Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Nő vagyok, horgászni akarok!

Nő vagyok, horgászni akarok!
Miért van olyan kevés női horgász? Kezdem, már érteni, hiszen ha nincs valami, ami átlök a nehezén, akkor talán már én is abbahagytam volna... Ám, ha már a másik oldalon vagy, a horgászat magával ragad és nem enged...
Kezdő horgász vagyok és még nő is. Tavalyi évben voltam először horgászni, tulajdonképpen nem is igazán horgásztam, inkább megfigyeltem a „nagyokat” hogy csinálják. Akkor még nem is gondoltam, hogy a rabjává válok, de mostanra érzem, hogy ez egy komoly függőség, amiből kigyógyulni lehetetlen. Horgászengedélyem 3 hónapja csináltattam és tűkön ülve vártam, hogy mikor kapok lehetőséget a bizonyításra. Bizonyítani páromnak, Black Capnek, akire felnézek, bizonyítani a Zónás munkatársaknak, hogy ez nekem is megy és még nem is akárhogy és elsősorban magamnak, hogy igenis egy hölgy is megtanulhatja ennek csínját-bínját.

Áhh, lemegyek és egy 10+ -os ponttyal kezdem, gondoltam én. Az első 2 horgászatom 2 külön helyen volt, ahol jóformán semmit nem fogtam, bár az Újságírók taván becsúszott egy 3 kg-os ponty 10 óra alatt, megmentve a becsületem. Már azon gondolkodtam, hogy eladom a kevéske cuccomat is, nem kell ez nekem - még egy stresszforrás! Így nem is csoda, hogy félve indultam vasárnap a Zóna családi napra, hogy a pech sorozat folytatódik-e vagy megtörik a jég. Íme, lássuk, hogy mi lett a vége.

Reggel fél 5-kor keltünk. Na, gondoltam ez már nem tetszik, miért nem lehet kialudnom magam és utána horgászni? Az idő sem kedvezett nekünk, az idő, esőre állt, borongós volt erős összhangban a lelki világommal. 7 óra körül felszereltük a bototokat, ernyőt állítottunk és készen álltunk a harcra. Kedves barátnőmmel, akinek apukája szintén horgászik, nem is akárhogy (!), egy stégen voltunk. Kezdők, kissé ügyetlenek de bizakodók is egyben! Ám egészen délig nem érkeztek a halak és kezdett elönteni a kétség, hogy ezt a napot is hal nélkül zárom. Mindenesetre lelkesen tömködtük a kosarat, amibe a már jól bevált Black Cap mix került!
Megy ez nekünk!
Megy ez nekünk!


Déltől megtörni látszott a jég, ugyanis megérkezett az első kapás! Csipogott a kapásjelző, én meg rohantam a botomhoz és bevágtam. Küzdött a halacska, de viszonylag gyorsan kihúztam. Boldogság öntött el, amikor lemértük a pontyot és 6,5 kg-ot nyomott.
Az első pontyom!
Az első pontyom!


Ezután gyorsan bedobtam, hiszen az 13:00-ra hirdetett ebédig volt időnk. 5 perc múlva érkezett a következő kapás egy 4 kg-os potyesz személyében. Itt már teljes extázisban voltam, éreztem, hogy ez egy sikeres nap lesz. Célom volt a nap folyamán még egy amurt, egy koi pontyot egy tokot és egy 10 kg körüli pontyot fogni. :) Kicsit nagyra vágyó vagyok nem?

Ebéd után, kettő óra fele visszamentünk az állásunkra. Bal oldali álláson szomszédom a mentorom és szerelmem, Robi volt, jobb oldalamon pedig a testvérem a két fiával és feleségével. Értük is izgultam, hiszen ebéd előtt csak egy dévért sikerült fogniuk és a gyerekek kicsit kedveszegettek voltak. Aztán beindult náluk a kapásözön és fogtak egy gyönyörű koi pontyot egy harcos amurt egy tokot és több nagyobbacska pontyot. Most akkor nekik kívántam ezeket a halakat vagy magamnak?! Viszont nagyon örültem, hogy bátyám 20 év horgászat után ilyen parádésan remekelt! Úgy tűnik a horgászat olyan, mint a biciklizés, nem lehet elfelejteni, csak bele kell újra rázódni.
Bátyámék koi pontyja
Bátyámék koi pontyja


Horgásztársnőmmel, Szindivel folytattuk a horgászatot. Ismét pechsorozat kezdődött. Szindinek kiakadt egy hala, nekem meg fárasztás közben szintén, 2 is egymás után! Kezdtünk befeszülni az örömök után. A kapások jöttek 10 percenként, mi meg egyre jobban féltünk a fárasztástól. Gondoltam, a bedobás megy, a kapás megy, a fárasztással lesz a legnagyobb baj? Szászpán szakáll nélküli horgot lehet használni, ez megnehezítette a dolgunkat. Ismét csipogott a kapásjelző. Majdnem fél órát tartott a fárasztásom, mert most nem akartam elengedni egy újabb halat. Virgonc hal volt, sokáig fáradt, de megint nem bírtam 6 kg fölé menni. Visszaengedés után megint jött egy kapás! Itt már nagyon elfáradtam, eddig nem is gondoltam, hogy a horgászat ilyen fárasztó.
Izgalmas fárasztás után
Izgalmas fárasztás után

A halak is párban jönnek!
A halak is párban jönnek!


Az idő a nap végére kitisztult és velünk örült a sikereknek. Igaz, hogy 10 kg feletti pontyot nem sikerült fognom, megjegyezném nem is biztos, hogy elbírnék egy akkorával, mindenesetre én nagyon örülök az 5 pontyomnak, amit fogtam. Alig várom a következő horgászatot, de a fárasztást tuti, hogy még gyakorolnom kell! Mindenkinek üzenem kortól és nemtől függetlenül, hogy aki kicsit belelát ebbe a sportba, az nem tudja nem megszeretni. Biztos, hogy vannak nehézségek az elején, hiszen technikai sportról van szó, és az is nagyon fontos, hogy legyen valaki, aki türelemmel átsegít mindezeken.

A természet, a társaság, a halakkal való pozitív bánásmód mind akkora élményt ad, amit a TV és lap-top előtt nem lehet még elképzelni se.
Csupa móka a horgászat!
Csupa móka a horgászat!


Horgászatra fel, szabadulj ki!!!

Sziasztok!
Szandi
AJÁNLOTT CIKKEK
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére