Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Visszatekintés ünnepi hangulatban

Visszatekintés ünnepi hangulatban

Erre az évre sokáig emlékezni fogunk. Mindanniyan máshogy, hiszen a sorsokat különbözően befolyásolta a vírus. Szeretném átadni Nektek a Horgász-Zóna karácsonyi üzenetét!

Március közepén a rakparton autózva havaseső csapkodta a szélvédőt. A monoton mozgású lapátok mögött az ég reménytelen színekbe öltözött, míg a rádióban már a járvány pusztításáról szóltak a hírek. Az érzés, ami akkor hatalmába kerített pont olyan volt, mint amikor a Gyűrűk Ura második részében Theoden király kifakadt: "Hogyan jutottunk el idáig?"

 

How did we come to this?
How did we come to this?

Aztán jött a napsütéses április! A hírekben még mindig világvégéről regéltek, de bárkivel beszéltünk, senki nem tudodd vírusos fertőzésről. A természet megtelt emberekkel és mi horgászok új vagy régi helyeken, de mindenképp új időpontokban tudunk hódolni szenvedélyünknek. Sokan újrakezdték vagy éppen akkor először vágtak bele ebbe a hobbiba. A MOHOSZ-nál regisztrált horgászok száma idén elérte a 700.000 főt! Ennél jobb bizonyíték nem is lehetne arra, hogy az ember a természetes környezetbe vágyik, nem az építettbe. Csak idő és pénz kell(ene) hozzá...

Büszkeség volt horgásznak lenni, boldogság volt annyi ismerkedőnek segíteni és elindítani őket AZ ÚTON!

Aztán jött a nyár és visszarendeződtünk, mintha semmi sem történt volna. És így zuhant ránk az ősz. Mostanra mindenkinek van már olyan ismerőse aki "elkapta". Megszűnt, átalakult vagy épp megduplázódott a munkája.

Itt a karácsony, és úgy megyünk bele, ahogy eddig még sosem.

Most arra biztatok mindenkit, hogy álljon meg pár napra, legalább gondolatban. Nézze meg, milyen lehetőségeket tárt fel ez az év? Tudjuk jól, minden új helyzet egy új útnak az eleje és legyen bármily kicsi is a változás, amit hoz, más lesz mint azelőtt volt.

Nézzük, mi mindent tanultunk idén:

- tyúkketrecet fabrikálni
- tanárnak, tanítónak, óvónőnek lenni
- szakácsnak lenni
- egymást tartósan elviselni
- laptopon keresztük társasjátékozni, bulizni
- a szabadidőt okosan beosztani
- távolságot tartani
- új hobbit keresni
- új munkát, szakmát keresni
- magunkra (családunkra, barátainkra) számítani
- ...

de legfőképpen megbecsülni, amink van.

Becsüljük meg a hobbinkat is, micsoda menedék volt a nehéz időkben (is)! Olyan ez a horgászat, mint a fagyievés. Amit ma nem eszel meg, holnap már nem fogod, mert odavan...

Mi már tudjuk ezt, add át akinek csak lehetőséged van! Sokan kezdték idén el a horgászatot, rajtunk is múlik, hányan folytatják jövőre! Akár barátokkal, akár családdal, akár egyedül - már csak az a feladat, hogy időt szánj rá! De hát arra van időnk, amire mi akarjuk, nem igaz? :)

Minden kedves olvasónknak nagyon kellemes ünnepeket, jó pihenést és kikapcsolódást kívánunk!

Horgász-Zóna

 


A hobbid a szakmánk! Tetejére