Horgász-Zóna menü
Kedvencek
Kosár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció | Elfelejtett jelszó
  • FIIISH csalik
  • Juice etetőanyag
  • Hanatu szuper távdobó kosár

Faragj és Fogj!

|

Bizonyára minden horgásztársam által megtapasztalt az a szituáció, amikor eleinte még lelkesen, majd egyre idegesebben és végül már kissé talán csalódottan cserélgetjük a csalikat a „hajszálelőkénken…” Mindezt persze azért, mert egész egyszerűen nem jön a hal! Előkerülnek sorban a „favoritok”, aztán kombinál az ember, majd szépen lassan magyarázkodik (légnyomás, front, szél, eső, stb, stb). Van azonban, némely praktika, amely ilyenkor is segíthet számunkra, a kapás elérésében.

Az alábbi kis trükköt, még akkor „eszeltem” ki, amikor már szinte minden csalimat végig próbáltam, egy szeles, borús, de legfőképp, kapástalan, „Harsányi-napon...” A csalis táskámban kutatva, a hagyományos csalijaim sorakoztak, amelyek gyári, „sablon”, legtöbbször szabályosan kerek (bojli) formájukban, nem adtak választ a „kérdéseimre…”

Gondolkoztam, majd egy egyszerű „sniccer” segítségével, elkezdtem farigcsálni ezeket az egyébként igen „fogós” csalikat! Ily módon „megnyitva” a golyókat, azok felszín rétegét lehámozva, hirtelen felszabadultak, azok a zamatok, illatok, amiket „kerestem”. A golyóformát, kezdtem egyre szögletesíteni, vagy épp hengeresíteni, szinte "amorf" darabokat gyártottam. Egy cél lebegett a szemem előtt: minél szabálytalanabb, a halak által ez idáig még nem tapasztalt formák kialakítása.

változtass a megszokotton, és a siker rád köszön...
változtass a megszokotton, és a siker rád köszön...


Az így elkészített csalik közepe, kellően kemény maradt ahhoz, hogy egy megfelelő fűzőtű segítségével, biztonságosan felfűzhessük őket a hajszálelőkére. Az így felkínált, porózus felületű „maradványokat”, én legtöbbször, "íz azonos" dippel is kezelem a bedobás előtt. Így történt azon a horgásznapon is... Ahol aztán a bedobást követően, kissé szaporább pulzussal, izgatottan vártam az "újítás" hatását! Az első „akcióm”, olyan hirtelen és váratlanul történ, hogy szinte el sem hittem! A "majd egész napos" csend után, a folyamatos, spiccgörbítős kapásra reagálhattam, immár fülig érő vigyorral! Bevált tehát az újításom! Azóta, főként a kapástalan időszakokban, mindig előveszem ezt a trükköt! Próbáljátok ki Ti is! Sok sikert, jó „farigcsálást"!

faragott csalinak köszönhettem...
faragott csalinak köszönhettem...


Üdvözlettel:

Nagy Róbert- Black Cap
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:Minden jog fenntartva © 2018 - Horgász Zóna
Horgász-Zóna Ügyfélszolgálat elérhetőségek:
Telefonszám: 06 1 240 5454
Mobil: 06 70 362 7167 (hétköznap 8:00-18:00-ig, szombaton 9:00-12:00-ig)
Email: ugyfelszolgalat@horgasz-zona.hu
G+: Google+
Horgász-Zóna Buda bemutatóterem és horgászbolt: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., telefon: 06 1 2405454
Horgász-Zóna Pest horgászbolt: 1138 Budapest Gyöngyösi sétány 8., telefon: 06 1 612 1775
Horgász webáruház | Feeder bot | Nevis szett | Shimano orsó | távdobó orsó