Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Mit? Hova? Bevált felszereléstartó eszközök

Mit? Hova? Bevált felszereléstartó eszközök
Az alábbi kis összeállításban Pop Attila barátom mutatja be kedvenc "tároló" kiegészítőit, amelyekkel nemcsak a hétvégi horgászataira viheti magával a különböző felszereléseit igen praktikusan, hanem akár versenykörülmények között is azonnal reagálhat a váratlan szituációkra! Na nézzük...
Az alábbi kis összeállításban Pop Attila barátom mutatja be kedvenc felszerelés "tároló" kiegészítőit, amelyekkel nemcsak a hétvégi horgászataira viheti magával a különböző kiegészítőit igen praktikusan, hanem akár versenykörülmények között is azonnal reagálhat a váratlan szituációkra! Na nézzük...

Pop Attila: "Beköszönt a tél, a tavak befagytak, mi horgászok pedig folyamatosan azon kattogunk, mikor kezdhetünk el kedvenc szórakozásunknak hódolni. Ilyenkor jön el az idő, hogy rendet rakjunk a felszereléseink között, kitakarítjuk az orsókat vagy épp a botokat törölgetjük "fényesre" már sokadjára. Hála az internetnek és a tv-csatornáknak, ma már rengeteg a látnivalóból vagy épp olvasnivaló. Kedvünkre válogathatunk, és sokan tesszük ezt, még akkor is, ha ugyanazt a műsort is nézzük meg, már harmadjára a héten... A "lényegük" - ismerjük be - pedig nagyrészt ugyanaz: "kimentem, megfogtam, ezt használtam, erre jött," de valahogy nekem mindig hiányzik belőlük az, hogy mibe tettem, hova raktam, miből vettem elő...

Talán sokan vagytok úgy, mint én, hogy látok valamit és "azt a valamit", ki is akarom próbálni. Éppen ezért, én egyfolytában vásárolok mindent, a horogtól kezdve, egészen az utolsó gumigyöngyig. Néha már annyi a felszerelésem, hogy amikor horgászni indulok, már azt sem tudom mit hova, melyik zsebbe raktam... Ezt a kis összeállítás azért írom, hogy a hozzám hasonló "összevissza pakolóknak" nyújtsak egy kis segítséget, és talán így, egy kicsit rendezettebben ülhetünk szezonkezdéskor a bot mellé a vízparton. Megjegyzem, amióta rendszerezve vannak a dolgaim, azóta mindent megtalálok és még időt is spórolok, de ami még ennél is fontosabb: kevesebb cuccot kell becipeljek, ha olyan helyen horgászom, ahol az autóval való megközelítés nem lehetséges.

Elsőnek, hadd mutassam be a D.A.M MAD Specialist Stiff-Rig wallet előketartót. Amikor a kezembe fogtam, az első érzésem az volt hogy ez igazán egyben van. Kinyitva, mindkét oldalán párnázott rész fogad, ami akár hosszú, akár rövid előkéknek adhat ideális helyet. Középre egy zsebet varrtak a különböző kiegészítők számára, de ide, csak kisebb dolgokat pakolhatunk, például egy ollót vagy a különböző fúró és fűzőtűket. Húsz előkének van kialakítva "állás", de akár kétszer annyit is betűzhetünk, ha szükséges! A vízlepergető anyag és a párnázott rész gondoskodik arról, hogy sok műanyag előketartóval ellentétben, ne törjön el, ha esetleg leejtem vagy valami más "baleset" érné.


A következő kiegészítőm, egy DAIWA Infinity ólomtartó táska, amely nyolc rekeszes. Csak az elmúlt egy évben annyi fajta method kosarat vettem, ami elég lesz legalább három évig... Azonban ennek ellenére, néha megesik, hogy nincs nálam belőlük a kellő súlyban, vagy olyan is történt már, hogy az otthoni kipakolásnál vettem észre, hogy a táska legalján "lapult a korábban nem talált tettes". Ezt a táskát bárki kedve szerint variálhatja, ugyanis a rekeszek tépőzárasak, ezért akármilyen típusú ólomnak megtalálhatjuk benne a megfelelő helyét. Én egyébként, a NEVIS-féle method kosarakat használom, 20 grammtól, egészen a 60 grammosig. Rekeszenként akár nyolc is elfér belőlük benne, így nem kell attól tartanom - hogy ha vesztek pár kosarat peca közben - hogy nem lesz nálam tartalék...
A csalijaim tárolásakor, kisebb fejtörést okozott, hogy milyen tárolót találok magamnak, mert igazából rengeteg a csalim és ahány fajta van, az mind más és más dobozban van, a kockától a kerekig a kicsitől a nagyig... Kedvenc boltosom szerencsémre most is a segítségemre volt, így az általam választott termék, nem egy hanem mindjárt kettő lett és a DAIWA Infinity dip tartó táska néven fut. Mondanom sem kell, ez is vízlepergető és a csali tartó dobozok is teljesen jó zárnak, áttekinthető és a kedvem szerint címkézhetem is, ráadásul versenyen is kisegít majd, amikor mások találgatnak hogy mi lehet a nyerő csalim... De félre a tréfát ez egy tényleg jó táska, amit variálhatunk, akár más csalis dobozokat rakunk bele, akár a csalikat, akár a dipeket tároljuk is, a lényeg, hogy kis helyen elfér és könnyű szállítani. Mivel a tégelyek oldalt fekszenek, így rápillantva rögtön látod, melyikben mi van. Kis dolog, de nagyon kényelmes! A műanyag tégelyek meg annyira jól zárnak, hogy a dip sem szivárog belőlük sehol. Ne felejtsük el: ez is egy nagyon fontos szempont! Vastag kényelmes szivacs fogantyúval.

A következő téma is fontos lehet, de soha nem tulajdonítottam neki nagy szerepet egészen addig, amíg kézbe nem vettem az a DAIWA deluxe dupla orsótartó. Két kisebb orsónak nyújt helyet ez a praktikus tároló. Eddig vagy egy erre kinevezett vödörben vagy a táskám oldalzsebében hordtam az orsóimat, míg nem az egyik megsérült és javítás nélkül használhatatlan lett... Úgy érzem, ezután már nagyobb biztonságban lesznek szeretett darabjaim... Csak a szemléltetés végett, én egy 50-es nyeletős, és egy 40-es hátsó fékes orsót tartok benne, igaz egy gyufásdobozt már nem rakhatok mellé, de az nem is baj.

Végül de nem utolsó sorban elérkeztem az egyik személyes kedvencemhez, a szintén DAIWA Infinity Carryall táskához. Ebbe a táskában tényleg minden elfér. Az összes eddig felsorolt táskát bele tudom rakni és még mindig férne bele cucc. A négy oldalzsebet pedig arra használom, hogy elrakjak olyan dolgokat mint az esőköpeny, a fejlámpa és a tartalék zsinórok. Az olíva zöld színe meg, egyszerűen jól megy a többi felszereléshez. Párnázott vállpánt-tal és tépőzáras fülekkel látta el a gyártó, a fokozottabb kényelmünk érdekében.

Remélem a fentiekben nem untattalak benneteket ezzel a kis összeállítással, és sikerült talán rávilágítanom arra a kérdésre is, hogy "mit és hova", ezzel is segítve a kényelmet a vízparton. A gyártók tekintetében, pedig mindenki maga válogatja, én egy kicsit elfogult vagyok, de egyébként, elég széles a paletta ahhoz, hogy mindenki megtalálja a magának való felszerelés tartó eszközöket.

Üdvözlettel:

Pop Attila

AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére