Horgász-Zóna menü
Kedvencek
Kosár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció | Elfelejtett jelszó
  • FIIISH csalik
  • Pro Natural Fine lake dark
  • Hanatu szuper távdobó kosár

Pontyok testvérek között

|

Elsőként, engedjétek meg, hogy bemutassam nektek két fivéremet: Gábort és Gergelyt. Ahogy az lenni szokott, a gyermekből felnőtté válás rögös útján járva, az élet, egyre messzebbre sodort el minket és így sajnos, egyre kevesebb időt tudunk egymásra fordítani... Ezt kompenzálva, minden évben összehozunk egy közös horgászatot, hogy ott, megbeszélhessük ügyes-bajos dolgainkat, osztozhassunk egymás sikereiben, örömén, vagy épp bánatán és persze így, egy kicsit újra ”gyermekbőrbe” is bújhassunk.

Tesszük ezt azért, hogy pár nap, akárcsak pár óra erejéig, de visszatérhessünk a Balaton zegzugos, gyermeki fejjel megélt, ezer csodát rejtő mesés világába, oda ahonnan együtt indultunk és oda, ahonnan gondolatban talán sohasem fogunk eltávolodni... Ilyenkor bennünk, testvérekben, Fekete István Tüskevárja újra életre kel, "Tutajos" és "Bütyök" újra visszatér a partra... A kifogott halakon kívül, tehát a természetben megélt közös idő is fontos számunkra... na ezért is szeretünk mi olyannyira horgászni.

Idén, most október végén jött el az idő a közös horgászatra. Helyszín ügyileg, a Zoltán és Diána tóra esett a választásunk, ahol aztán már megérkezésünkkor láttuk: jól döntöttünk! Csodaszép, kulturált környezet, csend és nyugalom tükröződik mindenen. A természet közelsége, a hal-bő víz, a halőrök roppant kedvessége, mind arra ösztökéltek minket, hogy testvéreimmel elégedetten kacsintottunk össze: "indulhat a peca"!

Stratégiánkon nem kellett sokat agyalni, hisz még a boltban, Black Cap Robi "mesterem" alaposan ellátott tanácsokkal, az indulást megelőző napokban. Igaz kicsit sötétben tapogatózva történtek ezek a megbeszélések, hisz még egyikőnk sem horgászott azelőtt ezen a vízen. Vogel Andris azonban mindenben segített, amit ezúton is köszönünk! Így történt, hogy a választott horgászállás adottságait figyelembe véve, az etetőhajó használatát és a bojlis módszert láttuk a legmegfelelőbbnek. A profi hajóért itt mondanánk köszönetet Judák Barnabásnak!

Gyors becuccolás után, a végszerelékeinket a szemközti nádfal elé behúzva vártuk a halak érdeklődését a felkínált csali iránt. Végszerelékeinket, még B.C. Robi javaslatára nem bonyolítottuk túl. Ennek megfelelően, egy sima, elhagyós ólomklipszes szerelék került bevetésre, amely aztán kitűnően "dolgozott". Csali és csalogatóanyagok terén sem variáltuk túl... Táskáinkban nem más volt mint BAIT-TECH TRIPLE-N termékek és az üzleteinkben is forgalmazott HORSE BAITS Squid&Fruit bojli. Ezután, minden úgy alakult ahogyan szerettük volna. Jó hangulat, kellemes idő, szép kapások, eredményes szákolások! Zsákmányolt halaink között, nagy örömünkre számos 10 kilogramm feletti példány - köztük egy szépségdíjas koi ponty - is érkezett...

Aztán egyszer csak az ősz, mintha megirigyelte volna ezt tőlünk, süvítő széllel és szakadó esővel indított ellenünk "háborút"! No de mit sem lankadt lelkesedésünk, szebbnél szebb fogásokkal vertük vissza a természet esőben, szélben megnyilvánuló, ránk testált támadásait. Egészen reggelig tartott ez az égi és földi "csata", amibe aztán mindannyian belefáradtunk. Az eső aztán csillapodott, a szél is megenyhült ugyan, de nekünk azonban már nem maradt száraz ruhadarabunk. Így kiegyeztünk egy baráti döntetlenben és meglobogtattuk a "fehér zászlót"! Fáradtan, ázva-fázva pakoltunk össze, de mindhárman boldogan. A tapasztalatok közé azt is felvéshettük, hogy a legtöbb kapás akkor mutatkozott, amikor az "egy szem" golyó mellé a hajóba nem került más csak egy marék bojli... Azt hiszem a tó lakóinak ezzel a taktikával tudtuk az óvatosságát leginkább elaltatni.

Zárszóként még annyit, hogy ezen kalandok után, testvéreimmel nagy megegyezéssel, jóval előrehoztuk a következő közös horgászatunkat, amelyről majd újra beszámolok!

Üdvözlettel:
Smogora Balázs

AJÁNLOTT TERMÉKEINK:

BAIT-TECH Triple-N shelf-life 15mm bojli 1kg

BAIT-TECH Triple-N shelf-life 15mm bojli 1kg

1 értékelés
5.690 Ft
BAIT-TECH Triple-N shelf-life 18mm bojli 1kg

BAIT-TECH Triple-N shelf-life 18mm bojli 1kg

0 értékelés
5.690 Ft
BAIT-TECH Triple-N pop-up 15mm 70gr

BAIT-TECH Triple-N pop-up 15mm 70gr

0 értékelés
2.290 Ft
Horse Baits Soft Bojli - Squid-Fruit 1kg 20mm

Horse Baits Soft Bojli - Squid-Fruit 1kg 20mm

0 értékelés
3.800 Ft


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:Minden jog fenntartva © 2018 - Horgász Zóna
Horgász-Zóna Ügyfélszolgálat elérhetőségek:
Telefonszám: 06 1 240 5454
Mobil: 06 70 362 7167 (hétköznap 8:00-18:00-ig, szombaton 9:00-12:00-ig)
Email: ugyfelszolgalat@horgasz-zona.hu
G+: Google+
Horgász-Zóna Buda bemutatóterem és horgászbolt: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., telefon: 06 1 2405454
Horgász-Zóna Pest horgászbolt: 1138 Budapest Gyöngyösi sétány 8., telefon: 06 1 612 1775
Horgász webáruház | Feeder bot | Nevis szett | Shimano orsó | távdobó orsó