Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Amur paradicsom

Amur paradicsom
Hát eljött újra és hozta a színes széllelbélelt kabátját is magával az ősz. Leterítve azt a földre, kissé megpihen, míg a váltás érkezik. Legszebb hónapok az évben. A fák levetkőzik ágaikról a szivárvány összes színében pompázó leveleiket, hogy egy még színesebb szőnyeget formázzanak a talpam alá...
Hát eljött újra, és hozta a színes széllelbélelt kabátját is magával az ősz. Leterítve azt a földre, kissé megpihen, míg a váltás érkezik. Legszebb hónapok az évben. A fák levetkőzik ágaikról a szivárvány összes színében pompázó leveleiket, hogy egy még színesebb szőnyeget formázzanak a talpam alá.
Lassan itt a horgászidény vége, és csak a legbátrabbak merészkednek a partra, dacolva a hideggel, széllel, jéggel.Van még egy kis időnk, hogy a hideg beállta előtt azért még néhány bajszost a matracra fektessünk, ezért is, meg hogy néhány további szép emlék kerülhessem az albumba látogattam ki a tóra.
A víz simán feszített előttem és csak a halak vidám csobbanásai borzolták kissé felszínét. Harcos napra készültem, de még kétesélyes a dolog. A legfinomabb falatok kerülnek ma az asztalra, amit az ipswich-i műhelyben oly gondosan összeraktak a tesztelők.Az ősz, ahogy lépked a tél előtt, a horgászok is elkezdik finomítani a felszerelést és végszereléket. Így tettem én is és bizony előkerültek a finomabb horgok és a lágyabb botok is. Az etetőanyag ilyenkor ősszel, fontos hogy tartalmas legyen, hiszen halaink is válogatnak már, készülve a télre, ezért egy keverékkel próbálok kedveskedni nekik. Két fontos elem mindig kerül az etetésre szánt anyagba, amelyikből az egyik a kukorica, a másik pedig a nagy fehérje tartalmú pellet. Tetszés szerint persze fokozható bármeddig ezért és persze azért is, mert amurt szeretnék fogni, én még megszórom egy kevés kendermaggal, amitől az egész egy igen gazdag táplálékforrás lett így a halaknak.
Aromára, locsolókra most nincs szükség, hiszen csak elnyomná az amúgy igen jó illatokat, melyet reményeim szerint a halak is díjaznak majd.Első etetésem néhány marék ebből a keverékből úgy húsz-huszonkét méterre kerül bevetésre, míg a második etetés jó 60 méteren csobban a vízben. Mindkét szerelékre ugyanazt a csalit, a már jól bevált ananászos pop up-ok közül a narancsszínűt kapják kezdésnek, 10-es méretben. Az első jelentkező ponty és a rövidről húzza a zsinórt a tó másik végéig. Szákolás után derül ki, hogy jó 7 kg-ot nyom.Aztán a benti "nehéz-gép" is elsül és egy 5-ös forma amurt sikerül akasztani. Dobások után az "özvegycsináló", akcióba lendül és még egy amur fekszik idegesen a bölcsőbe. Délig végül sikerül négy pontyot és két amurt fognom, a pálcák közti verseny viszont döntetlent mutat. A nap derekán a halak is sziesztáznak és eszük ágában sincs fotózkodásra jelentkezni, így maradt egy kis időm némi informálódáshoz.A tó gazdát cserélt a közelmúltban és a tógazdák még dolgoznak a hely rendbetételén. Amit eddig sikerült megoldani az a lépcső lejáró a helyekhez. Itt azért meg kell jegyeznem, hogy a helyek kijelölése még nem történt meg, várhatóan hamarosan rendezettebb lesz ez is, illetve eme pár sor megjelenéséig, lehet már meg is történt. Aki dohányzik annak is segítenek, a helyekhez közel kihelyezett csikk gyűjtő dobozok, ezzel is vigyázva az amúgy irigylésre, méltó tisztaságra. A mobil WC is egy ötletes megoldás és viszonylag jó elosztásban lettek elhelyezve, így nem kell sem máshová, sem messze menni ha épp dolgunk akad. Távlati tervekről nem szeretnék írni, hiszen azok vagy megvalósulnak vagy nem. A halállomány is szép, hiszen az amurok mellett szép számmal van még jelen a ponty és kárász, valamint a tok is megtalálható, bár utóbbit nehezebb elcsípni. Ragadozóból is van választék csuka, süllő és végül a nagyágyú a harcsa, amire többen is vadásztak.Délután egy helyváltoztatás és csali csere, ami a D.A.M MAD gumikukoricája, hozták az új fotóalanyokat a partra egymás után. Volt, amikor egyszerre négy boton is kapás lett, és a szomszédok segítségére is szükség volt. Mire a nap ereszkedni kezdet döbbenten néztünk fülig érő szájjal, hogy ez a nap is csodálatosan telt és parádés horgászatot tudhatunk magunk mögött, aminek hamarosan lesz még folytatása.Értékelés.

- Tó elhelyezkedése, megközelíthetőség: 8 pont
- Beállás autóval, szállítókocsi: 8 pont
- Halasítás (intenzíven telepített, ritka halfajok): 9 pont
- Egyéb szolgáltatás (wc, tűzrakóhely, fedett horgászhely, szemeteskuka): 9 pont

Összesítve 8,50 pont

(megj: saját tapasztalatból, illetve mások által összeszedett információk alapján alkotott saját vélemény)

Üdvözlettel:

Pop Attila


AJÁNLOTT CIKKEK
Bojlis botok ideális dobósúlya

Bojlis botok ideális dobósúlya

2023. január 13. - Horgász-Zóna
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2022. december 22. - Horgász-Zóna
Decemberi csukák a Tisza-tavon...

Decemberi csukák a Tisza-tavon...

2022. december 20. - Nagy Róbert
Őszi nagypontyok a Tiszán...

Őszi nagypontyok a Tiszán...

2022. november 10. - Nagy Róbert
Október végi horgászat a Tisza-tavon...

Október végi horgászat a Tisza-tavon...

2022. november 03. - Nagy Róbert
Ősz ha jön... a Tisza-tavon

Ősz ha jön... a Tisza-tavon

2022. szeptember 30. - Nagy Róbert
Augusztus 20: irány a Tisza-tó!?

Augusztus 20: irány a Tisza-tó!?

2022. augusztus 28. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére