Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Mustad horgok

A horgászipar robbanásszerű fejlődésének köszönhetően ma már számtalan felszerelési eszköz és kiegészítő áll a rendelkezésünkre! Egy fontos momentum azonban a horgászsportunk évezredes (!) múltjára visszatekintve sem változott. Ez pedig az a tény, hogy a halat továbbra is a horog fogja meg. Már a legelső, ilyen jellegű régészeti leletek is bizonyították, hogy elődeink csontból és fából készítették el a maihoz igen hasonló horgaikat…
A horgászipar robbanásszerű fejlődésének köszönhetően ma már számtalan felszerelési eszköz és kiegészítő áll a rendelkezésünkre! Egy fontos momentum azonban a horgászsportunk évezredes (!) múltjára visszatekintve sem változott. Ez pedig az a tény, hogy a halat továbbra is a horog fogja meg. Már a legelső, ilyen jellegű régészeti leletek is bizonyították, hogy elődeink csontból és fából készítették el a maihoz igen hasonló horgaikat…Szerencsére nekünk, a mai kor horgászainak, már számtalan minőségi termék kínál választási lehetőséget. Egy biztos, a MUSTAD szó a világ számos pontján, még ma is egyet jelent a horog fogalmával. Az 1877-ben, Norvégiában alapított vállalkozást a mai napig a világ legnagyobb horoggyártójaként tartják számon. Sikereinek egyik záloga a minőségi alapanyagok felhasználása, amely a cég filozófiájának is sarkalatos pontja. A MUSTAD a különböző horgászmódszerekhez készít speciális horgokat, mind tengervízre, mind az édesvízi horgászatokhoz. Az alábbiakban ismerjünk meg, pár Európában is elterjedt típust, amelyeket a hazai horgászok is megtalálhatnak, használhatnak.

Bream Power:
Alapjaiban a dévérkeszeg horgászatához alkalmas horogfajta. A vékony, lapkás kialakítású, hajlított forma biztosan akad a dévérkeszeg táplálkozás közben harmonikaszerűen előrenyíló szájába. Az élő csali (csonti, giliszta, stb.) sokáig csábító falatként marad a Bream Power horgon, mert a tűhegyes kialakítás és vékony horogtest nem roncsolja a csalit. Álló és folyóvízen is használható.
Mustad Bream Power
Mustad Bream Power


Feeder Power:
Elsősorban a rezgőspicces horgászmódszer ihlette meg ennek a horogfajtának a kialakítását. Használható álló és folyóvizeken, pontyra, márnára vagy akár a keszegfélék horgászatához. A kissé hosszú szárú kialakítás szinte mindig jól akad, legyen akár „botvivős” vagy csak finoman kapó hallal dolgunk. A Feeder Power lapkás kialakítású a horogszár optimálisan hajlított. Összességében egy remek horog többféle méretben.
Mustad Feeder Power
Mustad Feeder Power


Carp Power:
Elsősorban a ponty horgászatához alkalmas horogfajta. Az erős, füles kialakítású Carp Power biztosan akad, hiszen felépítését a pontyok táplálkozási mechanizmusához alakították ki. Az egyre rafináltabbá váló pontyok eszén is túljárhatunk, ha a horog alá „hajszálelőkés” módszerrel rögzítjük a pellet, bojli vagy kukorica csalink. Az úgynevezett kötés nélküli csomót is remekül alkalmazhatjuk fonott és monofil előkezsinórokkal egyaránt! Ezeknek a horgoknak fekete színe remekül illeszkedik a mederfenékhez, így oszlatva el még a „rutinos” és gyanakvó pontyok maradék kételyét is…
Mustad Carp Power
Mustad Carp Power


Power Maggot:
Egy igazi finomszerelékes horog! Sötét színű, lapkás kialakítású és hosszú szárú, ahogy ez elvárható egy ilyen terméktől. Főként élő csalival alkalmazhatjuk sikeresen a keszegfélék becserkészésére. Azonban, ha „beugrik” a ponty a Power Maggot azt is kihozza. A horgot kézjegyével nem kisebb „név”, mint a többszörös egyéni világbajnok Alan Scothorn látta el, garantálva, hogy valóban minőségi termékkel állunk szemben.
Mustad Power Maggot
Mustad Power Maggot


Carp-X1:
Egy igazi különlegesség a MUSTAD kínálatából! A horog megtervezésekor a mérnökök egy minden szempontból tökéletes, a hajszálelőkés módszerhez alkalmas horgot „álmodtak” meg. A fekete színű, füles kialakítású Carp-X1 minden elképzelésünk átírja a „jó horog” fogalmáról! Minden vízen alkalmazható forma, legyen szó tavakon történő amurhorgászatról vagy folyóvízi pontyozásról! Kihagyhatatlan darab!
Mustad Carp-X1
Mustad Carp-X1


Összességében elmondható, hogy:
A MUSTAD termékek palettája igen széles, választhatunk tehát a saját horgászati stílusunknak megfelelően. Legyen a cél egy hétvégi baráti kiruccanásról vagy versenyhorgászatról a MUSTAD - ahogy eddig is – továbbra is a megbízhatóság szinonimája marad!

Nagy Róbert
AJÁNLOTT CIKKEK
OKUMA horgászbot és- orsó bemutató nyílt hét

OKUMA horgászbot és- orsó bemutató nyílt hét

2024. április 19. - Balogh Gábor
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor

A hobbid a szakmánk! Tetejére