Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Pergetés a Dunán- az új gumicsalik tesztelése

Pergetés a Dunán- az új gumicsalik tesztelése
Barátommal és kollégámmal Gáborral, a Fiiish, Lunkerhunt és Westin plasztik csalikkal eredtünk a kősüllők nyomába. Hogy hogyan is sikerült a horgászatunk, azt az írásunkból megtudhatjátok!
Barátommal és kollégámmal Gáborral, a Fiiish, Lunkerhunt és Westin plasztik csalikkal eredtünk a kősüllők nyomába. Kora reggeli találkozónk után a Római partra mentünk, hogy csónakba üljünk, amit ezúton is köszönünk barátunknak, hogy biztosította nekünk csónakját. Bepakoltunk majd vízre tettük a csónakot és nekivágtunk a Dunának . Radarral kerestük meg a lehetséges haltartó töréseket, majd megkezdtük a kövesek levadászását. Gábor Lunkerhunt csalival kezdett dropshottal, én a Westin Mega Teez 5cm-es csalijával kezdtem. Egy-két dobás után be is jelentkezett az első köves Gábornál, majd nekem is jött az első kapás, de nem egy köves, hanem egy szebb csapósügér került a horogra. Az idő nem volt épp kegyes hozzánk, hol kisütött a nap, hol beborult az ég, de jött viharos szél és eső is. Így folyamatosan technikát kellett váltanunk, hogy kapásra bírjuk a halakat.
Ahogy haladtunk a délután felé egyre lejjebb álltak a halak így Gábor technikát váltott és előkerült a Fiiish Black minnow. Amire egyre több kapás jelentkezett, hol egy köves csapott le rá, hol egy szebb csapósügér. Én maradtam dropshoton de az eddigi 1-1.5m-es ereszték helyett 25-30cm-re mentem le.

Végül, Gábor bevetett egy harmadik cselt és kötött egy Carolina riget, amivel lassabban, de nagyobb rétegeket tudott átfésülni. Csalinak egy Westin Shad Teezt választott és dobásról dobásra jelentkeztek a kapások.

Eljött a horgászat vége, összegezve a változékony idő ellenére a folyamatos technika és mélység váltás meghozta gyümölcsét. Jó pár kősüllő és csapósügér került horogra.

Mindenkinek sikeres őszi pergető szezont kívánok!

Üdvözlettel:

Laci

AJÁNLOTT CIKKEK
Őszi PVA tasakos recept ajánló!

Őszi PVA tasakos recept ajánló!

2019. október 09. - Tanács Jani
Egyről tízet: Feri

Egyről tízet: Feri

2019. október 08. - Horgász-Zóna
A nagy Sneci meló

A nagy Sneci meló

2019. szeptember 23. - Szily László
Hogyan válassz horgászbotot folyóvízi fenekezéshez?

Hogyan válassz horgászbotot folyóvízi fenekezéshez?

2019. szeptember 11. - Horgász-Zóna
Tüskevár 2059., 3. rész - A menekülő fanszőrzet

Tüskevár 2059., 3. rész - A menekülő fanszőrzet

2019. szeptember 09. - Szily László
Tüskevár 2059., 2. rész - Meglepetésbuli Matulánál

Tüskevár 2059., 2. rész - Meglepetésbuli Matulánál

2019. szeptember 04. - Szily László

A hobbid a szakmánk! Tetejére