Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Middy X-Flex 4G Baggin Distance Feeder

Middy X-Flex 4G Baggin Distance Feeder
Nemrég jártam Londonban, és természetesen betértem egy horgászboltba is. Feltűnt, hogy a feeder botok között nézelődve nem az idehaza megszokott választékot találtam. Sem a holland, sem a japán gyártók termékei nem voltak jelen, helyette különféle Middy botok pihentek az állványokon. Nem tulajdonítottam nagy jelentőséget ennek, azzal magyaráztam, hogy az Angolok előszeretettel vásárolnak angol dolgokat, lásd: Rover, Jaguár sőt Opelt is, amennyiben Wauxhal van ráírva :) Bár azon elgondolkodtam, mivel ennek a módszernek Ők a kitalálói, nem lehet véletlen, hogy ennyire favorizálják ezt a márkát. Mostanáig kellett várnom, hogy utána tudjak járni mi lehet a Middy botok angliai sikere mögött. Múlt héten szólt Zoli, a Horgász-Zónából, hogy megjött a Middy új botja, ha akarom, kölcsön ad tesztelni egyet a hétvégére. Természetesen akartam :)
Nemrég jártam Londonban, és természetesen betértem egy horgászboltba is. Feltűnt, hogy a feeder botok között nézelődve nem az idehaza megszokott választékot találtam. Sem a holland, sem a japán gyártók termékei nem voltak jelen, helyette különféle Middy botok pihentek az állványokon. Nem tulajdonítottam nagy jelentőséget ennek, azzal magyaráztam, hogy az Angolok előszeretettel vásárolnak angol dolgokat, lásd: Rover, Jaguár sőt Opelt is, amennyiben Wauxhal van ráírva :) Bár azon elgondolkodtam, mivel ennek a módszernek Ők a kitalálói, nem lehet véletlen, hogy ennyire favorizálják ezt a márkát.
Mostanáig kellett várnom, hogy utána tudjak járni mi lehet a Middy botok angliai sikere mögött. Múlt héten szólt Zoli, a Horgász-Zónából, hogy megjött a Middy új botja, ha akarom, kölcsön ad tesztelni egyet a hétvégére. Természetesen akartam :)

Előzetesen annyit tudtam róla, hogy a sikeres előd a 3G technológia továbbfejlesztése a 4G, illetve, hogy nagyon karcsú blankkal készült a bot.
Még becsomagolt állapotban két dolog lepett meg, az egyik, hogy nincs súlya. Nem egyszerűen könnyű, hanem nincs súlya! A másik meglepő viszont a szállítási hossza volt. Ránézésre olyan 180 cm lehetett, de erre még visszatérek.
Kibontva, az orsótartó az, ami vonzza a tekintetet. Feeder boton én még ilyen szépet és ergonomikust nem láttam.

Pergető botokat megszégyenítő orsótartó.
Pergető botokat megszégyenítő orsótartó.


A tokban 1 nyéltag, 1 középső tag, 1 spicctartó tag, 1 mini toldó és 3 feeder spicc található. Ekkor derül ki, hogy mi indokolja a 180-cm-es szállítási hosszt. A nyél- és a középső tag, valamint a spicctartó és az erősebbik spicc össze van dugva, ahogy a képen is látszódik:

Kibontás után.
Kibontás után.


Ha minden elemét szétszedjük, akkor már egy jóval kedvezőbb kép tárul elénk:

Így mindössze 120 cm a szállítási hossz.
Így mindössze 120 cm a szállítási hossz.


Azt mondják, egy kép többet mond ezer szónál, ez a fenti kép pedig nagyon beszédes! Elárulja a bot második erényét, mégpedig a variálhatóságát. A moduláris rendszer lehetővé teszi, hogy több hosszban tudjuk használni. A következő méreteket lehet összerakni:
- Nyéltag+spicctartó+spicc: 2,40 m
- Nyéltag+minitoldó+spicctartó+spicc: 2,70 m
- Nyéltag+középső tag+spicctartó+spicc: 3,50 m
- Nyéltag+minitoldó+középső tag+spicctartó+spicc: 3,80 m

A valóságban ez így néz ki:

3,80 – 3,50 – 2,70 – 2,40
3,80 – 3,50 – 2,70 – 2,40


Nem szeretném leírni, hogy ez a bot univerzális, mert számtalanszor kiderült, hogy ami mindenre jó, az összességében nem jó semmire, és ez a bot nem ilyen. E helyett inkább az írnám, hogy ez 4 fantasztikus bot, amit egy tokban lehet kapni. Ezt bizonyítandó, lefotóztam, hogyan görbül a Middy X-Flex 4G Baggin Distance Feeder terhelés közben. Mindegyik hosszban megmarad a harmonikus görbület, nem törik meg az íve.

3,80 m
3,80 m


3,50 m
3,50 m


2,70 m
2,70 m


2,40 m
2,40 m


Na de vigyük végre ki a tópartra, hogy meg tudja mutatni, mire is készült. Mivel nagyon könnyű botról van szó, így felmerült bennem, mennyire lehet ez erős. Ezt kipróbálandó kivittem egy kis Préri-tavi pecára. Aki ismeri a tó halállományát az tudja, hogy itt kiderül melyik felszerelés ér valamit, és melyik köszöni meg a részvételt és törik darabokra.
Kezdjük a dobásnál. 45 m-re dobáltam, így a 3,50 m-es hosszt választottam. A 30g-os Preston kosár megtöltve 45g körül lehetett, ezt bőven túl lehetett dobni ezen a távon. Jóval több erő van a botban. A 65-70 méter is stabilan teljesíthető vele. Itt jut eszembe, hogy olvastam egy „Distance” feliratot a boton, csak azt gondoltam viccelnek az Angolok :)
A mini toldóval 3,80-asra növelt méretben pedig ez a táv is felülmúlható.
Nézzük a bevágást. Korábban azt írtam, hogy a bot második erénye a modularitás. Igen, mert az első, illetve fő erénye a gyorsaság, elképesztően gyors! A nyélen az angol zászló szintén megtévesztés, nyoma sincs az angol lágyságnak. Határozottan csuklóból lehet berántani, nem kellenek öles mozdulatok.
Végezettül pedig a kapásról és a fárasztásról nem fogok írni semmit! Inkább levideóztam :)Nem szeretnék elmenni egy fontos és kényes kérdés mellett, mégpedig az ára. Nekem ez az összeg már az emészthető kategória felett van egy picivel. Eddig csak a match botomért adtam ki ennyit, mert tudtam, hogy abból csak egy kell, az alkalmas lesz „mindenre”, tehát legyen nagyon jó. Feeder botból viszont a távolság függvényében több szükséges. Jelenleg 2,7-3,6-3,9-4,2-as sorral büszkélkedhetem, (természetesen) mindegyikből 2 darabbal. Ez a bot viszont ki tudja váltani a 2,70-es, 3,60-as, 3,90-es botokat, és e felett még kapunk egy ráadás 2,40-es pickert!. A 3 bot új ára 68.000,- Ft volt (hú de rossz ezt így leírni), és be kell, hogy valljam, egyik sem jobb, mint a Middy X-Flex 4G. Innen nézve viszont már nem olyan rossz a kép. Plusz, vegyük figyelembe, hogy nem kell magunkkal vinnünk mind a 3 botot, ha a távolságot akarjuk variálni. Döntse el mindenki maga, hogy szüksége van-e erre a botra.

Én első sorban versenyzőknek szerettem volna ajánlani ezt a botot gyorsasága miatt. Nagyon lehet pörgetni vele a pecát. A variálhatósága pedig felkészülté tesz minden helyzetre.

Azonban, ha figyelembe vesszük a fenti anyagi megfontolást szerintem mindenkinek ideális társa lehet a feederezésben.

Nekem, mivel megvannak a korábban említett botok, nincs szükségem a Middy X-Flex 4G Baggin Distance feederre, nem tudok ésszerű indokot kitalálni, miért lenne. Ehhez képest most itt ülök a konyhában, az asztalon a szétszedett bot, és azon gondolkodom, hogy fogom holnap visszaadni a botot, ha egyáltalán visszaadom…

Kurucz Dávid


Katt a képre a termék megvásárlásához:
AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére