Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Middy és 30PLUS márka története

Middy International 1968-ban kezdte meg működését, és azóta is családi vállalkozásként működik. Nagyon kevés cég mondhatja el magáról, hogy túlélt két száj- és körömfájás járványt, élőben látta, hogyan nyerte a Manchester United az első Bajnokok Ligája döntőt és nőtt nemzetközivé kiszolgálva 20 ország disztribútorait, úgy hogy mindeközben független családi tulajdonban maradt.


A Middy International 1968-ban kezdte meg működését, és azóta is családi vállalkozásként működik. Nagyon kevés cég mondhatja el magáról, hogy túlélt két száj- és körömfájás járványt, élőben látta, hogyan nyerte a Manchester United az első Bajnokok Ligája döntőt és nőtt nemzetközivé kiszolgálva 20 ország disztribútorait, úgy hogy mindeközben független családi tulajdonban maradt.

A Middy márka úgy kezdődött, hogy Ken és Gwen (férj és feleség) belekezdett 12 úszó típus gyártásába a bérházi lakásukban. Ken Middleton (meghalt 1991-ben) szerszámkészítő mérnökként dolgozott a Rolls Royce hajtóműgyárban Derby mellett. A Derby Vasutak buzgó match horgásza jól látta, hogy a 60-as évek végén nem volt az ő szigorú elvárásainak megfelelő úszóválaszték a piacon. Ez ösztökélte őt arra, hogy saját maga gyártsa le a match horgászatához jobban illő alakokat, típusokat.

Ken hamar észrevette, hogy másnak is lenne igénye ilyen úszókra, így hamar túlesett egy 300 darabos úszó üzleten, amelyet Derby fő matchhorgászokat kiszolgáló boltja, a Herbert Blounts kötött vele. Rövid idő alatt más üzletek is megtalálták és rendeléseket adtak le! Az első vevők között volt a nottingham-i Tizlys és a birmingham-i Austin Clisset horgászboltjai is.

1969-re a már országos szinten látták el a horgászüzletek Middy úszókkal, Ken és Gwen teljes munkaidőben dolgozott a családi vállalkozásban. Gwen (meghalt 2011-ben) vitte teljes egészében az adminisztrációt és kontrollingot, míg Ken a gyártásra és marketingre koncentrált.

A cég kinőtte a helyét 1971-ben, egy új gyárba költözött az Ilkeston-i Albert Street-re. Aztán egy még nagyobba Borrowash városában 1975-ben. A nyolcvanas évek elejére a cégnek már 25 alkalmazottja volt és a termékkínálat is kibővült, 125 úszó modell mellett kapásjelzőket is gyártottak.

Hamarosan elkezdtek szállingózni a tengerentúli rendelések is, a vállalkozás életét a megrendelésekhez képesti állandó lemaradás jellemezte. A növekedés megszilárdítása a két fiú David Middleton és Pete Middleton (1979 és 1983) belépésével valósult meg.

A jelenlegi ügyvezető, David Middleton vette át a terméktervezés és marketing részleg irányítását a 80-as évek közepétől. Elképzelései szerint erőteljesen megnőtt a termékkínálat. Hamarosan a Middy már a csúzlikról, etetőkosarakról, pontyozó, csukázó és match aprócikekkről és kiegészítőkről is elismert márka lett. A nyolcvanas évek végére a kínálat 1000 cikkszám felé nőtt. Az árbevétel meghaladta az 1.000.000 fontot, amiből 25% már az exportból származott.

1996 fontos év volt a Middy életében. Ekkora készült el Heanor-ban az a 15.000 négyzetméteres gyárépület, amely mostanáig is a gyártás, összeszerelés és raktározás helyszíne. A kínálat botokkal és orsókkal, merítőhálókkal, szákokkal, száknyelekkel bővült, a sok-sok aprócikk mellett. A gyártást a fiatalabb fiú Pete Middleton vezeti, míg a legfiatalabb fiú Craig Middleton, aki 1986-ban csatlakozott a céghez, az eladásért felelős.

A Middy-t mindig is a progresszív és innovatív üzleti gondolkodásmód jellemezte. Ennek eredménye, hogy ő volt az első cég, amely bevezette a forgókapcsos adaptert, a teflonbevonatos horgot, a nyomógombbal állítható dőlésszögű bottartó fejeket, valamint a minőségi hajszálelőkés felkötött horgokat, míg a Shotgun feeder kosarak, a StarGrip láda/szék kiegészítők és a Trick 'Em úszók mind szabadalommal védett, egyedi Middy termékek.

Az unokák Ben, Danny, Matt és Kris is a cégnél dolgoznak már, különböző pozíciókban. A Middy klasszikus családi vállalkozás, melynek patinás múltja fényes jövőt jósol.A 2000-es ezredforduló elhozta az igényét a jól megtervezett, innovatív, specialista horgászfelszereléseknek is. A Middy horgász-szakértőkkel konzultálva piacra lépett a egy új termékpalettával, amely a ponty-, csuka- és márna-horgászoknak dedikált. Ez volt a 30PLUS.

A 30PLUS már az első pillanattól kezdve sikeres volt. Sosem „rohant” a piacra a termékeivel, minden egyes eszköz fejlesztés alatt volt egészen addig, ameddig nem bizonyosodott meg a cég, hogy többet, jobbat ad a horgásznak, mint a piacon lévő elődje.

30PLUS egy gyorsan növekedő márka, egyre több és több üzlet teszi bele állandó kínálatába az Egyesült Királyságban és nemzetközi szinten is. 2016-tól a 30PLUS átalakul és felveszi a KODEX nevet. A pontyos, márnás és csukás vonal ezentúl a KODEX márkajelzéssel azonosítható. Ha ezt látod, biztos lehetsz benne, hogy sokat horgászó specialisták gondolták végig a termék funkcióit!

A hobbid a szakmánk! Tetejére