Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Támogassátok horgászcuccokkal a rászoruló gyerekeket!

Támogassátok horgászcuccokkal a rászoruló gyerekeket!
Az alábbiakban Gerencsér Zoltán (Gerencsér Team Nagykanizsa) kezdeményezését olvashatjátok. Talán pont aktuális most, amikor a felszerelést nézitek át és találtok nem használt dolgokat!
Évet kezdtünk, régi gondolatokkal.
Eljött 2016. év! Mindenki fogadalmat tesz! Ki erre, ki arra gondolva fogadja meg, új ember leszek és igyekszem változtatni az eddigi életemen. Mi most kicsit más irányban gondolkodva arra jutottunk, mi lenne, ha nem csak rólunk és horgászatainkról szólna ez az évünk.
Régen is és most is figyelemmel kísértük, kísérjük az ifjú csemetéket a vízparton. Jó látni az arcukra kiülő izgalmat, majd a mosolyuk, mit a halfogás öröme ad meg nekik. Jó látni, hogy vannak családok, édesapák, nagypapák, de láttunk édesanyákat is, kik nem sajnálják idejük és elhozzák csemetéjüket a vízpartra! Jó látni, hogy ezek a gyerekek nem a négy fal között, hanem a vízparton töltik idejük! Jó látni azt, hogyan nevelik a halak védelmére, tiszteletére a gyerekeket a felnőttek!

Én is mindig azt mondom Máténak, tiszteld a természetet és tiszteld az ellenfeleid! Szeretem hallgatni a gyerekek vidám, csengő hangját és hangos nevetését a parton. Ilyenkor sokszor eszembe jut gyerekkorom.

Eszembe jut, hogy mogyoróvesszővel, bambusz, nád, pálcákkal, de volt olyan, ki a füstölőből elcsent bottal kergette uszonyos barátainkat a falu mellett lévő kis patakban, majd később az esővíz gyűjtésére kialakított tóban. Felszerelésünk is mennyivel egyszerűbb volt akkor! Rövid zsinór, parafa dugó libatollal, nehezéknek anyacsavar és egy horog. Összeálltunk csapatba és indultunk gilisztát szedni, majd üldözőbe vettük a keszegnépet, kárászokat, domolykókat! Mekkora öröm volt, ha valaki folyami rákot fogott és hangos sikongatással tudta csak levenni a szerelékéről! Gyúrtuk a paprikás kenyeret és vaníliás cukorral is ízesítettük. Istenem, de régen volt! Emlékszem, mennyire örültem az első úttörő botomnak, mit a keresztapámtól kaptam karácsonyra. Ilyenkor sokszor mesélem a gyerekeimnek, milyen életünk volt akkor! Mennyire szabadabb és vidámabb volt minden!

De ilyenkor az is eszembe jut, vajon mennyi gyerek szeretne horgászni, de sajnos a körülményeik nem teszik ezt lehetővé. Ezért is gondoltunk arra, segíteni szeretnénk ezeket a gyerekeket!

Most azt kérdezitek, hogyan is gondoljuk?
Azzal a kéréssel fordultunk horgász barátainkhoz, hogy a nem használt, régi felszerelésüket ne a pincébe, tárolóba tartsák, hanem adják ők is a rászoruló gyerekeknek, hiszen mi is ezt fogjuk tenni. Kiírtuk a facebook oldalunkra, mi az elképzelés és elindult egy folyamat, mit mi is alig akarunk elhinni. Alig pár óra telt el és jött is az üzenet Pestről, van 40 kg. etetőanyagom és folyékony aromám, mivel beszállnék. Majd sorban a többi üzenet, bot, orsó, apró cikkek, merítő, horog és sorolhatnám végtelenségig.

De itt az is megmutatkozik, mennyire nagyszerű dolog a horgászat! Mennyire nagyszerű emberek vannak közöttünk! Ismeretlenül kaptunk felajánlást egy horgászcikkeket forgalmazó áruháztól, barátaink a web. oldalukat ajánlották fel! Azt mondhatnám, szinte egy emberként álltak kezdeményezésünk mögé!

Valami elindult és jó ennek a részese lenni! Most a rászoruló gyerekeket kellett megtalálni, mi bevallom őszintén, nem volt nehéz. Az viszont nehezebb volt, hogy elhitessem vele, segíteni szeretnénk! Végül hitt nekem és jövő héten már csomaggal csenget be hozzá a postás, mit mi küldünk neki!

Továbbra is azzal a kéréssel fordulunk hozzátok, segítsetek nekünk, hogy ez a kis kezdeményezés ne haljon el idő előtt! Segítsetek nekünk, hogy minél több kis lurkó élvezhesse a halfogás örömét és betöltse nevetésük a tavak, patakok partjait! Ebben az évben vállaljuk mi is, hogy olyan napokon, mikor tesztelni, gyakorolni megyünk, magunkkal viszünk olyan gyerekeket, kik saját erőből nem jutnak le a vízpartra!

Várjuk Zala, Somogy és Vas megyéből a jelentkezését a gyerekeknek, kik szeretnének élni ezzel a felajánlással!
Tőletek pedig kedves barátaink azt kérjük továbbra is, hogy segítsetek nekünk, hogy segíthessünk a gyerekeknek!
SEGÍTS, HOGY SEGÍTHESSÜNK!


Gerencsér Team Nagykanizsa
Kis-Geri
Geri

Ha úgy érzed belefér egy kis segítség, keresd őket itt a facebookon:

https://www.facebook.com/Gerencs%C3%A9r-Team-Nagykanizsa-595924987097013/?fref=ts

AJÁNLOTT CIKKEK
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére