Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Szemezgetés a 2015-ös DAM katalógusból - horgászbotok

Nincs még DAM katalógusod? Gyere el a HorgászShow-ra a Horgász-Zóna standra és vigyél egyet :) Az előző szemezgetésben kollégám az orsókat vette számba, én most a botokkal teszem ugyanezt. Jó pár olyan terméket találtam, amely használhatósága, kidolgozottsága és nem utolsó sorban az ára miatt érdemes lesz majd közelről megnézni. Akár a már említett HorgászShown október 24-26 között a Syma csarnokban, vagy ugyanitt tavasszal - akkor remélhetőleg már az összes újdonsággal!
Nézzük tehát a 2015-ös szép vastag DAM katalógust – ezúttal én leszek kísérőtök a horgászbotokat oldalain. A DAM botokkal kapcsolatban mindig az volt a benyomásom, hogy a DAM egy bátor cég. Ahhoz képest, hogy cégméretben és világszintű jelenlétben nem vetekednek pl. a Shimano-val vagy Daiwa-val, időről időre olyan speciális botanyagokat, bottípusokat tesznek bele a kínálatba, amelyek sikere megjósolhatatlan… sőt(!) még az előbb említett óriás tőkeerős cégek is csak óvatosan vállalnak fel. Ilyen termékek voltak pl. a FUTRON pergető és bojlisbotok, a NANOFLEX botok vagy éppen a Pocket spiccbotok, amiről itt is lesz szó. Ez a kísérletező kedv, bátorság és megújulás az, ami megadja a DAM márka sajátos karakterét, ez az, ami talán sok horgász szívét is megdobogtatja.

Azt pedig nehéz vitatni, hogy a DAM horgászbotok külleme is igen határozott, ’trendi’, ez szabad szemmel is megkülönbözteti őket a versenytársaktól.

Ő is a DAM-ot választotta... :)
Ő is a DAM-ot választotta... :)


Na, de nézzük mit találtam!

Osztott nyeles modern pergetőbotok:

Igen széles választék kerül majd a német és francia boltokba, de hogy idehaza mennyi? Ezt nem tudjuk, de a saját webáruházunkban és boltjainkban azért biztosan jó pár darab!

Kiemelném a castingos street fishing szerelmeseinek szóló EFFZETT PRO WORM botokat, amely két dobósúly tartományban érkezik (28 és 42gr). Ára 20.000 Ft alatt.

Effzett Pro botok illusztráció
Effzett Pro botok illusztráció


De itt van egy teljesen új pergetőbot család, a METH, amely ezzel a négy dologgal jellemezhető:
Gyors spicc akció, osztott nyél, modern design, moderált ár (15.000 Ft alatt). Kiemelném az ultralight kategóriában 1-5 grammos 1,8 méteres verziót, vagy a dropshot specialistáknak érdekes hosszú Dropshot Distance 2,7m 7-28gr botot. De van külön balinra, csukára és süllőre készített darabja is a METH választéknak.

Jók a Meth botok...
Jók a Meth botok...


...de ezeket se lehet normálisan fényképezni :)
...de ezeket se lehet normálisan fényképezni :)


Volt 2014-ben olyan, hogy Hayasaki. Ebből vegyünk el négy betűt egyet pedig cseréljünk ki és kijön, hogy YAGI.
A Yagi a nagyon népszerű Hayasaki pergetőbot sorozat utódja, a trendek mentén történő továbbfejlesztése. Az új gyűrűkoncepciónak (erről majd egyszer egy külön cikkben!) megfelelően Kicsi gyűrűk, IM8-as karbon, osztott nyél, és mindezt 10.000 Ft alatt! Nagyon nagyon aláhúznám piros ceruzával a Yagi casting botokat, ideális kezdésnek és folytatásnak is!

Minden szín más dobósúly!
Minden szín más dobósúly!


Egyre népszerűbbek a spiccbotok - és azt kell mondjam, nem csak rádióantennának vagy zászlórúdnak! Sokan fedezik fel megint annak a szépségét, hogy finom szerelékkel, bárhol, bármikor - akár gyermekekkel együtt - élvezetes fárasztásokkal, lehet sok halat fogni. Ez akár a method feederezés is lehetne :), de most nem. A DAM a legújabb trendeknek megfelelően újratervezte és kibővítette a spiccbotkínálatát. Van benne kompozit olcsóért és könnyű karbon nem túl drágáért.

Itt van a (nem túl fantáziadús nevű) TELE POLE sorozat. Színes spiccbotok – ha fel akarod dobni a keszegezést! Sárga, zöld, narancs - fiúknak, lányoknak, szakállasoknak :)

Ez már kinéz valahogy a vízparton!
Ez már kinéz valahogy a vízparton!


Egészen vagányak a TELE POCKET POLE sorozat tagjai. Hátizsákos spiccbotok, hogy mindig kéznél legyen! Jó áron, jó minőségben icipicire összetolható spiccbotok. Praktikus fém karikával a végén, így már csak bele kell kötni a szereléket és mehet a keszegezés!

Ha a Jedi mesterek horgásznának...
Ha a Jedi mesterek horgásznának...


Hogy a kemény terepen horgászók se maradjanak ki, nekik szól a DURABLE POWER TIP!

Masszív mindenes horgászbotok. Különösen elegáns az osztott parafa nyél, és a vékony SIC gyűrűsor. Nagyon erős kivitel, mely a TC24-es karbonanyag és az üvegspicc kombinációja. Mindent el lehet törni, de ez többet bír hasonló dobósúlyú társainál. Egészen rövid, csónakos verziótól a 3,6 méteres partról hajigálós modellig terjed a kínálat. Ja, és az ára? 10.000 Ft körül!

DAM MAD D-FENDER UK bojlis botok

Ezek dátum szerint nem újdonságok, de talán sok pecásnak mégis csak azok! A legújabb pontyozó trendek szerint kialakított horgászbotok, amely elsősorban a botanyagot (karcsúság, karakter) valamint a gyűrűk számát, méretét és kiosztását jelenti. A méretsorban megtalálod az összes fontos dobósúlyt és hosszt. Kiemelném a kifejezetten távdobásra fejlesztett 3,9 méteres 3,5lbs verziót, amely valóban erre a funkcióra készítettek fel. Ezekkel a botokkal élmény horgászni, de a kasszánál sem hagynak maradandó törést a lelkivilágodban! A már említett októberi HorgászShow-n Black Cap Robi prezentációjában ezeket is megnézheted!

Távdobó problémák? Ez a DAM válasza!
Távdobó problémák? Ez a DAM válasza!


A széles kínálatból ezeket választottam most a rövid kis bemutató tartalmának. Ha gondban vagy, hogy milyen bot lenne igazán megfelelő egy adott terepre/ módszerre, azt merem mondani, a DAM kínálatában találsz majd jó ajánlatokat. Keress minket a kiállításokon vagy az ügyfélszolgálatos elérhetőségeinken (ugyfelszolglat@horgasz-zona.hu; 1 240 5454)!

Köszönöm a figyelmet!
Lajos
AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére