Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Tavaszi pontyhorgászat, óvatos halak nyomában!

Tavaszi pontyhorgászat, óvatos halak nyomában!
A megszokottnál kegyesebb hozzánk az időjárás. Kiéhezett horgászlelkünk rohan velünk a vízpartra, hogy újra feltöltődhessen. Sokan emiatt hajlamosak vagyunk ajtóstul rontani a házba, aminek a vége egy eredménytelen és csalódott horgászat lesz. Attól, hogy a tavaszi napsugarak kellemesen melegítik hátunkat, ne feledkezünk meg róla, hogy pikkelyes barátaink még kevésbé aktívak a 3-4 fokos vízben, mint mi a 15 fokos napsütésben...
A megszokottnál kegyesebb hozzánk az időjárás. Kiéhezett horgászlelkünk rohan velünk a vízpartra, hogy újra feltöltődhessen. Sokan emiatt hajlamosak vagyunk ajtóstul rontani a házba, aminek a vége egy eredménytelen és csalódott horgászat lesz. Attól, hogy a tavaszi napsugarak kellemesen melegítik hátunkat, ne feledkezünk meg róla, hogy pikkelyes barátaink még kevésbé aktívak a 3-4 fokos vízben, mint mi a 15 fokos napsütésben.


Az év eme időszaka sokkal nagyobb odafigyelést igényel az eredményességhez. Mindenkinek meg van a saját kis bevált receptje és taktikája, én a következőkhöz tartom magam a hideg vízi pecáimon. Keresem a halakat! Vagyis nem egy adott helyre kialakított alapozó etetéssel várom meg, hogy megtalálják a felkínált csalit. Helyette többszöri dobással keresgélek, merre is tartózkodnak sporttársaim.

Friss, magas tápértékű, homogén színű az etetőanyagom és a csalim is. A víz hőfokára való tekintettel az aromák használatáról is megoszlanak a vélemények. Van aki túlaromásít, én pont az ellenkezőjét vallom. Csak CSL folyadékot használok, abból sem sokat. Általában a keveréshez szükséges folyadékmennyiség egyharmada. Elő is kerül csalis táskámból a Bait-Tech Carp&Coarse 2 mm-es pellet, a Sticky method pellet és a CSL Glug. A keverési arányom egy-egy egység a kétfajta pelletből, majd egy egység folyadék. Megvárom amíg a száraz összetevők magukba szívják a folyadékot. Általában így tökéletes állagot kapunk, de bedobás előtt ellenőrizzünk rá.


A csalitüskémre 8mm-es barna színű The Juice wafters került, melynek homogén színvilága tökéletesen ”rejtőzködik” a pelletszemek felett. Rövid, csupán 4 óra hosszú horgászatom alatt beigazolódni látszott elméletem, melyet gyönyörű fogások igazoltak! A halak nagyon óvatosan kaptak, melyeknek észrevételét még jobban megnehezítette a folyamatosan szűnni nem akaró erős szél. Harcos kedvük is amolyan tavaszias volt még, viszonylag hamar a merítőszákba kerültek.

Mindig kiemelt figyelmet fordítok a halak sérüléseinek kezelésére. Nem csak a horog ütötte sebet fertőtlenítem, hanem átnézem a teljes testet. Uszonyos barátaink megérdemlik a törődés,mivel remek sportélményekkel ajándékoznak meg minket. Ezekkel a gondolatokkal kívánok, mindenkinek eredményes szezonkezdés!
Üdvözlettel:
Smogora Balázs


KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Rapid pontyozás a LUPA tavon

Rapid pontyozás a LUPA tavon

2020. szeptember 04. - Nagy Róbert
Egy versenygyőzelem „titkai” a Bentáról

Egy versenygyőzelem „titkai” a Bentáról

2020. augusztus 25. - Hoffmann Feri
Alkalmazkodj a siker érdekében!

Alkalmazkodj a siker érdekében!

2020. július 21. - Hoffmann Feri
Bemutatkozik a Middy Muscle-Tech 300 feeder bot

Bemutatkozik a Middy Muscle-Tech 300 feeder bot

2020. július 01. - Hoffmann Feri
Egy igazán szép mentés többet ér ezer halnál

Egy igazán szép mentés többet ér ezer halnál

2020. június 29. - Szily László
Big in Japan: Toray zsinórok a kínálatban!

Big in Japan: Toray zsinórok a kínálatban!

2020. június 21. - Horgász-Zóna
Balfácánegyetem az öbölszájban

Balfácánegyetem az öbölszájban

2020. június 16. - Szily László

A hobbid a szakmánk! Tetejére