Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Pergetés a Dunán- az új gumicsalik tesztelése

Pergetés a Dunán- az új gumicsalik tesztelése
Barátommal és kollégámmal Gáborral, a Fiiish, Lunkerhunt és Westin plasztik csalikkal eredtünk a kősüllők nyomába. Hogy hogyan is sikerült a horgászatunk, azt az írásunkból megtudhatjátok!
Barátommal és kollégámmal Gáborral, a Fiiish, Lunkerhunt és Westin plasztik csalikkal eredtünk a kősüllők nyomába. Kora reggeli találkozónk után a Római partra mentünk, hogy csónakba üljünk, amit ezúton is köszönünk barátunknak, hogy biztosította nekünk csónakját. Bepakoltunk majd vízre tettük a csónakot és nekivágtunk a Dunának . Radarral kerestük meg a lehetséges haltartó töréseket, majd megkezdtük a kövesek levadászását. Gábor Lunkerhunt csalival kezdett dropshottal, én a Westin Mega Teez 5cm-es csalijával kezdtem. Egy-két dobás után be is jelentkezett az első köves Gábornál, majd nekem is jött az első kapás, de nem egy köves, hanem egy szebb csapósügér került a horogra. Az idő nem volt épp kegyes hozzánk, hol kisütött a nap, hol beborult az ég, de jött viharos szél és eső is. Így folyamatosan technikát kellett váltanunk, hogy kapásra bírjuk a halakat.
Ahogy haladtunk a délután felé egyre lejjebb álltak a halak így Gábor technikát váltott és előkerült a Fiiish Black minnow. Amire egyre több kapás jelentkezett, hol egy köves csapott le rá, hol egy szebb csapósügér. Én maradtam dropshoton de az eddigi 1-1.5m-es ereszték helyett 25-30cm-re mentem le.

Végül, Gábor bevetett egy harmadik cselt és kötött egy Carolina riget, amivel lassabban, de nagyobb rétegeket tudott átfésülni. Csalinak egy Westin Shad Teezt választott és dobásról dobásra jelentkeztek a kapások.

Eljött a horgászat vége, összegezve a változékony idő ellenére a folyamatos technika és mélység váltás meghozta gyümölcsét. Jó pár kősüllő és csapósügér került horogra.

Mindenkinek sikeres őszi pergető szezont kívánok!

Üdvözlettel:

Laci

AJÁNLOTT CIKKEK
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére