Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Egyről Tízet - BLACK CAP Robival

Egyről Tízet -  BLACK CAP Robival
Korán sincs vége az Egyről Tízet sorozatunknak! Következzen Nagy Robi, más néven Black Cap, akiről most még többet megtudhattok a tíz kérdés alapján!
Rövid bemutatkozás:
A nevem Nagy Róbert, 35 éves vagyok, megszállott horgász! A munkám az életem, az életem a munkám. Na, nem volt ez mindig így… Sokáig a sport és a suli tette ki az időm legnagyobb részét. Testnevelő diplomámat Egerben szereztem és ezt követően majd 5 évig tanári praxisban dolgoztam, mint általános iskolai "tesi tanár". Emellett a nemzeti bajnokság 2. vonalában vitézkedő városi csapatomban rúgtam a bőrt… szóval nem igazán unatkoztam. Kevéske szabadidőmben természetesen sokat voltam a vízparton a haverokkal és szépen lassan, de egyre biztosabban mélyültem el a különböző halfajok megismerésében. Érdeklődési területeim között állandó szereplő a sport és a természet! Szeretek kirándulni, megismerni idegen tájakat, kultúrákat...1. Ki vagy, mit csinálsz a Zónában?

Bátyámmal közösen irányítjuk a Horgász-Zónát, amelyet nagy örömünkre, ma már sokan ismertek és kedveltek! Folyamatosan fejlődő cégünk, majd minden szegmensében igyekszek maximumot nyújtani. Időm nagy részében a Zóna Pest szaküzletünket vezetem, mindezek mellett az egyre népszerűbb és ismertebb "Zóna magazinunk" állandó szakértőjeként, publicistájaként is tevékenykedek.

2. Mikor és hogyan vesztetted el a horgászszüzességed?

Emlékeim szerint, egy mogyorófavessző volt az első saját pecabotom, amelyet apám hasított ki az udvarunkban álló mogyorófa bokorból. Azzal aprítottam a vörösszárnyúakat, csaliként legtöbbször kenyérbelet használva... Ezt követően, jött egy kétrészes nádbot, amellyel sok szép naphalat, kárászt és törpeharcsát fogtam! Valahogy így kezdődött, apai, nagyapai segítséggel és motivációval... Mindezekért örök hálával tartozom...

3. Hogyan horgászol?

Manapság legtöbbször a bojlis technikát és a feeder módszert gyakorlom. De ha a szívemre teszem a kezem, akkor be kell valljam nektek, hogy szinte minden módszer érdekel, ha halfogásról van szó… Egy hirtelen eltűnő színes nagy csukázó úszó a Tisza tó eldugott nádöblében, egy "koppintás" fehér twisterre a zagyván vagy egy spiccbottal megakasztott szép keszeg… egyszerűen imádom!

4. Mit szeretsz a horgászatban?

Erre pár mondatban azt hiszem lehetetlen lenne válaszolnom. Azért megpróbálom… Úgy érzem, a vízparton visszakerülhetünk abba a környezetbe, ami valaha ember és természet ősi törvényeit formálta. A horgászat a zsákmányszerző ösztöneink egyfajta kivetülése, ma már persze korszerű eszközökkel… A horgászat számomra a "siker és kudarc", mint két ellentétes pólus és a közte végbemenő folyamatok nagyszerű megélése. A mondás itt felettébb igaz: "Amit a cél elérésével kapunk, közel sem olyan fontos, mint amivé válunk, amíg azt elérjük." Bérczes László egy helyütt találóan így fogalmaz:

"A maraton startja is ott szokott lenni, ahol a cél van. Oda kell befutni, ahonnan elstartoltál, onnan indulsz, ahova majd be kell érkezned. Csak annyi a különbség, hogy az út már benned van..."

Én magam csendben jegyzem meg: "micsoda különbség"!

5. Melyik fogásodra vagy a legbüszkébb és miért?

Először is a legbüszkébb jelenleg a barátnőm által nemrég kifogott 8 kilogrammos amurra vagyok! A közös horgászat izgalma és az öröm amikor kifogtuk a halat… Na, ez az élmény örökre szívembe zárva marad.

6. Hogyan vennéd rá a párod a horgászatra?

Jelenleg ilyen problémával nem küzdök! :) Párom minden alkalommal örül, ha velem tarthat...

7. Horgászaton kívül mivel foglalkozol még szívesen?

Húúúúha! Mivel szinte nap 24 órájában az üzlet körül és a horgászaton "pörgök", így nem sok más tevékenységre jut energiám. Szívesen megyek el edzeni vagy olvasok el egy jó könyvet. Kedvelem a régi tévésorozatok ismétléseit és szívesen vagyok a családommal, valamint a kedvesemmel... Szeretek moziba járni, beszélgetni vagy csak a holmijaim közt pakolgatni!

8. Mit üzensz a vásárlóknak?

A vásárlóinknak azt üzenném, hogy legyenek mindig nyitottak az újdonságokra és legyenek partnereink, hisz ez egy csodálatos hobbi, amiben mi "Zónások", igyekszünk számukra a legideálisabb termékeket biztosítani!

9. Mik a céljaid a horgászatban?

Ha röviden szeretnék válaszolni akkor ezek: fejlődni, tanulni és segíteni másoknak!

10. Mi álmaid hala?

Mivel elég ambiciózus vagyok, ezért minden horgászatom előtt célokat tűzök ki magamnak. A pontyozás terén álmom egy 30 kilogramm feletti példány kifogása... jelenleg ez hajt, de inkább az adott időegység alatt megfogott halak és az ezzel szorosan összefüggő taktika, csalik és technikai kiegészítők világa késztet leginkább "álmodozásra"...


AJÁNLOTT CIKKEK
Tokaj, Kovács tó - rapid őszi nagyhalazás

Tokaj, Kovács tó - rapid őszi nagyhalazás

2021. október 18. - Nagy Róbert
Veszélyben a természetes vizeink - terjed a busa

Veszélyben a természetes vizeink - terjed a busa

2021. szeptember 16. - Horgász-Zóna
Deeper esszenciák: radarkép értelmezési finomságok

Deeper esszenciák: radarkép értelmezési finomságok

2021. augusztus 17. - Horgász-Zóna
Tisza-tavi kalauz

Tisza-tavi kalauz

2021. augusztus 04. - Nagy Róbert
Fenntarthatóság és a horgászcikk gyártás - FIIISH

Fenntarthatóság és a horgászcikk gyártás - FIIISH

2021. július 08. - Horgász-Zóna
Etetés? Alap!

Etetés? Alap!

2021. június 22. - Nagy Róbert
Gyors pecán a Fish World horgásztavon

Gyors pecán a Fish World horgásztavon

2021. június 14. - Illés Zoltán

A hobbid a szakmánk! Tetejére