Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Újdonság: STÉG Product 4mm method pellet!

A 4mm-es jó minőségű pelletek egyre népszerűbbek, hisz mind a method feederesek, mind pedig a kevés bordás kosaras fenekező pecások eredményesen használják a tavi horgászataik során. Nézzétek meg mi került kis a STÉG műhelyből!
A STÉG hamarosan a piacon is megjelenő újdonsága a 4 mm method pellet!
A termék kiszerelése: 500 g kis műanyag dobozban, ami egyben már a keverőedény is, aroma és nedvességzáró fedéllel.

Az új pellet számos felhasználási területen tud igen eredményes lenni. 4 mm-es méretével szelektív nagyhalas csalivá válhat – könnyebben odavonzza a nagyobb halakat, mint a megszokott 1-2 mm-es.

Általános etetésre, alapetetésre, folyamatos ráetetésre önállóan is alkalmas. Számos horgásztechnika találja meg benne a tökéletes etetőanyagot. A rakós botos horgászattól, a match-en át, a feeder és a bojlis horgász is könnyedén tudja használni ezt a magas beltartalmi értékkel rendelkező pelletet.

Továbbfokozhatjuk a hatását, ha beáztatva juttatjuk be – így sokkal előbb kiadja az aromákat, és vonzza közelbe a halakat. Ilyenkor már a vízbe érkezéskor felhőt bocsát ki – ingerelve a halakat. Amennyiben aromával áztatjuk be – itt sokféle irányba elvihetjük az ízét – még hatékonyabb lesz.

A másik – sokak által is ismert - felhasználási módszer a pellet kosárral, vagy method kosárral való bejuttatás. Ehhez 4 percet áztassuk, majd hagyjuk lezárt edénybe 10-15 percig. Ekkor a pelletek felülete felpuhul, könnyen összeragad és tart a kosárban. Majd vizet éréskor hamar bont és szétgurul az etetésen. Ezen hosszú ideig szemezgetne a halak – ott tartva őket.

Bónusz felhasználási ötlet: miként lehet igazán jól használni a pelletet!

Az alapötletet Horváth Gyula barátomtól láttam: milliméterenként 1,5 percig áztatja – tehát 6 percig - ezáltal jobban felpuhul. Mivel így nagyon ragadós lenne és nehezen bontana, használat előtt szór rá fűszeres, ill. egyéb method mixet. Nem sokat, csak annyit, hogy „bepanírozva” legyen. Így a pellet mellett a felhasznált íz is megjelenik – tovább fokozva a hatást.
Ezt az ötletet gondoltam tovább: áztatáskor a kioldódó áztatólé kiöntésre kerül – elveszítve rengeteg vonzó aromát, csalogató hatást.
Ezért én csak a pellet tömegének 40%-nyi folyadékkal locsolom le, amit maradéktalanul fel fog szívni, így nem kerül semmilyen értékes anyag kiöntésre. És utána jöhet a panírozás.
Konkrétan a következő a módszer: fél kg pellethez összesen 2 dl folyadék megy, aminek a fele nálam SP6 aroma, a többi víz. Ez gyakorlatilag majd fél flakon.

Ezt ráöntöm és hagyom fél órát ázni úgy, hogy pár percenként az egészet összerázom, forgatom. A fél óra leteltével kb. 5-10 dkg method mixet szórok rá, és azzal is összerázom.

Akkor lássuk mindezt képekkel:
STÉG Product 4mm method pellet
STÉG Product 4mm method pellet

és hozzá az aroma
és hozzá az aroma

Kezdjük el készre keverni!
Kezdjük el készre keverni!

Elegendő egy fél flakon...
Elegendő egy fél flakon...

...STÉG aromával keverni
...STÉG aromával keverni

és ugyanannyi vizzel!
és ugyanannyi vizzel!

Rázzad, rázzad!
Rázzad, rázzad!

Így lesz jó!
Így lesz jó!

20 perc pihentetés
20 perc pihentetés

Ezzel pedig panírozzuk!
Ezzel pedig panírozzuk!

Jól át kell keverni
Jól át kell keverni

Akkor jó, ha egy nyomásra összeáll!
Akkor jó, ha egy nyomásra összeáll!

Vízben pedig könnyedén bont!
Vízben pedig könnyedén bont!


Ez azután mehet a method és a pellet kosárba is. Javaslat: a tőle színben leginkább elütő csalival „tálaljuk”. Pl. ananászos Smoke Ball – tökéletes erre a célra. Görbüljön minden sporttársnak.
EGYSTÉGBEN AZ ERŐ!!
AJÁNLOTT CIKKEK
Tavaszváró receptek

Tavaszváró receptek

2019. február 05. - Nagy Róbert
Újra FEHOVA vásár a Hungexpon - mivel készülünk?

Újra FEHOVA vásár a Hungexpon - mivel készülünk?

2019. február 04. - Horgász-Zóna
Rendelések teljesítése

Rendelések teljesítése

2019. január 07. - Horgász-Zóna
Év végi nyitvatartás

Év végi nyitvatartás

2018. december 24. - Horgász-Zóna
Arany vasárnapi nyitvatartás

Arany vasárnapi nyitvatartás

2018. december 23. - Szandi
Havas pontyok, téli receptek...

Havas pontyok, téli receptek...

2018. december 17. - Nagy Róbert
Kiszállítások várható teljesítése

Kiszállítások várható teljesítése

2018. december 13. - Horgász-Zóna

A hobbid a szakmánk! Tetejére