Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Egyről tizet - Márkkal

Egyről tizet - Márkkal
Ebben a sorozatban a Horgász-Zóna kollégák mutatkoznak be: mindenkiről tíz kérdés mentén tudhatsz meg belsős infokat. Folytatjuk a sorozatot Márkkal, aki egy igazi Jolly Joker a Zónánál!
Rövid bemutatkozás:

Jelenleg gépészmérnöknek tanulok, a szakma megköveteli a pontosságot, ezt igyekszem a munkában is előtérbe helyezni. Nem szeretem, ha hiba csúszik a gépezetbe. A Zóna csapatát, az egyetem miatt, a nyári hónapokban és a kiállításokon erősítem már több mint négy éve.

1. Ki vagy, mit csinálsz a Zónában?

A Zónában mindig akad valami munka, ezért senki sem csak egy dolgot végez, így én sem. Foglalkozom a bolt árukészletének frissítésével, a webáruház termékkínálatának bővítésével, fő feladatom pedig a rendelések csomagolás előtti összegyűjtése.

2. Mikor és hogyan vesztetted el a horgászszüzességed?

Apukám tanított egész kicsi koromtól a horgászatra. Nem sokkal miután megtanultam járni, a kezembe lett nyomva a horgászbot, hogy sneciket fogjak a balatoni süllőzéshez. Az első keszegek valamint kisebb pontyok megfogása után, hamar megtetszett a horgászat és így maradtam!

Ahogy láthatjátok: már egészen kisgyermek koromban magával ragadott a folyók titokzatos világa...
Ahogy láthatjátok: már egészen kisgyermek koromban magával ragadott a folyók titokzatos világa...


3. Hogyan horgászol?

Igyekszem minél több módszert kipróbálni, még rakósbotoztam és legyeztem is, belegondolva a multis pergetésen kívül próbáltam mindent. Egyik kedvenc módszerem a match botos horgászat, nemrég pedig a bojlis horgászatba kóstoltam bele, cipelem is haza a pontyozó aprócikkeket serényen. Nem vagyok elfogult egyik módszerrel szemben sem, próbálom mindig az adott körülmények között a legmegfelelőbbet megtalálni és azt alkalmazni.

Szeretek ragadozó halakra is horgászni... nagy kedvencem a süllő!
Szeretek ragadozó halakra is horgászni... nagy kedvencem a süllő!


4. Mit szeretsz a horgászatban?

Mindig is nagyon szerettem a természetben lenni, kiszabadulni a nyüzsgésből. Akár egy pár órás horgászat alatt is ki tudok kapcsolódni. Nagyon szeretem az élővizeket, ott nem dob senki szemből keresztbe.

Szerencsére, a párom is gyakran csatlakozik hozzám... nem is eredménytelenül!
Szerencsére, a párom is gyakran csatlakozik hozzám... nem is eredménytelenül!


5. Melyik fogásodra vagy a legbüszkébb és miért?

A második dunai pergetve fogott süllőmre. 14-15 éves koromban kezdtem el egyedül kijárni a Dunára horgászni. Egyik este fogtam egy kisebb süllőt, ekkor elhatároztam, hogy szeretnék pergetve fogni egy másodikat és akár még többet is. Rengeteg utána olvasással, a légynyomási és vízállási adatok tanulmányozása és körülbelül a szükségesnél tíz darabbal több Rapala megvásárlása után úgy éreztem készen állok a halfogásra. Hajnali három órás kelés után kibringáztam a ruganyra. Elkezdtem dobálni, de természetesen nem fogtam semmit. Nem tudtam hova kell pontosan dobni, hogyan kell vezetni a műcsalit a változó erősségű sodrásban. Nyár vége volt, így volt időm minden nap kijárni, sajnos azonban eredménytelenül, de nem hagytam, hogy ez kedvemet szegje. Egyik nap azonban megtört a jég! Egy wobbler csere és egy parthoz közelebbi dobás után ránehezedést éreztem, bevágtam és sikeresen kifárasztottam egy jó 45 centis süllőt. Leírhatatlan öröm volt, hogy a rengeteg befektetett idő végül megtérült, és tudatosan sikerült megfogni azt a halat, amiért mentem. Azóta persze könnyebb lett a dolog, sikerült már pár szebb süllőt is fognom.

6. Hogyan vennéd rá a párod a horgászatra?

Nehezen, de végül sikerült! Kezdetek kezdetén levittem a Dunára egy jó kis esti márnázásra, halat nem fogtunk cserébe megcsípte vagy 200 szúnyog, ezután már hátránnyal indultam. Szerencsére nem adta fel a dolgot így egy-két nagyobb halbőséggel rendelkező tavon meg tudta tanulni nem csak a bedobás, hanem a fárasztás csínját-bínját is. Azóta fogott 7 kilósnál nagyobb pontyot, márnát, angolnát és még harcsát is.

7. Horgászaton kívül mivel foglalkozol még szívesen?

Egyetem mellett sok szabadidőm nincs, így nem tudok annyi időt a vízparton tölteni amennyit szeretnék. Érdekel még a fotózás, nagy örömömet lelem a főzésben, és szeretek kirándulni, biciklizni.

8. Mit üzensz a vásárlóknak?

Próbáljanak minél több időt tölteni a vízparton és ne féljenek az új dolgok, esetleg módszerek kipróbálásától. Még a legjobb cikkek és információk sem helyettesítik azt, amire az ember maga jön rá. Az élmény is nagyobb egy saját magunk által kitalált, esetleg továbbfejlesztett szerelékkel. Még annyit, hogy a kezdeti sikertelenségek ne szegjék senkinek a kedvét sem, a befektetett energia mindig meghozza az eredményét!

Az új módszerek is csábítanak... nameg a pontyok!
Az új módszerek is csábítanak... nameg a pontyok!


9. Mik a céljaid a horgászatban?

Legújabb hóbortomban, a bojlis horgászatban minél több dolgot kipróbálni és tapasztalni, illetve többször eljutni többnapos horgászatokra. Hosszú távú terveim között szerepel, hogy eltöltsek egy hetet a Duna-deltán.

10. Mi álmaid hala?

Nehéz erre a kérdésre válaszolnom ugyanis nehezen tudnék dönteni egy 20 kilós harcsa, egy 15 kilós vadvízi ponty, valamint egy 10+os süllő között. Remélem, egyszer ebben a sorrendben megfogom őket.

Köszönjük!
Találjon rád a tízplusszos süllő minél hamarabb! :)
AJÁNLOTT CIKKEK
Bitang rapid peca a Ballistic B-vel

Bitang rapid peca a Ballistic B-vel

2020. április 30. - Tanács Jani
Az etetőanyagod fontossága a method módszernél

Az etetőanyagod fontossága a method módszernél

2020. április 26. - Hoffmann Feri
Rapid pontyozás a Tisza tavon

Rapid pontyozás a Tisza tavon

2020. április 21. - Nagy Róbert
Magunkról - arcok, sztorik a weboldal mögött

Magunkról - arcok, sztorik a weboldal mögött

2020. április 01. - Horgász-Zóna
Kiszolgálással kapcsolatos aktuális tudnivalók

Kiszolgálással kapcsolatos aktuális tudnivalók

2020. március 30. - Horgász-Zóna

A hobbid a szakmánk! Tetejére