Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Tavaszi pontyhorgászat, óvatos halak nyomában!

Tavaszi pontyhorgászat, óvatos halak nyomában!
A megszokottnál kegyesebb hozzánk az időjárás. Kiéhezett horgászlelkünk rohan velünk a vízpartra, hogy újra feltöltődhessen. Sokan emiatt hajlamosak vagyunk ajtóstul rontani a házba, aminek a vége egy eredménytelen és csalódott horgászat lesz. Attól, hogy a tavaszi napsugarak kellemesen melegítik hátunkat, ne feledkezünk meg róla, hogy pikkelyes barátaink még kevésbé aktívak a 3-4 fokos vízben, mint mi a 15 fokos napsütésben...
A megszokottnál kegyesebb hozzánk az időjárás. Kiéhezett horgászlelkünk rohan velünk a vízpartra, hogy újra feltöltődhessen. Sokan emiatt hajlamosak vagyunk ajtóstul rontani a házba, aminek a vége egy eredménytelen és csalódott horgászat lesz. Attól, hogy a tavaszi napsugarak kellemesen melegítik hátunkat, ne feledkezünk meg róla, hogy pikkelyes barátaink még kevésbé aktívak a 3-4 fokos vízben, mint mi a 15 fokos napsütésben.


Az év eme időszaka sokkal nagyobb odafigyelést igényel az eredményességhez. Mindenkinek meg van a saját kis bevált receptje és taktikája, én a következőkhöz tartom magam a hideg vízi pecáimon. Keresem a halakat! Vagyis nem egy adott helyre kialakított alapozó etetéssel várom meg, hogy megtalálják a felkínált csalit. Helyette többszöri dobással keresgélek, merre is tartózkodnak sporttársaim.

Friss, magas tápértékű, homogén színű az etetőanyagom és a csalim is. A víz hőfokára való tekintettel az aromák használatáról is megoszlanak a vélemények. Van aki túlaromásít, én pont az ellenkezőjét vallom. Csak CSL folyadékot használok, abból sem sokat. Általában a keveréshez szükséges folyadékmennyiség egyharmada. Elő is kerül csalis táskámból a Bait-Tech Carp&Coarse 2 mm-es pellet, a Sticky method pellet és a CSL Glug. A keverési arányom egy-egy egység a kétfajta pelletből, majd egy egység folyadék. Megvárom amíg a száraz összetevők magukba szívják a folyadékot. Általában így tökéletes állagot kapunk, de bedobás előtt ellenőrizzünk rá.


A csalitüskémre 8mm-es barna színű The Juice wafters került, melynek homogén színvilága tökéletesen ”rejtőzködik” a pelletszemek felett. Rövid, csupán 4 óra hosszú horgászatom alatt beigazolódni látszott elméletem, melyet gyönyörű fogások igazoltak! A halak nagyon óvatosan kaptak, melyeknek észrevételét még jobban megnehezítette a folyamatosan szűnni nem akaró erős szél. Harcos kedvük is amolyan tavaszias volt még, viszonylag hamar a merítőszákba kerültek.

Mindig kiemelt figyelmet fordítok a halak sérüléseinek kezelésére. Nem csak a horog ütötte sebet fertőtlenítem, hanem átnézem a teljes testet. Uszonyos barátaink megérdemlik a törődés,mivel remek sportélményekkel ajándékoznak meg minket. Ezekkel a gondolatokkal kívánok, mindenkinek eredményes szezonkezdés!
Üdvözlettel:
Smogora Balázs


KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Tokaj, Kovács tó - rapid őszi nagyhalazás

Tokaj, Kovács tó - rapid őszi nagyhalazás

2021. október 18. - Nagy Róbert
Veszélyben a természetes vizeink - terjed a busa

Veszélyben a természetes vizeink - terjed a busa

2021. szeptember 16. - Horgász-Zóna
Deeper esszenciák: radarkép értelmezési finomságok

Deeper esszenciák: radarkép értelmezési finomságok

2021. augusztus 17. - Horgász-Zóna
Tisza-tavi kalauz

Tisza-tavi kalauz

2021. augusztus 04. - Nagy Róbert
Fenntarthatóság és a horgászcikk gyártás - FIIISH

Fenntarthatóság és a horgászcikk gyártás - FIIISH

2021. július 08. - Horgász-Zóna
Etetés? Alap!

Etetés? Alap!

2021. június 22. - Nagy Róbert
Gyors pecán a Fish World horgásztavon

Gyors pecán a Fish World horgásztavon

2021. június 14. - Illés Zoltán

A hobbid a szakmánk! Tetejére