Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Tudomány a horog alatt - Tudatos felkészülés

Tudomány a horog alatt - Tudatos felkészülés
...Megint lefelé tör. Brutális az erő, hajlik a bot, finoman kerreg a fék, nem feszítem, de muszáj még fárasztani. A damilon pihenő bohóc szorgosan gyűjti a megfáradt nyárfa bolyhokat. Az orsó mellet az agyam is kattog. Felsejlik a legutóbbi jóízű csevej Black Cap kapitánnyal...
Fél órája csak jön, és megy. Ha sikerül végre part közelbe tekerni, és feszesen tartom, akkor lefelé indul meg. Végül is nincs min csodálkozni. A lábam alatt 3,6 méter a víz mélység, helye és ereje pedig van bőven. Egyszer csak kijössz végre! - gondolom magamban, miközben a közeli nyárfa vatta pamacsait szippantom tüdőre a küzdelem hevében.

Langyosan indult az itteni peca, mély vízre ültem, szemmel láthatóan a "laposon" húzzák, mintha kötelező volna. Aggodalomra semmi ok! Letisztult kombinációk mellett dübörög bennem a "Bait-Tech hit", így előbb utóbb valaminek történnie kell úgy is. Erős 120 méter a táv ami a fórumokból össze kovácsolt terveim alapja, bár a közelgő ívási időszak áthúzhatja a számításaimat. Egy biztos: amit eltervezek, először elviszem a végső pontig, ha ezek után befuccsol a dolog,

akkor változtatok. Nem aggódom egy percig sem. A horgászat a kísérletezés nyílt palettájával képes kiszínezni a nap minden pillanatát. Egyfajta szórakoztató tudomány. Minden a kezemben van, csak használni kell picit a fejem, alakítani a környezethez a stratégiát, és máris eredményesebb lehet a szituáció.Megint lefelé tör. Brutális az erő, hajlik a bot, finoman kerreg a fék, nem feszítem, de muszáj még fárasztani. A damilon pihenő "bohóc" szorgosan gyűjti a megfáradt nyárfa bolyhokat. Az orsó mellet az agyam is kattog. Felsejlik a legutóbbi jóízű csevej "Black Cap" kapitánnyal. Szokás szerint a Horgász Zóna Pesti üzletében folyt a diskurzus. Szeretem kikérni a véleményét, ő mit hogyan csinál, csinálna, és szépen ötvözve a saját mentalitásommal mindig kisütök valamit.
- Hová is mész ezúttal? - csattan fel a kérdése.
- Figyelj, egy régebbi bányató a cél, változatos meder, viszonylag nagy táv, így most viszek egy etető hajót is amivel behúzom a cuccot, és próbálom koncentráltan felépíteni a dolgot.
- Hmmm.... Gondolom magok, és pelletek lesznek nálad az etetéshez.
- Alap, persze! - és szinte reagálni sincs időm már töri a fejét, a polchoz lép, és mint egy szaki, próbál az egyszerű, de sikeres megoldásra törekedni. Máris a kezembe nyom két liquidet, rajtuk természetesen a számomra jól ismert Bait-Tech logóval... Az egyik egy krilles, a másik a már általam is kedvelt TRIPLE N STICK AND BAG MIX.

- Nos, a magokhoz én a TRIPLE N - t adagolnám, de itt ez a 14 mm-es krill pellet, ezekből valamennyit egy külön dobozban locsolj meg a krilles liquiddel, majd hagyd állni, és ez jól szuperálhat majd a horog alatt...

Máris csörren a zacskó a kezemben, még dumálunk picit az esetleges kiemelésről, társításokról. Mivel az amurok már hadban állnak, egy gyümölcsös Bait-Tech Super Fruit Pop Up jó lehet, illetve a magtengerben megbújó Triple-n wafters dumbell szintén egyértelműen adja magát a helyzethez.

És vissza a valóságba! Mindjárt meglesz. Szerencsére akad segítség a mélységi merítéshez, ennek most nagyon örülök, kár volna elszúrni ennyi idő után. Loccsan a friss víz a sötét árnyalatokba burkolt amuron, a nap már magasan jár, így az árnyékot nyújtó fa alatt alakult ki a spontán fotó stúdió. Ahogy több ponty, ő is a krilles pellet "vs". fruit pop up kombinációt kívánta meg, hogy tovább gyarapítsa több mint 12 kg-os súlyát.


Már indul is vissza a helyi magmix "komp járat2, csak úgy suhan a vízen. Gyorsan süllyed az ólom, szinte ugyanarra a helyre mint eddig. Csippan a denevér (prologic bat jelző :)), mint segélyhívó jel a tó tükrén, és én jövök és segítek! Segítek partra húzni a Triple n imádó 10+ os potykát. Lassan, de biztosan érik az etetés, bár kevesebb "munkát" ad a hely, mint a laposon ülő sporiknak, mégis elégedett vagyok.

Az elgondolásaim megvalósítása sikerült, eredmény és akció szintén kipipálva. Mennyiségileg hoztam egy közép átlagot, de annyi baj legyen! A tudatos felkészülés meghozza gyümölcsét, és előbb vagy utóbb saját rekordjaink túlszárnyalására ad lehetőséget! De erről majd a következő írásomban olvashattok. Addig nektek is jó taktikázást kívánok, akár a Bait-Tech erejével! Tegyetek egy próbát!

Üdv : Tanács Jani
KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK

0 Ft

0 Ft

0 Ft
OKUMA horgászbot és- orsó bemutató nyílt hét

OKUMA horgászbot és- orsó bemutató nyílt hét

2024. április 19. - Balogh Gábor
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor

A hobbid a szakmánk! Tetejére