Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Versenyben a Dark

Versenyben a Dark
Mindig izgalmas, hogyan teljesít egy-egy etetőanyag versenykörülmények között? Olvassátok Szabó Rebeka írását, aki a Spec G Dark mixet próbálta egy Moby tavi versenyen!
Először is bemutatkoznék : Szabó Rebeka vagyok és már régóta foglalkoztat a horgászás világa.Természetesen mint mindenki, egy kis úszós készséggel tanultam meg a horgászat alapjait, és ezzel vettem üldözőbe a kis vörösszárnyúakat.

Ez körülbelül 5 éves korom körül lehetett. Telt az idő és a tóparton más horgászoknál láttam, hogy orsós pecabottal horgásznak. Eldöntöttem én is ilyennel szeretnék horgászni. Születésnapomra meg is kaptam az első orsós, teleszkópos botomat. Sokáig jó szolgálatot tett, de láttam, hogy bizony vannak ennél sokkal karcsúbb és szebb botok. Kaptam is egy ilyen feeder botot, s ezt másnap fel is avattam.

Etetőkosaras szerelékkel felszerelve sok-sok szép ponty megfogásához segített hozzá. Megfogott az az érzés , amikor a vékony rugalmas bottal a hal minden mozzanatát érzem a fárasztás alatt. Ekkor 10 éves lehettem.
12 évesen beneveztem egy feeder-kupára.
Igazán még nem is tudtam, hogy mi is az a method. A szokásos etetőkosaras szerelékkel indultam el a versenyen, ahol még a hagyományos, vaníliás és epres etetőanyagokat használtam.
De nem hiába, mert sikerült az első versenyemen felállni a dobogó legfelső fokára!

Ettől kezdve beleástam magam a feederezés világába.
Közben egy másik módszer rabjává is váltam, mégpedig a nagyponty horgászatnak, a bojlizásnak, s ezt a mai napig űzöm.
No, de visszatérve a methodozáshoz. 3 éve csak ilyen módszerrel veszem üldözőbe halakat és mindig túltett a sima bordáskosaras horgászaton.
A Horgász Zóna által megismertem a Bait-Tech termékeket, amik tapasztalataim alapján sok más csalit megelőznek. Több versenyen is dobogós helyezést értem el ezeknek a termékeknek köszönhetően.

Megosztanám a 2017-es év első versenyének történetét:

A helyszín a Moby Dick horgásztó azon belül a Nagy Nevelő tó
A helyszín a Moby Dick horgásztó azon belül a Nagy Nevelő tó


Felszerelés:Shimano Beastmaster DX 3,60 90g feeder bot
Shimano Beat Master XT-A távdobó feeder orsóSzerelék:Preston method kosár In -Line 30g XL,Korum Dura Beads előkerögzítő gyorskapcsát használtam amibe egy 7cm-es fluorocarbon előkét tettem Korum Xpert Power 16-os szakáll nélküli horoggal.
Végül két methodmixet vittem magammal amit már előző este bekevertem. Ez volt a Bait-Tech Karma és az új Special G Dark methodmix. Mind a kettőt natúran kevertem be és partra érkezéskor már csak beállítottam a megfelelő állagot és lerostáltam még egyszer, hogy még finomabb szemcsézetet kapjak.

Bekevert állapotban a Bait -Tech Special Dark
Bekevert állapotban a Bait -Tech Special Dark
Töltőszerszám segítségével ilyen csodás egységet tudunk teremteni. Mehet is be, az első dobást követően elkezdtem egy kicsit rendet rakni magam körül majd mikor oda pillantottam, kb. 2 percre rá gördült a spicc. Kapás, gyors kontaktus felvétel majd fárasztás. Megvan, mehet a haltartóba.
Újra dobok ugyan oda kiakasztott zsinórklipsszel, kb. 5 perc múlva kapás ugyan csak a Dark-ra a horgon pedig 2 szem csontira. Már volt két pontyom kb. 10 perc alatt. Gondoltam magamban, ha ez így megy a verseny végéig nem lesz itt gond. Na, de jött az eső és ekkor megálltak a halak, próbáltam a Karmát arra sincs jelentkező. Gyorsan mikropelletet belocsoltam epres aromával hátha, de ezt csak egy kis keszeg vette fel. Már 1 órája nem volt kapás, ez bosszantó. Újra elő a Dark csak egy kis Fluo spray-el megfújva és láb alá dobva kb. 6 méterre. Nem kellett sokat várni a kapásra, egy újabb szép kis pontyot sikerült fogni. Már a verseny vége közeledett, mikor gondoltam megnézem mi van a tó belső részébe, körülbelül 70 méterre bedobtam és onnan tudtam további 6 pontyot fogni.
Összességében jól sikerült (szektor 2.) a verseny és a Bait-Tech megint bizonyított. A változékony időjárás ellenére a Dark működött a legjobban. Izgalmas verseny volt, örültem, hogy le tudtam reagálni az időjárás változásait.

Arra biztatok mindenkit, hogy ezt normál pecánál se felejtse el :)


Szabó Rebeka

KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére