Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Middy Feeder Zóna 2. rész – Gripper Flat-bed method kosarak

Middy Feeder Zóna 2. rész – Gripper Flat-bed method kosarak

Rengeteg típusú flat-bed (töltögetős vagy talpólmos) method kosár van ma már a piacon, mégis egy-egy rendelkezik olyan speciális tulajdonsággal ezek közül, ami jobbá és kiemelkedőbbé teszi az átlagos kosarakhoz képest. A Middy Gripper kosarak ezen tulajdonságait vesszük górcső alá ebben az írásban!

Néhány hónapja még számomra is újdonság volt a Middy Gripper kosár, azóta viszont folyamatosan egyre nagyobb megelégedéssel használom őket in-line és gumis változatban is. Mindkét verziót 2 méretben (small és large) és méretenként 2 súlyban találjátok meg a polcokon. Ezen információk után pedig azonnal bele is csapnék a közepébe és nézzük a kosár nyújtotta „extrákat”:

A ráhelyezett súly
A súly nem csak rá van dobva a kosárra, hanem speciális kialakítást kapott. Formára egy cipőtalpra hajaz: a végébe több súlyt helyeztek, aminek köszönhetően sokkal jobban repül és pontosabban is dobható sok társánál. E mellett az ólmozás egy bordázott felületet kapott, ami azt a célt szolgálja, hogy a fenékre érve ne csússzon el, az esetleges zsinórfeszítésnél nehezebb legyen elmozdítani a kosarat és kihúzni az etetőanyag kupacból. A Middy márkajelzés és a súly feltűntetése pedig már csak hab a tortán.


Oldalperem
Ez a kosár kapott egy kis oldalperemet, aminek köszönhetően az etetőanyag jobban egyben marad a dobások után. Ennek igazán az erősebben meghúzott dobásoknál, illetve mélyebb víz esetén van szerepe. Mikor több métert kell süllyednie a kosaradnak a mederfenékre érés előtt, akkor jól fog jönni ez a kis perem, hogy ne bontson le az etetőanyagod út közben!


A belső bordák
A belső bordák kialakításánál ügyeltek arra, hogy a csali elférjen köztük és a horog se akadjon bele a bordákba. Ennél a kosárnál neked már garantáltan nem kell otthon semmit variálnod és bordákat kitörni vagy hasonló dolgokhoz folyamodni.


Kompatibilis a Preston töltőjével is
Ezt azért tartom fontosnak kiemelni, mert a legtöbb methodos pecás táskájában általában ott van a Preston töltője, és ha ki szeretnéd próbálni a Middy kosarait, akkor nem is kell feltétlenül plusz pénzt elköltened a töltőre, mert a Prestonnal is tökéletesen működni fog, én is töltöttem vele már nem egyszer. A méretezés pedig megegyezik, az S-es kosárhoz a small, az L-es kosárhoz pedig a large töltőre lesz szükséged.

A gumis változat
Aki ismeri a pecámat, az már biztos látta, hogy korábban rengetegszer került fel nálam a főzsinórom végére a Preston gumis kosara. Előszeretettel nyúltam ehhez a kosárhoz, így nagyon örültem, mikor először láttam, hogy a Middy Grippernek is van elasticated, azaz begumizott változata.

Kíváncsian vártam, hogy milyen lesz ezzel a kosárral a peca, milyen a gumi minősége stb.. Néhány pecán már kipróbáltam és tulajdonképpen csak jókat tudok róla mondani. Az in-line változat fentebb felsorolt, minden jó tulajdonságát megkapta ez a verzió is. A gumizást úgy oldották meg, hogy nem egy vastagabb csőgumi van belehúzva, hanem egy vékonyabb, spiccbotos gumi van duplán, és csak felül van megcsomózva, a kis fémkarikát pedig így nem kell külön csomózgatni. Ezzel a megoldással szerintem az esetleges újragumizás is egyszerűbbnek tűnik, mint sok más kosár újra- vagy begumizásánál. Az újragumizásról egyelőre még nem tudok konkrétabban nyilatkozni, mert eddig még nem sikerült gumit eltépnem, de ha sor kerül rá, akkor igyekszem majd ezt is bemutatni. A horogelőkét egy fémkarikába tudod rögzíteni, ami azzal jár, hogy előkecsere esetén az előke levágása fog csak megoldást nyújtani (hogy valami negatívumot is említsek), de én korábban is együtt tudtam élni ezzel.A végére ejtenék még néhány szót a gumis kosár előnyeiről. Sokat fog tompítani fárasztás közben, aminek köszönhetően a megszokottól vékonyabb monofil előkéket is használhatsz, nehezebben fogod beletépni még nagyobb halakba is. Ez mellett az átlagos méretű pontyok fejrázásánál jól tud jönni az a kis elasztikus rész, kevesebb halvesztésed lesz, ha a kevesebbszer megfogott kisebb pontyok vadabbul védekeznek. Az pedig egy saját megfigyelés, hogy vannak napok mikor kapások számában és milyenségében is jelentős különbségek vannak az in-line és a gumis method kosarak között. Érdemes nektek is próbálgatni, hogy amikor furcsa, rángatós és belazítós kapásaitok vannak és a kosarat kicserélitek a másik típusra, akkor sok esetben, sokkal jobb és intenzív, elhúzós kapásaitok lesznek!

Próbáljátok ki mindkét verziót, nem fogtok csalódni!

Hoffmann Feri

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére