Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Middy Reactacore feeder gyorsteszt

Middy Reactacore feeder gyorsteszt

Elindult a szezon, elindultak a versenyek is. Alig vártam, hogy élesben próbáljam ki a Middy csúcs feeder botját, a Reactacore-t! Ebben a cikkben a használat közbeni tapasztalataimat osztom meg.

Az elmúlt hétvégén a székesfehérvári Palotavárosi Felső tavon rendezett Feeder Adventures versenyen vethettem be végre a Middy Reactacore 95 gr-os, 378-as botomat. Már nagyon vártam, hogy verseny körülmények között is kipróbálhassam és beszámolhassak nektek a tapasztalataimról!

Dobások

Rettentő szeles idő volt, így a pontosabb dobások érdekében - illetve figyelembe véve a tó adottságait - maximum 60 méterre kimért távolságra horgásztam. Ezt a távolságot egy L-es méretű 30 gr-os, duplán töltött Middy methodkosárral kényelmesen, a ládán ülve, megerőltetés nélkül tudtam dobálni.

A horgászat közben végig azt éreztem, hogy a botban még van erőtartalék, 10-15 m-rel szinte erőlködés nélkül lehetne növelni a távot. Az én véleményem mindettől függetlenül az, hogy ennek a pálcának kb. 70 méter az ideális dobótávolsága, amelyet nyugodt szívvel vállalhatunk.
Úgy tapasztaltam, hogy a pontos dobások még szeles időben is könnyebben kivitelezhetőek, a bottest jól tartja az irányt, így feltételezem, hogy szélcsendes időben még élvezetesebb lesz a peca vele.

Hal alatt

Az első ponykapásokat követő fárasztásnál is egyértelműen érezhető volt a bot gerincesebb, feszesebb munkája, mint amihez a rövidebb, lágyabb angol botoknál hozzászoktam.

A legnagyobb hal, amely megdolgoztatta egy 4,5-5 kg körüli potyesz volt, de ő egyáltalán nem bizonyult a Reactacore szempontjából ellenfélnek, ugyanis a bottest 14-es horoggal és 0,16mm-es monofil előkével szépen és gyorsan felőrölte a hal erejét. Folyamatosan kontaktban voltam, azt éreztem, bátran, magabiztosan fáraszthatok, nem lesz vesztésem.

Design

Erről is ejtenék egy-két szót, hiába na, ez se mindegy :) Minden túlzás nélkül mondom, hogy szemet gyöngyörködtetően kecses, karcsú, csak annyi kozmetika van rajta, amennyi jól esik. Kézre álló parafa nyél, matt fekete, szürke és fehér színek. 3 spicc (1, 2, 3 oz) jár hozzá, így tudsz finomhangolni a kapásérzékelésen. Bár a pontyos vizeken úgy elhúzzák a spiccet, mint a sicc! :)


Összességében visszaigazolva látom a gyártó ígéretét, miszerint a lágyság mellett igen határozott a gerinc, így egy másodpercig sincs bizonytalanságérzetünk sem a fárasztás közbeni halvesztés, sem pedig a dobások erőtlensége miatt. Számomra ez a fajta reszponzitivtás/ bot akció az eddigi legkiválóbb: annyit hajlik mindig, amennyit kér a hal, egy centivel sem többet. Valóban egy profi botról beszélünk az utolsó gyűrűjéig, amely akár versenyen, akár hétköznapi pecán is megállja a helyét.

Már várom, hogy végre igazi, napos, ideálisan szélcsendes időben is kipróbálhassam a Middy Reactacore 378-as botomat!


Viszlát a vízparton!

Üdv,

Illés Method

 

 

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Májusi pontyok, pelletes megoldások...

Májusi pontyok, pelletes megoldások...

2022. május 10. - Nagy Róbert
Pontyos délután a Tisza-tavon...

Pontyos délután a Tisza-tavon...

2022. május 02. - Nagy Róbert
Ébredező pontyok a Tisza-tavon...

Ébredező pontyok a Tisza-tavon...

2022. március 22. - Nagy Róbert
10 éves a DEEPER

10 éves a DEEPER

2022. március 21. - Horgász-Zóna
RAPALA pergetőbotok bemutatója

RAPALA pergetőbotok bemutatója

2022. február 28. - Balogh Gábor
Tél van a Kis-Tiszán...

Tél van a Kis-Tiszán...

2022. január 28. - Nagy Róbert
Horgász-Zóna outlet - bemutató

Horgász-Zóna outlet - bemutató

2022. január 21. - Horgász-Zóna

A hobbid a szakmánk! Tetejére