Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Shimano orsók a Horgász-Zóna kínálatában

Shimano orsók a Horgász-Zóna kínálatában
Mi tagadás, szeretjük a Shimano orsókat. Kiemelkedő minőségű termékek és most már az alacsonyabb árkategóriákban is lehet válogatni. Ebben a bemutatóban egy helyre gyűjtöttük a kínálatunkat!


A Shimano márkáról Magyarországon a Monthy Python féle humor jut az eszembe - a bannert is ez ihlette. Adva van ugye a világ egyik legnagyobb, hanem a legnagyobb horgászcikkgyártó cége, amely nem tud rossz terméket gyártani (hibastatisztika értelemben). És ugye vannak ezek a nyomott árak... :)

Az idei kínálatunk jelentősen bővült Shimano orsóval és bottal, ennek oka az, hogy igen jó árkategóriába kerültek a termékek! Olyan lélektani határokról beszélünk, amit akkor érzel, amikor kezedbe veszel egy terméket és "gyomorból" azt mondod: nna ennyiért elkezdek rá félretenni!

Nézzük az orsókat!

0) A legtöbbet eladott orsók

Shimano AX és Sienna elsőfékes modellek a cég legnagyobb darabszámban eladott orsói. Gyakorlatilag hibamentesek. Kicsi pénz itt egyenlő a megbízhatósággal. Pótdob már nem fért a dobozokba, de ha kell, akkor még egy orsót veszel, hisz az ára kb. egy pótdob árával egyenlő!1) Úgynevezett Shimano P4 kategória, azaz Power (erő), Precision (Precízió), Performance (Teljesítmény) és Pleasure (Élmény) összességét hivatottak prezentálni. Nagyon fontos ki nem hangsúlyozott tényező, hogy az "élmény" itt a kellemesen kinéző árcédulák okozta elégedettséget is magában foglalják!

Catana elsőfékes orsókat tettük be a kínálatunkba, mivel ez már egy teljes értékű multifunkciós orsó, azaz fémdob, pótdob, visszaforgásgátló, elegendő csapágy. A piros színe vagy bejön vagy nem, ezért a pénzért bármi mellé oda lehet tenni!Nexave elsőfékes orsók a Catana-k nagytesói. 3+1 csapágy, fém(!) pótdob, kétsebességes dobemelés - tartós multifunkciós darabok. Kicsit jobb mint az előző, kicsit többe is kerül. És a színe sötét metálkék-ezüst!

Exage elsőfékes és harcifékes orsók a P4 kategória csúcsai. Gyöngyszemek és még mindig 20 ezer alatt! Az Exage MHRSC harcifékes modell klasszikus machbotos és feederbotos darab, míg az elsőfékes verziók inkább a pergetőbotokon ékeskednek.

2) Csúcsteljesítményű pergetőorsók

A kínálatunkba beválogattuk azokat a szépségeket, amelyek a könnyű pergetőbotok könnyű orsói lehetnek. Az orsó súlya, és ára közötti összefüggés pontosan olyan, mint a női fehérnemű takarási aránya és annak ára közötti. Azaz, minél kisebb, annál drágább.
De! Az orsók belső műszaki tartalma és megbízhatósága itt már a magasra tett lécet is leveri.

Stradic Ci4+ elsőfékes modellek: a legújabb orsóház ötvözettel készült Stradic modell. A Stradic az mindig is Stradic, ez ráadásul még nagyon könnyű is. A nagy áttétele miatt haladó pergetőknek és balin specialistáknak ajánljuk elsősorban.

Stradic FJ elsőfékes orsók: Bezony! Már a jé betűnél jár a számozás. Bár még sok helyen fut a sima "F" jelzésű fehér Stradic is... Ez a modell egykaros tekerőt és nagy áttételt kapott. Visszaköszön az előzővel ez a nagy sebesség. Erre érdemes úgy tekinteni, mint olyan opcióra, amivel extra akciót tudunk kicsikarni a műcsalinkból. Igen nagy sebességre tudjuk gyorsítani, ami bizonyos csaliknál nagy fogósságot eredményez!

Rarenium Ci4+ elsőfékes modellek: elég annyit mondani erről az orsóról, hogy volt, aki a Stella helyett is ezt választotta. Normál áttétel, elegáns design és fullos műszaki tartalom. A futása közel verhetetlen!

Techium FD elsőfékes orsók: Teknyinyum, ahogy mifelénk mondják, évek óta kihagyhatatlan modell a katalógusból. Ha nem a grammra mész, akkor tudsz egy kis pénzt spórolni ezzel a típussal. Persze ez sem nehéz, és ráadásul hűvösen szép!

3) Shimano nagyhalas orsók. Itt mindig egyedülállóan erős volt a Shimano, ebben a minőségi szegmensben nincs modell darabszámban kihívója a márkának. Mi fontos egy nagyhalas orsónál? Fékerő és tengelyterhelés, súly, zsinórkapacitás. Mindezt a valóságban produkálva, akár több órás fárasztásnál is...

Big Baitrunner Long Cast és Medium Longcast orsók nehezen törték meg a "régi longkaszt" legendáját. De Uraim! Mint az iskoláskori szerelmen, tovább kell lépni erről is! A modern pontyozó botok súlyához és a technikai fejlődéshez igazodva a Shimano vállalta a megkövezést és megalkotta az utódokat, amelyek kiválóan teljesítenek (beépítve egy sor új műszaki megoldást, mint pl. a lassú dobemelést) valamint a Medium Long Cast személyében van egy könnyebb alternatíva is. Most olyan árakon vannak mindezek, amelyek komoly kísértés elé állítják a horgászembert!

Ultegra orsók (pl . Ultegra 14000 XSC) is jó pár ezer kilométert futottak már a hazai horgászok kezeiben. Az elmúlt években elsősorban az orsóház anyagát és a rotor alakját piszkálták meg a mérnökök, hogy még kisebb legyen a súlya. 10000-es és 14000-es méretekben bármilyen nagyhalas módszer megoldható velük.

Az Aerlex orsócsalád tagjai pedig az igazán baráti árkategóriában képviselik a jó iparosmunkát. Nagy zsinórkapacitás, nagy zsinórbehúzás, erős fék. Külön érdekes a Spod jelzésű Aerlex, amely 114 centimétert húz be egy tekerésre!4) Shimano feeder orsók külön kategóriát érdemelnek. Úgy látszik hogy a nagy cég felfigyelt erre a (kezdetben) kicsi európai kontinentális horgászmódszerre. Ráállította a mérnökeit és olyan orsókkal tűzte meg a katalógusát, mint az Ultegra 5500-as méretek, az Aero Feeder 4000 FA és a nyeletőfékes Baitrunner X-Aero 4000 FA. Kompromisszum mentes megoldások a modern, könnyű feeder botokra!

És ugye itt van a "TÁVDOBÁS díszpéldánya", az Ultegra 3500 XSC Shimano orsó, amit kifejezetten nagyot dobni akaró feeder pecásoknak készített a cég. 100 méter alatt nehéz ezzel az orsóval dobni. :) Az orsó felépítése egyszerű: vették a már bizonyított legnagyobb Ultegra orsótestet (20 kg fékerő....) és rátettek egy könnyű, de kemény sekély grafit dobot. Csak a damilon máris szabad szemmel erősen látható pénzt fogunk spórolni. Aki sokat feederezik messzire, tudja miről beszélek!Van egy mondás ("még senkit sem rúgtak ki azért, mert IBM-et vásárolt"), amit a szóbeszéd már átalakított. Vagy igaz vagy nem, de azért jól hangzik:
"Még senkit sem szóltak meg otthon azért, mert Shimano-t vásárolt."

Az összes Shimano orsót az áruházunkban itt nézheted meg:

Shimano orsó

Köszönöm a figyelmet,
Zóna LajosAJÁNLOTT CIKKEK
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére