Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Tavaszi horgász verseny egyesületi tavon Ceglédbercelen

Tavaszi horgász verseny egyesületi tavon Ceglédbercelen

Zoli legutóbb Ceglédbercelen vett részt egyesületi versenyen, az ő beszámolóját olvashatjátok ebben a cikkünkben.

Évek óta horgászok a feleségem szülőfaluja, Ceglédbercel határában található horgász tavakon. Sajnos annyiszor nem jutunk el, ahányszor szeretnénk, de ha hazamegyünk látogatóba, amikor csak tehetjük feleségem édesapjával kiülünk horgászni. Ha többre nem is, csak néhány órára, de addig is pihenünk, élvezzük a természetet és jókat beszélgetünk.

A négy tó közül mi az 1. és 2. tavakon szoktunk horgászni, amelyekből általában mindig sikerül néhány szebb pontyot, keszeget, vagy kárászt kifogni. Találhatóak a tóban termetes harcsák is, de a jellemző hal a ponty, amelyek mérete átlagban 2 - 3 kg körüli, és amelyek folyamatosan cserélődnek, hisz egyesületi víz révén a horgászok a kifogott halakat általában elviszik. De most nem is erről szerettem volna beszélni, inkább csak a helyet, a körülményeket szerettem volna bemutatni.

Május elsején horgászversenyt szerveztek Ceglédbercelen, amelynek a csavarja az volt, hogy a versenyt az 1. és a 2. tóra összevontan szervezték - szektorok nélkül. Erre a napra jó időt jósoltak, de a reggeli eső némileg megriasztotta a horgászokat, így is végül 47 versenyző indult a kupákért. A sorsolásnál én az 1. tóra húztam, a vasút felőli oldalra, a nádszigettől lényegesen jobbra. Gyors kipakolás után szemrevételeztem a szomszédaimat, hiszen nagyon sok jó pecás van a tóra kijáró helyi fiatalok és idősek között is. Nem ismeretlen akár az idősebb horgászok előtt sem a rakós bot használata, vagy a finom picker és feeder bot. Persze voltak egyszerűbb felszereléssel horgászók, de senkit nem szabad, hogy megtévesszen az esetleg kevésbé profi felszerelésük, vagy egyszerűbbnek tűnő csali szortimentjük, hiszen olyan hely ismeretük van a napi szinten kint horgászó "tapasztalt rókáknak", ami bármely versenyzőnek okozhat nem kis meglepetést.


Ezt szem előtt tartva készültem fel - természetesen a kedvenc method technikámhoz. A felszerelésem a következőkből állt: 0,22-es főzsinór, 25 gr-os method kosár, 12-es Gamakatsu horog, amely 7 mm-es csalitüskével, 8 cm-es 0,06 -os fonott előkezsinórral volt megkötve. Etetőanyagnak első sorban édes, kukorica alapú, TTX-el elkevert etetőanyagot használtam, amelyet a Bait-Tech Liquid Corn - folyékony kukorica kivonatával bolondítottam meg. Ezt a folyadékot azután pumpás flakonba is töltöttem és a már megtöltött kosárra is fújtam belőle. A másik vonal simán, natúrban a Bait-Tech Special 'G'- Green etetőanyaga volt. Ezt a kettő etetőanyagot haszáltam felváltva. Csalinak a The Juice 8 mm-es wafters csalijából a sárga színűt, illetve a Dynamite sárga, puha pelletét használtam csalitüskén kínálva.
Igyekeztem pontosan, ütemesen egy helyre horgászni, hiszen a verseny csak 4 órás volt, ennyi időm volt arra, hogy a halakat magam elé koncentrálva, minél többet kifogjak. Igyekezetem meghozta az eredményét, hiszen az idő előrehaladtával egyre érkeztek a pontyok, a verseny végére összesen 11 db hal.

Az idegőrlő az volt, hogy azt ugyan sejtettem, hogy az 1. tavon horgászók között jól állok, de semmit sem tudtam a nagyobb, 2. tavon horgászók eredményeiről. A győztes pedig a két tó összesített versenyzői közül kerülhetett csak ki... Feszülten vártam a mérlegelés végét, miközben az ismerős horgászok közül egyre többen mondták mosolyogva, váll veregetve, hogy ügyes voltam, meg lesz ez!
Végül az eredményhirdetésnél megkönnyebbülten és boldogan hallottam a nevemet, miszerint a két tavon összesítve valóban sikerült ponty darab számra és összsúlyra is a legtöbbet fognom, így megnyertem a versenyt!!!

Ez úton is gratulálok minden versenyzőnek, és köszönöm a támogatást a Horgász-Zónának!

 

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Visszatérés Házirétre...

Visszatérés Házirétre...

2019. december 05. - Nagy Róbert
Dunakeszi hideg vízi szilvás (method)gombócok

Dunakeszi hideg vízi szilvás (method)gombócok

2019. december 02. - Hoffmann Feri
Puha pellettel bearanyozott method peca

Puha pellettel bearanyozott method peca

2019. november 21. - Hoffmann Feri
Moby Dickes MOJOlgatás

Moby Dickes MOJOlgatás

2019. november 14. - Hoffmann Feri
Közeli vizeken 1. rész (Házirét)

Közeli vizeken 1. rész (Házirét)

2019. november 13. - Nagy Róbert
Hogyan legyél faültető?  - interjú

Hogyan legyél faültető? - interjú

2019. november 08. - Horgász-Zóna
Őszi műcsali ajánló-újdonságok

Őszi műcsali ajánló-újdonságok

2019. november 03. - Balogh Gábor

A hobbid a szakmánk! Tetejére