten kívül nem etettünk, ketten használtunk el egy 2.000Ft-os method etetőanyagot 1 nap alatt.


Miket vettünk észre a horgászaton:

• Egy hajlékony Yokozuna feederrel a szakáll nélküli horogról csak 2 db halunk ment el a kb. 40-ből. Szakáll nélküli horgunk a GURU QM1-e volt 10-es méretben.

• Akár arany is lehetne a method kajában, amikor nem volt a közelben hal nem fogtunk. Meg kellett keresni a halakat, a költözés bejött.

• Igazából a csaligumi két darabbal több halat hozott (ez lehet annak a következménye is, hogy az többet volt vízben, mint a tüskés szerelék), de fogásban semmiképpen nem maradt le a tüskétől.

• Bármit tettünk a horogra, húzta a hal.

• A csaligumis csalizás macerásabb és vannak olyan csalik, amik fűzésre, fúrásra szétrepednek.


Hogyan állunk a tabudöntéssel?

Methodozásnál a csaligumi ugyanolyan hatásos, mint a tüske. Hoppá :)

Viszont most is azt tapasztaltuk, hogy a hobbi method horgászatban az etetőanyagnak sokkal fontosabb szerepe van, mint a csalinak.


... és az a plusz összetevő, ami a horgásznapot sikeressé teheti. hogy a horgászathoz mindig kreatívan kell hozzáállni, ha nem megy a hal, valamin változtatni kell, akár egy új horgászhelyre is érdemes átpakolni.


Friss hírek, a Szászpa egy másik horgászállásáról :)
Zoli barátom fogása pár nappal a peca után egy 12,7 kg-os ponty és egy 9,2 kg-os amur személyében:

Yoko-s ponty
Yoko-s ponty


Yoko-s amur
Yoko-s amur
AJÁNLOTT CIKKEK
Pontyozás egyszerűen - a Sticky, a Worm és a Pro feeder

Pontyozás egyszerűen - a Sticky, a Worm és a Pro feeder

2020. szeptember 22. - Illés Zoltán
Rapid pontyozás a LUPA tavon

Rapid pontyozás a LUPA tavon

2020. szeptember 04. - Nagy Róbert
Egy versenygyőzelem „titkai” a Bentáról

Egy versenygyőzelem „titkai” a Bentáról

2020. augusztus 25. - Hoffmann Feri
Alkalmazkodj a siker érdekében!

Alkalmazkodj a siker érdekében!

2020. július 21. - Hoffmann Feri
Bemutatkozik a Middy Muscle-Tech 300 feeder bot

Bemutatkozik a Middy Muscle-Tech 300 feeder bot

2020. július 01. - Hoffmann Feri
Egy igazán szép mentés többet ér ezer halnál

Egy igazán szép mentés többet ér ezer halnál

2020. június 29. - Szily László
Big in Japan: Toray zsinórok a kínálatban!

Big in Japan: Toray zsinórok a kínálatban!

2020. június 21. - Horgász-Zóna

A hobbid a szakmánk! Tetejére