Horgász-Zóna menü
Kedvencek
Kosár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció | Elfelejtett jelszó
  • karácsony előtti kiszállítások
  • Karácsony 2018
  • Arany vasárnapi nyitvatartás
  • Horgász-Zóna ajándékutalvány kapható!

Feeder botra-Feeder orsót!

|

Általánosságban elmondható, hogy a feederbot szinte valamennyi hazai vízen jól (ki)használható. A kisebb és nagyobb tavakon, folyókon kívül a csatornákon történő horgászatok alkalmával is remekül helytáll ez az eszköz. Fontos, hogy mindig a kifogni kívánt halak méretéhez, erejéhez, és természetesen a szükséges dobástávnak, a „víznek” megfelelően válasszunk magunknak a feederbotok és a hozzávaló orsók közül. Alkalmazkodni a körülményekhez és a halakhoz a feederbotos technikában is mindig kifizetődő taktika…

Milyen a jó feeder orsó?

A feeder orsó legyen hibátlan fékrendszerű, kényelmes, kézbe illő nagyságú és formájú. Minden tekintetben „passzoljon” a bothoz, ami a csapágyak számát illeti, a tapasztalat azt mutatja, hogy az 5-6 csapágyas kivitelűek, különösen megfelelnek erre a feladatra, sőt!

A „hajszálelőkés”, azaz a horog alá lógatott csalizás és a pontyhorgászat általános népszerűségének köszönhetően, a nyeletőfékes orsók használata nagyban előtérbe került a feeder technikában is. Mindez, korántsem oktalanul, hiszen a szabadonfutó rendszer adta előnyök a feeder horgászatban is remekül kamatoztathatóak: a csalival meginduló hal kapására könnyen és gyorsan reagálhatunk ennek a fékrendszernek a használatával. A modern feeder orsó fém dobbal és tartalékdobbal is ellátott. Ezek a dobok sokszor kissé nyújtott, kúpos kialakítással készülnek, mert így könnyebb végrehajtani vele a nagyobb dobásokat. Az úgynevezett tűgörgők beépítése, ma már alapvető elvárás egy megfelelő feeder orsó esetében.


A nagy múltú SILSTAR cég, napjainkban, ismételten a folytonos és innovatív megújulásáról tett tanúbizonyságot. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy piacra dobta a TIERRA család legújabb tagját! A TIERRA FEEDER FS50 végre megérkezett!

szép és okos...iylen az új Tierra feeder orsó!
szép és okos...iylen az új Tierra feeder orsó!


Az ennél a modellnél alkalmazott „szűkített” fém dob ideális lesz a vékonyabb feeder főzsinórokhoz, nem lesz tehát gond az optimális zsinórfeltöltéssel. Ha mégis vastagabb zsinórral szeretnél horgászni, akkor azt a normál mélységű, grafit tartalék dobra egyszerűen felteheted. Masszív, de kecses fém hajtókar, megbízható fékrendszer és szabályozható nyeletőfék erő, a további fontos tulajdonsága a TIERRA FEEDER FS modellnek.

Ezt az orsót, elsősorban a feederbotos technikához ajánljuk leginkább, de ideális lehet a ragadozó halakat üldözőbe vevő sporthorgászoknak is.

Zóna tipp: most kiemelkedően kedvező áron vásárolható meg személyesen az áruházainkban vagy a webáruházunkban!Technikai info:

Áttétel: 5.2:1
Dob anyaga: fém
Csapágy: 5+1
Fékrendszer: elsőfék+nyeletőfék
Mérete: 50
Pótdobok száma (anyaga): 1 grafit
A pótdob zsinórkapacitása: 0,28/300 méter
A fém dob zsinórkapacitása: 0,25/150 méter


Horgász-Zóna


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:Minden jog fenntartva © 2018 - Horgász Zóna
Horgász-Zóna Ügyfélszolgálat elérhetőségek:
Telefonszám: 06 1 240 5454
Mobil: 06 70 362 7167 (hétköznap 8:00-18:00-ig, szombaton 9:00-12:00-ig)
Email: ugyfelszolgalat@horgasz-zona.hu
G+: Google+
Horgász-Zóna Buda bemutatóterem és horgászbolt: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., telefon: 06 1 2405454
Horgász-Zóna Pest horgászbolt: 1138 Budapest Gyöngyösi sétány 8., telefon: 06 1 612 1775
Horgász webáruház | Feeder bot | Nevis szett | Shimano orsó | távdobó orsó