Horgász-Zóna menü
Kedvencek
Kosár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció | Elfelejtett jelszó
  • FIIISH csalik
  • Pro Natural Fine lake dark
  • Hanatu szuper távdobó kosár

Method fogta csuka

|


Novemberi napfényes napon beszéltem meg találkozót Misi barátommal Százhalombattán, hogy bepótoljuk a nyáron munkánk miatt kihagyott horgászatokat. Igaz ez csak egy nap, de több mint a semmi. Az eredeti terv az volt, hogy a 7-es Vip tavon horgászunk, így én ennek megfelelőnek állítottam össze a felszerelésemet. Korábbi tapasztalataim alapján ezen a tavon nagyobb távolság meghorgászására van szükség, így szükséges a heavy feeder bot!

Még csak a parkolóban álltunk, amikor arra az elhatározásra jutottunk, hogy jobb lenne kihagyni a nagy tavat, mert bár nem horgásztak rajta sokan, de úgy voltak a helyek lefoglalva, hogy csak szűkösen fértünk volna közéjük, ezért a nagy távolságról történő fárasztásnál biztos zavartuk volna egymást. Nem erőltettük a dolgot és másik tavat választottunk!

Így alakult, hogy a 2-es tó partján pakoltunk ki, annak is az 1-es tó felőli oldalának az elején, mert a tó végében már ültek. Kipakolásnál nem variáltam túl, csak a legminimálisabb felszerelést állítottam össze, egy botot leszúrókkal. Mivel máshogy terveztem ezt a napot, ezért nem volt nálam picker vagy rövid feeder bot, így felszerelésem a következőkből állt:
Shimano Speedmaster AX feeder 3,6 méteres bot, Shimano Aero feeder 4000 FA orsó, Asso Ultra Cast zsinórral feltöltve. Kosárnak a Middy Gripper method 30g-osat használtam, Korum Quick Change előkerögzítővel, amihez Guru QM 1-es 14-es méretű horgát kötöttem.

Tényleg nem akartam túl bonyolítani, mert csak egy beszélgetős, pecázgatós napot szeretünk volna. Etetőanyagnak 2mm method pelletet használtam, amihez a BAIT-TECH The Juice dipjéből adtam hozzá egy keveset. Ebből a keverékből került a kosárba, amit a már megszokott Special "G" green method mix-el borítottam. Csalinak a The Juice wafters változatát és egy halas mini bojlit használtam, amit azért választottam mert ez egy teljesen süllyedő változat. Nagyon szép napos idő kerekedett!Lassan megtaláltak a halak is, elsőnek egy kisebb kárász került a bölcsőbe egy rövid időre, majd néhány kisebb ponty után sikerült megfogni egy nagyon szép compót is, aminek külön örültem, hiszen a kedvenc halaim közé tartozik!Misi is fogott egy-két kisebb halat, úgyhogy teljesen meg voltunk elégedve a nappal. Tovább folytattuk a pecát, amikor hirtelen spiccgörbítős kapásom jött, ami ebben a hideg időben, lehűlő vizek esetén nagyon szokatlan. Még a botot is kikapta a tartóból, bevágni is képtelen voltam mert örültem, hogy a bot a kezembe maradt. Éreztem, hogy valamivel nagyobb hal lesz, mint az eddigiek. A fárasztás valahogy nagyon furcsa volt, másként viselkedett, mint a megszokott halak. Közelebb jött, utána újra lehúzott pár métert, majd oldalazott egy kicsit. Már éppen arra gondoltam, hogy külső akadásról lehet szó, amikor megláttam egy hosszú hátat egy fordulásnál és egyből tudtam, hogy egy csuka van a bot másik végén! Rögtön segítséget kértem Misitől, hogy minél előbb megszákoljam, mielőtt elharapja a monofil előkémet vagy a 14-es horog ki nem akad a szájából. Ritkán izgultam ennyire merítés előtt, de végül meglett!Bár nem volt tudatos és nagy szerencse is kellett hozzá, mégis megkoronázta ez a kapás a napomat, hiszen előtte még soha nem fogtam csukát! A többi horgász is gratulált a parton és el sem akarták hinni, hogy ilyen kicsi horoggal egyáltalán pontyot lehet fogni, nem hogy ilyen szép csukát.

Görbüljön nektek is!

Bene JaniAJÁNLOTT TERMÉKEINK:

BAIT-TECH Special G Green 1kg

BAIT-TECH Special G Green 1kg

33 értékelés
2.190 Ft
BAIT-TECH The Juice 250ml

BAIT-TECH The Juice 250ml

22 értékelés
2.990 Ft
BAIT-TECH The Juice dumbells - süllyedő 8mm

BAIT-TECH The Juice dumbells - süllyedő 8mm

0 értékelés
1.690 Ft
KORUM Quick Change Bead - standard

KORUM Quick Change Bead - standard

1 értékelés
990 Ft

0 értékelés
0 Ft
ASSO Ultra Cast 0,20mm (300m)

ASSO Ultra Cast 0,20mm (300m)

2 értékelés
1.540 Ft
GURU QM1 szakáll nélküli - 14-es

GURU QM1 szakáll nélküli - 14-es

0 értékelés
1.280 Ft


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:Minden jog fenntartva © 2018 - Horgász Zóna
Horgász-Zóna Ügyfélszolgálat elérhetőségek:
Telefonszám: 06 1 240 5454
Mobil: 06 70 362 7167 (hétköznap 8:00-18:00-ig, szombaton 9:00-12:00-ig)
Email: ugyfelszolgalat@horgasz-zona.hu
G+: Google+
Horgász-Zóna Buda bemutatóterem és horgászbolt: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., telefon: 06 1 2405454
Horgász-Zóna Pest horgászbolt: 1138 Budapest Gyöngyösi sétány 8., telefon: 06 1 612 1775
Horgász webáruház | Feeder bot | Nevis szett | Shimano orsó | távdobó orsó