Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

eXtrem Method! Csak megszállottaknak!

Most valami olyanról szeretnénk írni, amiről eddig nagyon kevés információt osztottunk meg, vagy leginkább semmit. Egy versenyző a versenysportban szakiránytól függetlenül, ha eredményes akar lenni, akkor nagy mennyiségű tudást kell megszereznie. Ezeknek csak egy része hozzáférhető, másik részét saját magának kell kikísérleteznie, rá kell jönnie az összefüggésekre. Nincs ez másként a horgászatban sem. Annak idején, amikor elkezdtünk versenyezni, folyamatosan kerestük az eredményesség titkát. A nyerő technika kutatásánál megpróbáltuk a leghatékonyabb, legegyszerűbb módszert megtalálni. Így jutottunk el A MÓDSZER-hez, a METHOD-ozáshoz.
Most valami olyanról szeretnénk írni, amiről eddig nagyon kevés információt osztottunk meg, vagy leginkább semmit. Egy versenyző a versenysportban szakiránytól függetlenül, ha eredményes akar lenni, akkor nagy mennyiségű tudást kell megszereznie. Ezeknek csak egy része hozzáférhető, másik részét saját magának kell kikísérleteznie, rá kell jönnie az összefüggésekre. Nincs ez másként a horgászatban sem.

Annak idején, amikor elkezdtünk versenyezni, folyamatosan kerestük az eredményesség titkát. A nyerő technika kutatásánál megpróbáltuk a leghatékonyabb, legegyszerűbb módszert megtalálni. Így jutottunk el A MÓDSZER-hez, a METHOD-ozáshoz.A technikai részleteken most lépjünk nagyvonalúan túl, mert sokszor sok helyen leírták, leírtuk már mi is. A methodozás lényege nem ebben rejlik! A legfontosabb az ETETŐANYAG! Talán erről esik a legkevesebb szó. Szinte minden cikk csak megemlíti, hogy fontos a jó minőségű etetőanyag. Esetleg leírják, hogy a methodozáshoz használjunk halliszt tartalmú finom szemcsés method etetőanyagot, ami könnyen bont. Több ilyen is van a piacon, legjobbak ez eredeti angol gyártásúak, amiket jó, ha kevergetünk egymással. …és, és ennyi! NEM, NEM ILYEN A JÓ METHOD ETETŐANYAG, ENNÉL SOKKAL SOKKAL TÖBB!Néhány éve már túlléptünk azon a bűvkörön, amiben jó néhány versenyhorgász eltévedt vagy most is tévelyeg. Az aromák variálása sok esetben nem vezet eredményre. Versenyen ezek túl intenzívek, telítik a halak érzékszerveit. Feleslegesen töltjük az értékes versenyidőt ezek próbálgatásával. Azért, hogy ne veszítsük el a cikk olvasóinak egy részét, szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy egy hétvégi kellemes hobby horgászat is versenykörülmény. A tavon horgászó többi horgász és a saját keverékünk versenyez a vízben egymással. A bírók pedig a halak! Ők fogják eldönteni, melyik a legjobb adott körülmények között.De térjünk vissza az etetőanyagra! Nagyon komoly elvárásokat támasztottunk az általunk használttal szemben. Nem elég a minőség. Bármi lehet jó minőségű, de az attól még nem fogja vonzani a halakat és nem fogja kapásra ösztönözni Őket. Természetesen a minőség alapkövetelmény, de a legfontosabb a hatásmechanizmus! Milyennek is kell lennie egy jó method etetőanyagnak? Az első mozzanat a vízbeérkezés utáni gyors működés. Direkt nem használom a bontás szót, mert az a megdagadt szemcsék eredménye, azok dobják szét a gombócot. De nem az a cél, hogy vizet szívjon fel, hanem, hogy a benne rejlő attraktorokat kiadja az etetőanyag. Minél nedvesebb az állaga, annál gyorsabban indul be ez a kiáramlás. A nedvességtől azonban nem válhat ragacsossá!

Vízbe érkezés után azonnal aktiválódnia kell néhány gyorsan oldódó összetevőnek. Ezek együttese egy távolra eljutó komplex jelet küld a halaknak, amely nagy távolságról is képes az etetésünk közelébe csalni Őket. A következő lépcsőben néhány lassabban oldódó összetevőnek kell aktiválódnia, amelyek koncentráltan veszik körbe a kosarat, irányt mutatva ezzel. Továbbá kellenek nem, vagy csak korlátozottan oldódó, de könnyen emészthető természetes alkotók, amiket a megérkező halak fel tudnak szívni, el tudnak fogyasztani.

A fenti sorokat nem véletlenül vastagítottuk ki! Ez a jó method etetőanyag működési mechanizmusa. A folyamat így összefoglalva ésszerűnek és logikusnak tűnik, de ennek a filozófiának a fizikai megvalósítása 3 évünkbe került. Nagyon sok tudatos horgászatra és versenyek sokaságára volt szükség, hogy megtaláljuk a megfelelő összetevőket és – ami a legfontosabb – ezek arányát.

Miért nem a horgászboltokban fellelhető etetőanyagok közül használunk valamit? Azért, mert a fenti feltételeknek megfelelő a piacon nem található! Ha lenne, akkor azt használnánk, és nem kezdtünk volna saját etetőanyag kikísérletezésébe. Nagyon rögös út az, amin elindultunk, és aminek végeredményeként ma már három olyan keverékkel rendelkezünk, amelyek lefednek minden időjárási, hőmérsékleti és légynyomási körülményt. Büszkék vagyunk arra, hogy az eredményeinket saját gyártású method etetőanyaggal értük el.

Nem véletlenül használtam a gyártás szót. Az utóbbi 1-2 évben számos megkeresést kaptunk barátoktól, ismerősöktől és versenytársaktól, hogy keverjünk Nekik néhány kilóval, vagy csak 1-2 kilóval, vagy csak had vihessék el a verseny végén megmaradt 20-30 dekát. Eddig ellenálltunk ezeknek a megkereséseknek, mert az összetevők magas költsége és nehéz beszerezhetősége miatt csak horror magas áron tudtuk volna odaadni. A gondolat viszont megfogant bennünk, valamennyi összetevőnél elkezdtük megkeresni közvetlenül a gyártóját. Jó néhány hónapig küzdöttünk azért, hogy megfelelő mennyiségű rendelés mellett egy kedvezőbb árat kapjunk. Mára eljutottunk odáig, hogy a kész keverékek árát fogyasztható szintre tudtuk lehozni, és így megszületet három prémium kategóriás termék! Biztosan merjük állítani, hogy nincs még egy ilyen method etetőanyag, mert, ha lenne, akkor azt használnánk, mint ahogy azt korábban is írtuk.A kész terméket először a FEHOVA-n tudjuk megmutatni a horgászoknak, Nektek. Addig viszont szeretnénk minél több információt megosztani ezekről az etetőanyagokról, ezért mindegyiket bemutatjuk egyenként, még a megjelenés előtt!

Kurucz Dávid
Páll Eörs

AJÁNLOTT CIKKEK
Májusi pontyok, pelletes megoldások...

Májusi pontyok, pelletes megoldások...

2022. május 10. - Nagy Róbert
Pontyos délután a Tisza-tavon...

Pontyos délután a Tisza-tavon...

2022. május 02. - Nagy Róbert
Ébredező pontyok a Tisza-tavon...

Ébredező pontyok a Tisza-tavon...

2022. március 22. - Nagy Róbert
10 éves a DEEPER

10 éves a DEEPER

2022. március 21. - Horgász-Zóna
RAPALA pergetőbotok bemutatója

RAPALA pergetőbotok bemutatója

2022. február 28. - Balogh Gábor
Tél van a Kis-Tiszán...

Tél van a Kis-Tiszán...

2022. január 28. - Nagy Róbert
Horgász-Zóna outlet - bemutató

Horgász-Zóna outlet - bemutató

2022. január 21. - Horgász-Zóna

A hobbid a szakmánk! Tetejére