Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Őszi műcsali ajánló-újdonságok

Őszi műcsali ajánló-újdonságok

Összegyűjtöttük egy helyre az ősz műcsali újdonságait illetve a már ismert legfogósabb típusokat, amikkel felöltöttük a készleteinket! Olvass, hogy többet foghass! :)

Műcsaliból sosem elég!

Gondolom ezzel a kijelentéssel nem vagyok egyedül, pláne, hogy végre elkezdtek lehűlni a vizek és a ragadozók is nagyobb csapatokban portyáznak. Ebben a szellemben állítottuk össze őszi kínálatunk első körét, amivel mind a folyóvízi, mind a tavi horgászok igényeinek igyekszünk megfelelni.

Megérkeztek szállítmányok a skandinávoktól, franciáktól és persze az amerikaiaktól. Ez nem csak a jelenlegi modellek visszatöltését jelenti, hanem olyan modelleket is, amik még nem jártak az országban és a lényeg: újdonság, amikkel újabb métereket hódítunk el a véges méretű Budai üzletünkből a pontyos kollégák nagy örömére :D

Kezdjük is egyből a reneszánszukat élő mini crank-baitekkel, a lehűlő vizek koronázatlan királyaival. Pont ivadékhal méretűek, másfél - két méteren randalíroznak a falánk ragadozók orra előtt. A Lurefans E39-et nem nagyon kell már bemutatni, hiszen tele van vele a Facebook szebbnél szebb fogásokkal. Viszont itt van még nekünk nem kevesebb érdemmel a Bomber B05 és a Norman Deep Tiny N, az utóbbi egy igazi gyöngyszem.

Westin a nagy csukák és sügerek rettegett csalijai. Ezek közül is swim-baiteket emelném ki a sorból, nem érzem túlzásnak azt a kijelentést, hogy a világ legjobb slider típusú csalijai. Nem csak a csukákat vonzza mágnesként, de a balatoni balinok is kifejezetten kedvelik a 6 centis verziót. És ha már a csalik között szemezgetsz, akkor érdemes a pergetőbotjai között is szét nézni.

Fiiish műhelyéből idén nem kaptunk újdonságot, amit igazából nem is bánunk, mert a Black minnow-t egyszerűen nem tudjuk megunni, rengeteg kövest és süllőt adott már. Talán pont ez az oka, hogy az egy évvel ezelőtt debütáló Mud Digger-t még nem tettem kapocsba, pedig kifejezetten a folyóvízi süllőkre fejlesztett gumi. Természetesen továbbra sem hiányozhat a polcról a Power-Tail. Kötelező darab a gyors csalikat kedvelőknek, mozgásban és használhatóságban eredményesebb, mint a klasszikus spintail csalik.

És ha már a folyóvizek királyáról beszéltünk akkor jöjjön néhány mélyretörő süllős wobbler a tengeren túlról!

Bandit B-Shad 3,5m, Bandit Walleye deep 4,5m és egy újdonság a Generator 5m. Mind a 3 típust nagysebességű bevontatásra, trollingozásra tervezték igaz úgy 7-9 méteren közlekednek, így a hazai folyóink biztosan nem billentik ki őket az egyensúlyukból. A Generator érdekessége, hogy világítópatronnal tölthetjük meg, amitől nem világít, nem villog, hanem csak halványan dereng, egy kicsit hajaz az UV festésre, csak ez nem igényel UV lámpát.

Süllős felhozatalból nem maradhat ki a REBEL sem. A klasszikus minow wobblerek teljes tárházát sorakoztatjuk fel 3-tól 15 centisig, amit most kiegészítettünk a jointedekkel.

Ifjú korom jelmondata az volt, hogy gumi mindig legyen nálad, mára az annyiban módosult, gumiból sose elég! Ezt a polcainkon sorakozó süllő és sügér specialista FishUP palettája is alátámasztja.

És persze a YUM. Továbbra is a kedvencem, amit csak azért hagytam a végére, hogy többet tudjak róla áradozni :D. Minden évben kihoznak valami finomságot, amit igyekszünk a lehető leggyorsabban behozni. Ilyen most a NED széria. Amerikában most nagyon nagy divatja van a Ned-rig-nek, ami nálunk még csúszik, mert nincs még ilyen jigfej. De oda se neki! Ezek az extra nagy felhajtó erővel rendelkező „hyperlágy” gumicsalik egy texas vagy carolina-rigen is tökéletesen dolgoznak. Sőt! Semmi nem kelt nagyobb feltűnést, mint egy vízközt lebegő 3centis rák, ami úgy csápol az ollóival, mint én a Billy Idol koncert első sorában!

Azért ritka jó érzés, amikor ennyire új csalival elsőként rohanok ki a partra és egyből fogom vele a halat :))

Görbüljön!

Balogh Gabi

 

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére