Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Őszi pontyok - akcióban a Dark Power mix

Őszi pontyok - akcióban  a Dark Power mix
Alaposan megérezve az utolsó kellemes őszi napok egyikét, egy újabb rapid pecára készültünk Black Cap Robival. A helyszínt tekintve nem variáltuk túl a választást, így a Budapesttől nem túl távoli, ám nagy halakat rejtő tavat vettük célba. A célunk az volt, hogy egy, a lehűlő vizekben is jól működő keverékünket mutassuk be számotokra, na-meg titkon, egyéni feeder-botos, rekordomat is szerettem volna végre megdönteni...
Alaposan megérezve az utolsó kellemes őszi napok egyikét, egy újabb rapid pecára készültünk Black Cap Robival. A helyszínt tekintve nem variáltuk túl a választást, így a Budapesttől nem túl távoli, ám nagy halakat rejtő tavat vettük célba. A célunk az volt, hogy egy, a lehűlő vizekben is jól működő keverékünket mutassuk be számotokra, na-meg titkon, egyéni feeder-botos rekordomat is szerettem volna végre megdönteni...

Este már izgatottan vártam a "hajnalt", mondtam is a feleségemnek, hogy érzem, ez lesz az a nap, amikor megfogom majd a rekordhalamat. A párom erre csak biztatóan annyit mondott: ez a helyes hozzáállás! Kora reggel vágtunk neki B.C Robival a közel egy órás útnak, így már odafelé alaposan átbeszéltük a taktikát. Miután megérkeztünk a tópartra - a szokásos kávénk elfogyasztása után - nagy várakozással húztuk a parton a felszerelésünkkel megrakott "kiskocsikat".Felszereléseinket tekintve, nem cifráztuk, túl, mondja is nekem Robi mindig: "az egyszerű mindig jobb"! Ennek szellemében egyik botomat a Zóna HANATO kosár legkisebb változatával, azaz a 45 grammossal szereltem be, míg a másik készségemre a szintén remek aerodinamikai tulajdonságokkal rendelkező GURU method kosarat kötöttem. Rövid előke, kisméretű horog, és 10-es csalitüske, ezek voltak még azok az apró részletek, amiket fontosnak tartok megemlíteni. Az etetőanyag ízvilágát már előre megterveztük, de csak a parton kevertük be. Nem is csigázom tovább a kedves olvasót:

Lássuk a "DARK POWER" keveréket:

>> BAIT-TECH Special ’G’ Dark Groundbait 1/2 kg.
>> BAIT-TECH Pro Feeder Groundbait DARK Fishmail 1/2 kg.
>> BAIT-TECH Sweet Liquid Strawberry 1/2 flakon
>> BAIT-TECH Super Sweetcorn Strawberry 200 gr. (a 300 grammos kiszerelésű konzerves kukoricának majdnem az egésze)Fontos, hogy az epres BAIT-TECH konzerves kukoricának az igen értékes "vérvörös" leve is belekerüljön teljes egészben a keverékbe, így a kötelező átrostálás (használunk ehhez a művelethez pontyos szitát) után egy felettébb vonzó, epres, édes-halas keveréket kapunk, amelyről joggal remélhetjük, hogy az évszaknak megfelelő, lehűlő vízben is gyorsan csalogatja majd horgunkhoz a pontyokat! Itt említeném meg, hogy az epres kukorica alkalom adtán, ha kalandozó kedvünk úgy tartja, helyettesíthető a BAIT-TECH "Tutti-Frutt"-is, "Scopex"-es, "Brasem"-es vagy épp a "Natur" konzerves kukoricájával is... Próba szerencse! Tartja a mondás...A jól elkészített etetőanyag, az állagát tekintve egy gyorsan bontó, bársonyos tapintású keverék, amely tehát nem ragacsos, nem „mancsos”, hanem a vízbe érve azonnal bontó, így a Zóna HANATO, illetve GURU method kosárba is remek választás lesz.Csalinak főként, a 8 mm-es és 10 mm-es The Juice Dumbellsek közül a wafterseket használtuk, sárga és narancssárga színben. Ezen kívül még Robi nagy kedvenceit, azaz a Triple -n 18 mm-es "hordócskákat" is sikerrel küldtük csatába... Nem is kellett sokat várnunk, jöttek is sorban a szebbnél szebb pontyok! Robi rögtön egy 11 feletti ponttyal indított, ami igazán nagy lelkesedéssel töltött el bennünket. Hogy én se maradjak le, így egy kisebb, 6 kilogramm körüli bajszossal válaszoltam "fekete sapkának".

Ez követően, valóban nem volt megállás! Az ezerszínű, egészen gyönyörű őszi időben szemet, lelket melengető botgörbítős kapások jelentkeztek! Robival felváltva fogtuk a szebbnél-szebb, 10 kilogramm feletti bajszosokat. Úgy látszik, amire az ember nagyon vágyik és alaposan fel is készül rá, akkor a siker sem várat sokáig magára... Történt ugyanis, hogy a nap folyamán sikerült két alkalommal is megdöntenem a feederbotos rekordomat. Először egy 16,50 kilogrammos szépséggel, majd nem sokkal később egy 13,60 kilogrammos töves iratkozott fel a "listámra"!A fenti sikerélményünkkel is, arra szeretnénk mindenkit buzdítani, hogy amíg csak teheti, használja ki az az őszi jó időt és próbáljátok ki az általunk használt halas-epres keveréket, azaz a "DARK POWER-t". Ja, és még egy fontos dolog: semmiképpen ne felejtsétek otthon a Bait-Tech Juice csalitokat se!

Üdvözlettel: Illés Method Zoli
KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére