Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Őszi pontyozáshoz: szilvás protein bomba!

Őszi pontyozáshoz: szilvás protein bomba!
Ezen a rapid pecán most a pontyoké a főszerep és egy újabb etetőagyag keveréké, amely kiválóan vizsgázott!
Mióta Balogh Gabival kollégák lettünk, évente kétszer időt szakítunk egy-egy közös pecára, hogy a pergetés melletti másik kedvenc módszeréről a gyakorlatban is tapasztalatokat szerezzünk.

Így tettünk október 20-án is egy ködös pénteki kora reggelen. A Harcsa horgásztavat vettük célba, ahová lassan már mondhatom, hogy szinte "hazajárok". Gabi a tulajdonosváltás óta nem is volt a tavon, és mivel már pergetni is lehet, ezért "pergető szemmel" is feltérképezhette a vizet.

Ezen a rapid pecán most a pontyoké a főszerep és egy újabb etetőagyag keveréké, amely kiválóan vizsgázott!


Hely:A halőrház oldali partszakaszon választottunk egy helyet, a szigettel szemben. Gabi parttól közelebb kb. 60 méteren, én 80-90 méterre próbáltam szerencsét.Recept:A Bait-Tech palettáról most a Super Method Mix (édes-fűszeres-halas), N-tice Meaty Mix (hús lisztes, protein adalékos), Plum liqud (édes szilvás aroma), és Scopex-es csemegekukorica keverék került Hanato kosarainkba.

-1kg Super Method Mix
-0,5kg N-tice
-120ml Plum liquid
-kb.200gr Scopex csemegekukorica
-víz

Horogcsalinak a The Juice Dumbells wafters-re esett a választásunk.Én még próbálkoztam az egyik botomon egy Special G Green és Dark kajából készült pasztával is, amely mellé Triple-N és Poloni süllyedő bojli került a hajszálelőkére.A szerelékeink bevetése után, nem kellet sokat várni, 15-20 perc után meg is volt az első halunk, egy 6,5kg-os pikkelyes személyében.Jó kezdés! Ezen felbátorodtunk és türelmetlenül vártuk a spicc rezdülését, és a kapásjelző csippanását.
A halak viszont nem voltak túl aktívak, a köd is annyira leszállt, hogy 20 métere sem láttunk.
Taktikát váltottunk, 15 percenként újra dobtuk szerelékeinket még akkor is ha "nem láttuk hová" (de próbáljuk a pontosságot tartani).
Módszerünk bevált, a harmadik újra dobás után Gabi Korum márnázó botjának spicce erős bólogatással jelezte, hogy megvan a második pontyunk.

A "viharvert tükrös" sebeit leápoltuk és engedtük is vissza, mert közben erőteljes húzós kapás volt a "pasztás botomon".
Lassú, komótos mozgást éreztem a bot másik végén, semmi fejrázás. "Na ebből még lehet valami..."! Egy hibátlan koi okozott újabb örömöt.A köd lassan, oszlani kezdett végre, már láttuk hová esik le szerelékünk, pontosabban tudtunk horgászni. Ami további szép pontyokat jelentett!Összegzés:

Az etetőagyag recept remekül teljesített. Az N-tice húslisztes és magas protein tartalma miatt a felmelegedő és lehűlő vizekben felkelti a halak érdeklődését (főleg a vermelési időszakban a leghatékonyabb). Ha keverjük valamilyen más kajával, akkor csak max. 1/3 arányban adagoljuk.

A Super Method Mix halas alapú mix édes fűszerekkel (szegfűszeg, csillagánizs...stb) megbolondítva. Kitűnően passzolnak hozzá az ízesített csemegekukoricák, a mikropelletek és gyümölcsízű folyékony aromák.

A Juice Dumbells-ből most a narancssárga és a rózsaszín vitte a prímet (pedig eddig nekem többnyire a sárga volt a favorit. Még jó, hogy van benne négyféle szín. :) )

A tóról újra csak a legjobbakat tudjuk mondani, szép halak, izgalmas fárasztások, kellemes fogadtatás, rendezett környezet.

Sziasztok:

Gabi és Attila

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Fenntarthatóság és a horgászikk gyártás - FIIISH

Fenntarthatóság és a horgászikk gyártás - FIIISH

2021. július 08. - Horgász-Zóna
Etetés? Alap!

Etetés? Alap!

2021. június 22. - Nagy Róbert
Gyors pecán a Fish World horgásztavon

Gyors pecán a Fish World horgásztavon

2021. június 14. - Illés Zoltán
Dunai úsztatás

Dunai úsztatás

2021. június 11. - Oláh Tamás
Nagy pontyok, nagy szeretettel...

Nagy pontyok, nagy szeretettel...

2021. június 08. - Nagy Róbert
Plasztikozás új szinten: speciális Jika ólmok!

Plasztikozás új szinten: speciális Jika ólmok!

2021. június 02. - Balogh Gábor
Immunizáló adalék etetőanyagokhoz

Immunizáló adalék etetőanyagokhoz

2021. június 01. - Horgász-Zóna

A hobbid a szakmánk! Tetejére