Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Beszámoló az I. Patakpart&Horgász-Zóna Pontyfogó kupáról

Előszó: Napjainkban, mintha az olyan általános emberi értékek, mint a barátság, szeretet, tisztelet, összetartás… erősen hanyatlóban volnának. Mondható ez akkor is, amikor ezekben a percekben is, önkéntesek ezrei, zsákokkal állják útját az áradó Dunának… Tisztelet nekik! A mindannyiunk által megtapasztalható emberi elidegenülést, a rohanó világgal és a felgyorsult életritmussal magyarázni, megindokolni – ne is vitassuk - folyton nem lehet. Szomorú jelenség, de tényként kell elfogadni azonban, hogy a napi „mókuskerék” mindannyiunk körül folyamatosan ott forog és abból kitörni, akár egy-egy horgászat alkalmával is, sokszor már nem is olyan egyszerű „mutatvány”. Ezért időről időre a HORGÁSZ-ZÓNA és baráti köre nekilát és szervez egy "versenyt", ahol - ha kis időre is - mindenki kikapcsol és EGYÜTT VAN. Nem is olyan rég egy 28 órás, pontyfogó kupa és találkozó vette izgalmas kezdetét…
Előszó:

Napjainkban, mintha az olyan általános emberi értékek, mint a barátság, szeretet, tisztelet, összetartás… erősen hanyatlóban volnának. Mondható ez akkor is, amikor ezekben a percekben is, önkéntesek ezrei, zsákokkal állják útját az áradó Dunának… Tisztelet nekik! A mindannyiunk által megtapasztalható emberi elidegenülést, a rohanó világgal és a felgyorsult életritmussal magyarázni, megindokolni – ne is vitassuk - folyton nem lehet. Szomorú jelenség, de tényként kell elfogadni azonban, hogy a napi „mókuskerék” mindannyiunk körül folyamatosan ott forog és abból kitörni, akár egy-egy horgászat alkalmával is, sokszor már nem is olyan egyszerű „mutatvány”. Ezért időről időre a HORGÁSZ-ZÓNA és baráti köre nekilát és szervez egy "versenyt", ahol - ha kis időre is - mindenki kikapcsol és EGYÜTT VAN.
Nem is olyan rég egy 28 órás, pontyfogó kupa és találkozó vette izgalmas kezdetét…


Maga a tó, valamennyi résztvevőt azonnal lenyűgözött, hisz a helyszínül választott, „Újságírók tava” igazi ékszerdoboz. A vízterület Isaszeg és Gödöllő között található, saját tagsággal, napijegyes horgászat nélkül működik… A gondos kezeknek köszönhetően, bőséges és egészséges halállománnyal rendelkezik, valamint a Rákos patak menti vadregényes környezet, szinte rabul ejti az oda látogatót…

Nézzük a versenyt!

Nagy Robi és Hoványi Attila fogadta a résztvevőket....
Nagy Robi és Hoványi Attila fogadta a résztvevőket....


A reggeli sorsolás izgalmait hagyományosan, egy-egy gyors, „házi jellegű főzettel” oldották a részvevők. Kellett is a derűs jókedv, hisz várta még a csapatokat a kisorsolt helyekre való bepakolás és tábor kialakítása. A verseny kezdetét jelző dudaszóra aztán, itt-is ott-is repültek a gombócok, rakéták, spomb-ok… majd ezt követően mindenki kíváncsian várta: vajon ki fogja ki az első halakat!?

ZADA Team...Gabi és Andris figyel a megnyitón...
ZADA Team...Gabi és Andris figyel a megnyitón...


a díjazásra sem lehetett panasz...
a díjazásra sem lehetett panasz...


A ZÓNA-BUDA csapatából, Oláh Zoli alaposan „bekezdett”, az okosan összerakott „method” szerelékével, az első negyedórában azonnal „kirámolt” két szép pontyot. Nem vitás, ezzel alaposan felborzolva a kedélyeket, hiszen ezt látva, minden csapat óriási elánnal vetette bele magát a küzdelembe. Azonban a folytatásban Zolit és csapattársát Di Giovanni Vilit „ellepték” a keszegek, így be kellett lássák, ezúttal nem érhetnek majd oda a dobogóra. A mellettük horgászó Pálfi Team nem találta az ütemet, valahogy nem volt túl sok szerencséjük a pontyokkal, a csapatukra jellemző jókedvvel azonban – valamelyest - feledtették a kapások hiányát.

A ZÓNA-Buda vidám és ügyes csapata...
A ZÓNA-Buda vidám és ügyes csapata...


Pálfi team: az évek meg a rutin...meg a jókedv!
Pálfi team: az évek meg a rutin...meg a jókedv!


Már az első óra után látszott, hogy a Jászberényből érkező Molnár Zsanett és Bagi Zoltán nem piknikezni jöttek… még a sokat látott rutinos horgászok is elámultak, a jászsági csapat halfogó tudományán. Zsaniék, egymás után fogták a halakat, sorban jöttek a szép pontyok, „egyszóval”: ült nekik a pálya. Hatalmas előnnyel nyerték meg a versenyt!

A négyes állásra sorsoló ZÓNA-Pest & Csakacsel S.E. egészséges önbizalommal vette fel a verseny ritmusát. Habár a kapitány Nagy Robi „morgott” egy sort a sorsolás után… A csapat motorja Profanter Ádám és a brigád „örök vidám” segítője Simon Peti azonban, hamar átlendítették az egyletet a kezdeti nehézségesen. Felkészültségük, kitartásuk, akaratuk a végelszámolásban a harmadik helyet jelentette számukra. Nem titok, a kezdés után azonnal, hajszálpontosan, nagy mennyiséget etettek a kb. 60 méterre beküldött marker úszóra spomb-al, majd 4 darab feederbottal horgásztak rá a terített asztalra. Itt kell megjegyezni, hogy a verseny legnagyobb haláért járó külön díjat is ezek a fiúk vihették haza, hisz a versenyen, egy gyönyörű szép, 9,6 kg-os pontyot is zsákmányoltak!

Zóna&Csakacsel s.e.
Zóna&Csakacsel s.e.


Adám, Peti és Robi szép halakat fogott nappal....
Adám, Peti és Robi szép halakat fogott nappal....


...és éjszaka!
...és éjszaka!


a verseny legnagyobb hala is a sárga pólós csapaté!
a verseny legnagyobb hala is a sárga pólós csapaté!


A nyolcas helyen, a tó csendesebb, befolyó oldali területén, a ZADA team, azaz Zaka Andris és Dajka Gábor bizakodhatott szép eredményekben. A halak azonban – valamilyen okból - csak a verseny későbbi időszakában találtak rá az etetésükre… így végül, az ügyesen és kitartóan horgászó páros, lemaradt a dobogóról.

A tó közepére húzó BOROS csapat nem találta a halat, kitartóan etettek és próbálgatták a jobbnál is jobb csalikat, de hiába. A mellettük helyet foglaló Szlanicska „Junior” egylet szimpatikus horgászatot folytatott mindvégig, és ennek megkoronázásaként, Sz. Gergő eddigi pályafutása legszebb halát – egy nyolc feletti potykát - is sikeresen megszákolta! Az egyes helyet elfoglaló PAPI CARP – Milán és Attila - már rutinos nyugalommal kezdte meg a versenyt és egyenletes jó teljesítményük, elég is volt a dobogó második fokához.

a boldog helyezettek...
a boldog helyezettek...


Az időjárásra sem lehetett panasz, a résztvevők végül megúszták pár csepp esővel és néhol felerősödő széllel. A remek horgászidő és a felkészült csapatok nem kevesebb, mint 413 kilo halat mérlegeltek összesen a 28 óra alatt! Ez a fantasztikus eredmény, a segítőkész és mindenben partner egyesületi munkatársak, valamint a jó hangulat biztosíték arra, hogy jövőre – terveink szerint - ismét lesz PATAKPART-ZÓNA kupa!


Találkozzunk ott!

HORGÁSZ-ZÓNA


Eredmények:

1. Jászberény: 165,8 kg.
2. PAPI CARP: 80,8 kg.
3. ZÓNA-Pest&Csakacsel S.E.: 79,7 kg.
4. ZADA CARP: 40,6 kg.
5. Szlanicska JUNIOR: 19,4 kg.
6. ZÓNA-Buda: 19,1 kg.
7. PÁLFI TEAM: 7,4 kg.
8. BOROS CARP TEAM: -


AJÁNLOTT CIKKEK
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére