Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Egyről Tízet - BLACK CAP Robival

Egyről Tízet -  BLACK CAP Robival
Korán sincs vége az Egyről Tízet sorozatunknak! Következzen Nagy Robi, más néven Black Cap, akiről most még többet megtudhattok a tíz kérdés alapján!
Rövid bemutatkozás:
A nevem Nagy Róbert, 35 éves vagyok, megszállott horgász! A munkám az életem, az életem a munkám. Na, nem volt ez mindig így… Sokáig a sport és a suli tette ki az időm legnagyobb részét. Testnevelő diplomámat Egerben szereztem és ezt követően majd 5 évig tanári praxisban dolgoztam, mint általános iskolai "tesi tanár". Emellett a nemzeti bajnokság 2. vonalában vitézkedő városi csapatomban rúgtam a bőrt… szóval nem igazán unatkoztam. Kevéske szabadidőmben természetesen sokat voltam a vízparton a haverokkal és szépen lassan, de egyre biztosabban mélyültem el a különböző halfajok megismerésében. Érdeklődési területeim között állandó szereplő a sport és a természet! Szeretek kirándulni, megismerni idegen tájakat, kultúrákat...1. Ki vagy, mit csinálsz a Zónában?

Bátyámmal közösen irányítjuk a Horgász-Zónát, amelyet nagy örömünkre, ma már sokan ismertek és kedveltek! Folyamatosan fejlődő cégünk, majd minden szegmensében igyekszek maximumot nyújtani. Időm nagy részében a Zóna Pest szaküzletünket vezetem, mindezek mellett az egyre népszerűbb és ismertebb "Zóna magazinunk" állandó szakértőjeként, publicistájaként is tevékenykedek.

2. Mikor és hogyan vesztetted el a horgászszüzességed?

Emlékeim szerint, egy mogyorófavessző volt az első saját pecabotom, amelyet apám hasított ki az udvarunkban álló mogyorófa bokorból. Azzal aprítottam a vörösszárnyúakat, csaliként legtöbbször kenyérbelet használva... Ezt követően, jött egy kétrészes nádbot, amellyel sok szép naphalat, kárászt és törpeharcsát fogtam! Valahogy így kezdődött, apai, nagyapai segítséggel és motivációval... Mindezekért örök hálával tartozom...

3. Hogyan horgászol?

Manapság legtöbbször a bojlis technikát és a feeder módszert gyakorlom. De ha a szívemre teszem a kezem, akkor be kell valljam nektek, hogy szinte minden módszer érdekel, ha halfogásról van szó… Egy hirtelen eltűnő színes nagy csukázó úszó a Tisza tó eldugott nádöblében, egy "koppintás" fehér twisterre a zagyván vagy egy spiccbottal megakasztott szép keszeg… egyszerűen imádom!

4. Mit szeretsz a horgászatban?

Erre pár mondatban azt hiszem lehetetlen lenne válaszolnom. Azért megpróbálom… Úgy érzem, a vízparton visszakerülhetünk abba a környezetbe, ami valaha ember és természet ősi törvényeit formálta. A horgászat a zsákmányszerző ösztöneink egyfajta kivetülése, ma már persze korszerű eszközökkel… A horgászat számomra a "siker és kudarc", mint két ellentétes pólus és a közte végbemenő folyamatok nagyszerű megélése. A mondás itt felettébb igaz: "Amit a cél elérésével kapunk, közel sem olyan fontos, mint amivé válunk, amíg azt elérjük." Bérczes László egy helyütt találóan így fogalmaz:

"A maraton startja is ott szokott lenni, ahol a cél van. Oda kell befutni, ahonnan elstartoltál, onnan indulsz, ahova majd be kell érkezned. Csak annyi a különbség, hogy az út már benned van..."

Én magam csendben jegyzem meg: "micsoda különbség"!

5. Melyik fogásodra vagy a legbüszkébb és miért?

Először is a legbüszkébb jelenleg a barátnőm által nemrég kifogott 8 kilogrammos amurra vagyok! A közös horgászat izgalma és az öröm amikor kifogtuk a halat… Na, ez az élmény örökre szívembe zárva marad.

6. Hogyan vennéd rá a párod a horgászatra?

Jelenleg ilyen problémával nem küzdök! :) Párom minden alkalommal örül, ha velem tarthat...

7. Horgászaton kívül mivel foglalkozol még szívesen?

Húúúúha! Mivel szinte nap 24 órájában az üzlet körül és a horgászaton "pörgök", így nem sok más tevékenységre jut energiám. Szívesen megyek el edzeni vagy olvasok el egy jó könyvet. Kedvelem a régi tévésorozatok ismétléseit és szívesen vagyok a családommal, valamint a kedvesemmel... Szeretek moziba járni, beszélgetni vagy csak a holmijaim közt pakolgatni!

8. Mit üzensz a vásárlóknak?

A vásárlóinknak azt üzenném, hogy legyenek mindig nyitottak az újdonságokra és legyenek partnereink, hisz ez egy csodálatos hobbi, amiben mi "Zónások", igyekszünk számukra a legideálisabb termékeket biztosítani!

9. Mik a céljaid a horgászatban?

Ha röviden szeretnék válaszolni akkor ezek: fejlődni, tanulni és segíteni másoknak!

10. Mi álmaid hala?

Mivel elég ambiciózus vagyok, ezért minden horgászatom előtt célokat tűzök ki magamnak. A pontyozás terén álmom egy 30 kilogramm feletti példány kifogása... jelenleg ez hajt, de inkább az adott időegység alatt megfogott halak és az ezzel szorosan összefüggő taktika, csalik és technikai kiegészítők világa késztet leginkább "álmodozásra"...


AJÁNLOTT CIKKEK
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert
Visszatérés a Tokaji Kovács tóra...

Visszatérés a Tokaji Kovács tóra...

2023. június 12. - Nagy Róbert
Dobóelőke kötése

Dobóelőke kötése

2023. május 05. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna üzletek húsvéti nyitvatartása

Horgász-Zóna üzletek húsvéti nyitvatartása

2023. április 04. - Horgász-Zóna
Boltos kollégát keresünk!

Boltos kollégát keresünk!

2023. március 07. - Horgász-Zóna
Bojlis botok ideális dobósúlya

Bojlis botok ideális dobósúlya

2023. január 13. - Horgász-Zóna
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2022. december 22. - Horgász-Zóna
Decemberi csukák a Tisza-tavon...

Decemberi csukák a Tisza-tavon...

2022. december 20. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére