Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Methodos kispontyok

Methodos kispontyok
Bene Jani legújabb beszámolójában leírja hogyan próbálta ki először a kiakasztott zsinóros method feeder horgászatot. Milyen jól is telik a horgásznap, ha állandóan fárasztasz! :)
Methodos kispontyok

Észre sem vettem, milyen gyorsan eltelt a nyár. Már augusztus vége volt, mikor hosszú idő után ismét a tóparton pakoltunk Sanyi barátommal. Egész jól indult a szezon, de a július-augusztus már nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. Kicsit több meló a tervezettnél és lényegesen kevesebb horgászat. De most indul a peca igazán!

Megbeszéltük, hogy most nem a nagyobb pontyokat kergetjük. Olyan általunk ismert tópartra megyünk, ahol inkább kisebb pontyok a jellemzőek, de abból jó sok van! A gödöllői Carplove Park kistavaira indultunk, ahol végül a Bumeráng tó partjához ültünk (a Roky tavon egy nyári tábor gyerekei horgásztak).

Az odavezető úton Sanyi azt fejtegette, hogy először a matchbotját rakja össze és az úszós módszerrel vallatja a vizet, de nem zárkózik el a feederezéstől sem. Én maradtam a jól bevált method feederezésnél, variálva egy számomra új megoldással.

Már többször olvastam a kiakasztott klipszes pontos horgászatról. Mindig ugyanaz a távolság mindig ugyanaz a hely, érdemes lenne kipróbálni. Eddigi horgászataimon azért nem próbáltam, mert egy igazi methodos kirohanós kapás után, ha zsinórt kér a hal, mindig az jutott az eszembe, hogy elszakad addigra, amire én valahogy kiakasztom a helyéről. De most megtaláltam a megoldást egy ügyes zsinórklipszes orsóban, amit most ki is próbáltam.

Nem készültem távoli horgászatra, ezért felszerelésemet is úgy állítottam össze:

1.

- Daiwa Yank & Bank 3,3m feeder bot
- Shimano Baitrunner X Aero 4000 FA orsó
- Asso ultra cast 0,20 mm-es zsinór
- GURU Hybrid inline feeder 24gr mini kosár
- GURU speed bead kapocs
- GURU QM1 horog 12 es méretben

2.

- Daiwa Windcast 3,0m picker bot
- Carptek ACS 4000 FS orsó
- GURU Pulse line 5lb zsinór
- Preston inline method feeder 15g kosár
- kapocs, horog ugyanazEtetőanyagokat nem variáltam nagyon. Két különbözőt készítettem elő: az egyik egy 2 mm-es method pellet, amit natúr gondoltam felhasználni, a másik a Bait Tech Special G green. Ez az igazi methodos etetőanyag mostanában a favoritom, ezért nem is volt kérdéses a bekeverése! Csalinak a Stég smoke ballokat használtam 8 mm változatban. Keresőhorgászattal kezdtem. Próbáltam rövidtávon a nádfal elé, hosszabbakat a kidőlt fa mellé, de nem is volt időm mindent kipróbálni, mert Sanyi a matchorgász pontyot fogott!


Örülés, horogszabadítás, fotózás, visszaengedés, mehet tovább a peca! Ezután az én perceim jöttek! Fogtam keszeget, kárászt, és végre pontyot is!


Sanyi is átváltott a feederezésre. Odaköltözött közvetlen mellém, így kicsit korlátozva lett a hely ahova dobálhattam, de ezt egy pillanatig sem zavart, mert úgy éreztem, hogy megvannak a pontyok. Nem gondoltam reggel, hogy a tó közepén a nyílt vízen találom őket, de több kapásom is volt onnan! Így elérkezettnek láttam az időt, hogy kiakasszam a klipszet és mindig próbáljam tartani az irányt, a távolság adott volt. Természetesen kiakasztás után megjelöltem a zsinórt, hátha kiakad a klipszelés egy nagyobb halnál. Folyamatos bedobás-kapás-fárasztás következett, áttértem az egybotos pecára. Hihetetlen volt az eredmény! Nem is számoltam a halakat, amik ugyan nem voltak nagyok, de kis harcias potykák voltak, ami igazán szórakoztató volt. Egy idő után Sanyi is belelendült a halfogásba, volt is olyan pillanat mikor három bot is a parton volt!

Párosan szép az élet!
Párosan szép az élet!


Annyira belelendültünk, hogy nagyon nem is számoltuk a halakat. Sanyi fogta úszóval és feederrel is, én meg három percenként nyúltam a botért, mert majdnem leugrott a helyéről. Nagyon meggyőző volt ez a pontos horgászat, igazán nem is értem eddig miért féltem kipróbálni! Alig várom, hogy nagyobb halakkal is kipróbáljam, kíváncsi vagyok, ott is sikerülne ennyire összeállítani a pontos folyamatos etetéssel egy helyre a pontyokat.
Reggel is sejtettük, hogy jó nap lesz, ezért szeretünk ide járni, de így a vége felé már sajgott mindenünk a sok fárasztástól. Kívánom, hogy nektek is legyen olyan élményben részetek, mint nekünk. Igaz volt egy kis segítségünk is!


Görbüljön nektek is!

Bene Jani
AJÁNLOTT CIKKEK
Novemberi útravaló

Novemberi útravaló

2020. november 17. - Nagy Róbert
Keszegezés a Hárosi-öbölben

Keszegezés a Hárosi-öbölben

2020. november 16. - Oláh Tamás
Novemberben pontyra

Novemberben pontyra

2020. november 06. - Nagy Róbert
Minden rendeléshez egy 20 százalékos kupon!

Minden rendeléshez egy 20 százalékos kupon!

2020. november 03. - Horgász-Zóna
Methoddal Maróton

Methoddal Maróton

2020. október 26. - Oláh Tamás
Megfűszerezett pontyozás - Sikeres váltások

Megfűszerezett pontyozás - Sikeres váltások

2020. október 21. - Tanács Jani
Esős horgásznap

Esős horgásznap

2020. október 15. - Nagy Róbert
Feederbotos portya a Tisza-tavon

Feederbotos portya a Tisza-tavon

2020. október 06. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére