Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Mint a mókus fent a fán...

Mint a mókus fent a fán...
Aki volt még úttörő, annak ismerősnek tűnhet a dal, mely a címben köszön vissza. Nekem volt hozzá szerencsém. Eszembe is jutnak a kellemes emlékek, mikor egy padra helyezett faággal kitámasztott kis zöldséges rekesz alá akartuk csábítani a fürge rágcsálót. A gondosan elszórt mogyoró ösvényt követve próbáltam csapdába csalni, nem sok sikerrel...
Aki volt még úttörő, annak ismerősnek tűnhet a dal, mely a címben köszön vissza. Nekem volt hozzá szerencsém. Eszembe is jutnak a kellemes emlékek, mikor egy padra helyezett faággal kitámasztott kis zöldséges rekesz alá akartuk csábítani a fürge rágcsálót. A gondosan elszórt mogyoró ösvényt követve próbáltam csapdába csalni, nem sok sikerrel...A mogyi eltűnt, a mókus meg mint a villám elillant. Mikor Black Cap Robi kezembe nyomta a vadiúj BAIT-TECH TRIPLE-N csalik egyikét, már rögtön éreztem, hogy ebből izgalmas Rapid Carp Fishing kalandok lesznek. Nyakamba véve közép - kelet Magyarország néhány tavát neki is láttam az újabb "pakk" kínálta lehetőségek kiaknázásának, néhány röpke nappali peca alkalmával. A májusi eső aranyat ér, tartja a mondás...Az viszont, hogy folyton elkap egy jeges zápor, vagy letépi a fejem a "Katrina hurrikán kistestvére", már nem fénylik számomra annyira nemesen! Egy előnye pedig garantált ennek az időnek, mégpedig a nyugalom. Egyrészt kevesebben vágnak neki a "sporik", hogy vallassák a tavat, másrészt a nyári melegben gyakran fejemben zakatoló fű és szegélynyíró ilyenkor biztosan pihen. És már áll is a szék - asztal - keverő vödörből álló rapid bázis. Szeretem ezt a módszert, melynek a tömör lényege, hogy minél több uszonyos pajtit csaljunk a horgunkra rövid horgászatunk alkalmával.Töltöm is a főtt magkeveréket a vödörbe, majd kellő mennyiségű TRIPLE-N STICK AND BAG MIX adagolása után meglocsolom a társított liquiddel, és a nagyobb attraktivitás érdekében még egy kis NUTTY GLUG dippet is kanyarítok hozzá. Terjeng is a kellemes pörkölt mogyoró illata a parton, mely az alapját képezi ennek a családnak. A kiválóan tapadó, de egyben gyorsan ható anyag egy része spomb rakétával kerül a célterületre, másik feléből masszív csúzli golyók készülnek egy nádfal övezte régió meghódítása érdekében.Mivel teljesen PVA barát a titkos összetételű dip család is, ezért akár egy PVA háló,vagy zsák is jó szolgálatot tehet. Mellékesen megjegyzem, hogy a kellően átrostált TRIPLE-N STICK AND BAG MIX mind a klasszikus, mind a method kosarakban is helyt állt mint önálló gyorsan bontó etető anyag, így sikeresen szerepelt nálam. Jól működik a módszer, a koncentrált területekre csalt halak hol esőben, hol szélben hol napsütésben élvezik a parti "bölcsőde" baseball sapkás dajkájának vendégszeretetét szerény személyemben.Torpedó testvéreik is megjelentek a színen, erről a ravasz kitörés, és a jó fél óra utáni apró nád szigetre csavarodás tett tanú bizonyságot. Minden esetre ez kiváló előjel! Imádják a mogyorós hóembereket! A harminc évvel ezelőtt készült mókuscsapda már a homályba veszett. Ezúttal a víz alatt aktivizálja magát a három féle mogyoró lisztből készült TRIPLE-N csalik néhány fajtája. A bajszosok ezúttal a klasszikus bojli, a dumbell, a wafters, és a pasztell színekben megbújó de félelmetes felhajtó erővel rendelkező pop up - ok közül válogathattak.

A bomba hatás érdekében a BAIT-TECH NUTTY GLUG - ba mártogattam az ínyenc falatokat, mely olyan sűrű és tapadós réteget képzett a felületen, hogy a becsapódás és a merülés közben sem oldódik le hirtelen. Sőt egy akváriumi teszt során kiderült, hogy lassan, de biztos tempóban engedi ki a csalogató attraktorait... Délutánra már a Twister című katasztrófa film második részében járok, de a pontyok imádják a veszélyt. Kíváncsian pislognak esőkabátos formámra, majd illannak vissza a vízbe, egy digitális tablókép készülése után.

Ha felkeltette érdeklődéseteket a RAPID CARP FISHING módszere, és egy igen tartalmas nappali pecára vágytok, nyugodt szívvel ajánlom a "Zónás csapat" és persze a Bait-Tech legújabb dobását. Alig várom a nyár elejét, mikor egy amuros vízen vetem majd be ismét a TRIPLE-N csalikat. Addig is görbüljön mindenkinek!"Mint a mókus fent a fán, a feeder horgász oly vidám, horgáról nem fordul le potyka! Ha pecázik valahol, az orsója zakatol, húzza estig, kora reggel óta..."

Üdvözlettel:
Tanács János

A hobbid a szakmánk! Tetejére