Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Women's Only Feeder Challenge I. forduló- Benta 4-es tó

Women's Only Feeder Challenge I. forduló- Benta 4-es tó
Szandi a hétvégén részt vett az idei első Woman's Only Feeder Challlenge versenyen, ebben az írásban az ő beszámolóját olvashatjátok.
Sokat hezitáltam azon, hogy jelentkezzek a versenyre, aminek több oka is volt. A tavaly szeptemberi évzáró horgászataim nem sikerültek fényesen (nehéz pálya volt Lupa és a Duna) és az év első horgászatát inkább gyakorlással szerettem volna kezdeni. Most úgy alakult, hogy az első alkalom rögtön egy verseny volt, a Benta egy olyan taván, ahol még nem horgásztam korábban. Most kimaradt a verseny előtti teszt nap is, amiből sok minden kiderül, amire lehet építeni a taktikát: milyen csali, etetőanyag, előke hossz, rövid-hosszú táv működik... persze nem egyszer volt olyan, hogy ami a verseny előtti napokban működött az a verseny napján már nem :)

Jelentkeztem tehát a versenyre mivel úgy gondoltam, a horgászat olyan, mint a biciklizés: nem lehet elfelejteni. Egy "füles" alapján két fajta mix-el készültünk az egyik a szokásos BC mix , a másik pedig egy pellet mix volt, melynek összetevői Bait-Tech Sticky method pellet, a Bait-Tech epres kukorica tűzpiros leve és egy kevés Special 'G' Green etetőanyag. Ezeket még indulás előtt bekeverte segítőm Black Cap Robi, így a versenyen ezzel már nem kellett foglalkozni...Amikor megérkeztünk reggel 7-kor a tóra az időjárás szomorkás volt, reménykedtünk, hogy a komolyabb eső elkerüli a versenyt. A sorsolás után rögtön a kihúzott helyekre mentünk kipakolni. A verseny megkezdése előtti negyed órában volt lehetőség etetésre, mi éltünk is vele, így a csúzlimba Bait-Tech Marine Halibut 6 mm-es pelletet és natúr Bait-tech kukorica került.A verseny kezdetével már repült is befelé a feeder kosaram a pelletes mix-el megtöltve, tüskén a kedvenc csalim a The Juice 8mm-es wafters narancssárga változatával. Mivel a víz még hideg így, 5-10perces ütemet tartattunk. Fél órába telt, mire az én első halam megtörte az egész tóra jellemező csöndet, de utána újabb türelemjáték következett. Kerestem a halat az etetésemen, előtte, mögötte, de nagyon nehéz volt halat fogni. Hallomás alapján volt, aki hosszú előkézett, fonott helyett monofil zsinórt használt picike 12-es vagy annál kisebb horoggal, sőt volt aki útközben úszózásra váltott. Mi maradtunk a fonott előkénél, horognak pedig 12-es Gamakatsu A1 horgot választottuk (természetesen nálunk is volt monofil előke).

Egy-egy kapás a szektoromban és a másikban is jelentkezett, de csekély volt ahhoz képest, hogy intenzíven telepített tóról beszélünk. Várhatóan vagy a légnyomással volt a gond, vagy valamilyen front lehetett, mert a halak nem voltak éhesek. Minden halért megküzdöttünk szélben, szemerkélő esőben és hidegben. A kapások finomak voltak, és sokszor csak szipogott a hal a horog körül, de nem húzta el. Egyik ilyen "birizgálásnál" a botom mellé térdeltem és meghúzogattam a zsinórom, Robi furcsán nézett rám, de nem telt el fél perc és megvolt a hal. (Ennek hátterében az lehet, hogy a zsinór megmozgatásával, a kosár is megmozdul így a maréknyi kajában fellibben a kis wafters csali is és így kedvező pozícióba kerül a hal "orra" elé...) Onnantól az összes kapás úgy jött, hogy vagy bedobtam és egyből elhúzta, vagy egy kicsit megrángattam a zsinórom. Csalik közül csak a narancssárgák mentek, abból is a fent említett The Juice, a Dymamite Baits Speedys Washters Pink és a Stég új Upters Orange csalija. Ami érdekes, hogy a megfaragott csalik hozták a siker.Összesen 7 db pontyot sikerült fognom az összsúly 16,4 kg volt, amivel a saját szektoromat és magát a versenyt is megnyertem. Az egész tavon a 14 ember össz fogása 55 kg volt, ez is azt bizonyítja, hogy a halak nem kaptak.

Gratulálok minden lánynak a kitartásáért, aki részt vett, a versenyen!! Köszönet Pop Attilának, hogy gondol a női horgászokra is!Üdvözlettel:
Szandi


KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Boltos kollégát keresünk!

Boltos kollégát keresünk!

2023. március 07. - Horgász-Zóna
Bojlis botok ideális dobósúlya

Bojlis botok ideális dobósúlya

2023. január 13. - Horgász-Zóna
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2022. december 22. - Horgász-Zóna
Decemberi csukák a Tisza-tavon...

Decemberi csukák a Tisza-tavon...

2022. december 20. - Nagy Róbert
Őszi nagypontyok a Tiszán...

Őszi nagypontyok a Tiszán...

2022. november 10. - Nagy Róbert
Október végi horgászat a Tisza-tavon...

Október végi horgászat a Tisza-tavon...

2022. november 03. - Nagy Róbert
Ősz ha jön... a Tisza-tavon

Ősz ha jön... a Tisza-tavon

2022. szeptember 30. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére