Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Váltásom története

Váltásom története
Method horgászatokon szeretjük a pelleteket használni, egyszerű elkészíteni, nem lesz tőle mocskos az ember és a felszerelése. A halat is hozza, általában... Egy method pecám tanulságait foglalom össze a következő cikkemben.
Pecáim során mindent megteszek a halfogás érdekében. Próbálgatom az etetőanyagokat az előke hosszát, vagy éppen a csalit és a tálalást. Legtöbb esetben, ha semmi sem segít, akkor odébb költözök egy másik horgászhelyre.

Nyár elején a Barina horgásztó helyeit foglaltuk le a baráti társasággal. Mivel nem volt annyi szabad hely a félszigeten, így a tó nagy placcán ültünk le. Nem sok reménnyel pakoltam ki, nem láttam igazán, hogy lennének előttünk haltartó helyek. Ám pakolászás közben a többiek már elkezdték fogni a pontyokat!

A többiek jól bekezdtek...
A többiek jól bekezdtek...


Lassan elkészültem. A mai nap a Bait Tech és a Dynamite Baits pelleteiből alakítottam ki etetést a szokásos method módszeremmel. A pellet mixem ezekből állt: Marine Halibut 3mm, Red Krill 3mm, Special G Green 2mm. Elsőnek 5-6 dobással, majd kb. 10 percenként rádobással alakítottam ki az etetést. Közben mindenki nagyon szépen fogott, kicsiket, nagyokat, sokat, szépet.

Itt is...
Itt is...


ott is...
ott is...


szépen jöttek..
szépen jöttek..


a szebbnél, szebb pontyok!
a szebbnél, szebb pontyok!


A pelletes etetésnek sok időt hagytam és folyamatosan dobáltam, elfogyott kb. 1 kg pellet (2 boton, L-es kosarakban). Methodos pecások tudják, mi munka ez :) Fogtam is egy pontyot és pár dévért 4 óra hossza alatt. Közben folyamatosan húzta mindenki :)

Egyértelmű volt: valamit váltani kell. A legegyszerűbben gondolkoztam, hogy átmegyek a szigetre, de ez annyira antiszociális lépésnek tűnt, hogy most ezt nem vállaltam be... Bekevertem egy XM11-et, Ákost megkértem, hogy csináljon egy Bait tech Spec G Green és Gold keveréket. Bedobtam az XM-et és 5 percen belül 2-es ponty, majd kb. 15 percenként ponty, dévér vegyesen húzta el. Ezzel a bottal a pelletes etetés környékén tudtam horgászni. A másik botomat visszább kellett dobnom, mert lepakoltak velem szemben. A Spec G etetésnek kellett kb. 1 óra mire beért (teljesen új helyen) és nem csináltam alapozót, csak kb. 10 percenként dobáltam. Hasonló módon 10-15 percenként fogtam egy halat, DE sokkal nagyobb arányban fogtam pontyot.

Végül, ez volt a jellemző bottartás
Végül, ez volt a jellemző bottartás


ez meg a haltartás :)
ez meg a haltartás :)


Annyira működött a két etetésem, hogy a peca alatt fogtam 3db 8-10 kiló körüli, 4db 4-6kg körülit, 20-30db 1-2 kiló körülit és jó pár dévért. A barátaimnak köszönöm a szurkolást! :), szívmelengető érzés ezek hallani: "Még elmehet!", "Nem akarod kihúzni!", "Ne szarakodj már!" :)

Persze, csak az első halhoz kértem segítséget, a többit megoldottam magam. Pedig ráértek volna, mert délután a csapat többi tagja már alig fogott...

Tanulságos nap volt!
Tanulságos nap volt!


Tapasztalataim:

- Váltás pelletről, etetőanyagra óriási különbséget hozott most (legtöbb esetben a pellet is működik)
- Jó minőségű kajákra viszonylag gyorsan beálltak a halak
- XM-re jobban jött a dévér, a Bait Tech Spec G mix inkább pontyokat adott

Eredményben:
- 4 óra pelletes peca kb. 3 kiló halat adott (1 ponty és dévérek)
- 6 óra etetőanyagos peca jóval 50 kg feletti összfogást hozott

Ne legyél Te se rest, váltsál, találd meg az aznapi nyerő megoldást!

Oláh Zoli
AJÁNLOTT CIKKEK
Mesteri szákolás karantén idején

Mesteri szákolás karantén idején

2020. május 31. - Szily László
Bitang rapid peca a Ballistic B-vel

Bitang rapid peca a Ballistic B-vel

2020. április 30. - Tanács Jani
Az etetőanyagod fontossága a method módszernél

Az etetőanyagod fontossága a method módszernél

2020. április 26. - Hoffmann Feri
Rapid pontyozás a Tisza tavon

Rapid pontyozás a Tisza tavon

2020. április 21. - Nagy Róbert
Magunkról - arcok, sztorik a weboldal mögött

Magunkról - arcok, sztorik a weboldal mögött

2020. április 01. - Horgász-Zóna

A hobbid a szakmánk! Tetejére