Horgász-Zóna menü
Kedvencek
Kosár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció | Elfelejtett jelszó
  • FIIISH csalik
  • Pro Natural Fine lake dark
  • Hanatu szuper távdobó kosár

Feederezés természetes vizeken 5. rész (székek, ládák, fotelek)

|

Végre a vízparton vagyunk! Friss zsinórunk végén gondosan összeállított végszerelékünk várja a halak érkezését. Jó már az idő, hamar megtelik ilyenkor a vízpart. A horgászatra szánt értékes időt azonban nem árt kényelmesen és egészségesen (is) eltölteni. Ilyenkor vesszük igazán hasznát a különféle ülő alkalmatosságoknak. Vajon mi alapján válasszunk a széles választékból? Napjainkban számtalan gyártó kínálja az egészen egyszerű és a „komolyabb” kivitelű termékeit. Régebben naphosszakat elücsörögtünk egy-egy arra alkalmas lapos kövön, vödrön vagy akár az „anyatermészet” lágy ölén. Ma már gondolnunk kell, és ami a lényeg tenni is tudunk az egészségünk prevenciójának érdekében! A választás azonban nem olyan egyszerű és nem minden esetben pusztán a pénz kérdése…

egyszerűen földön ülve…
egyszerűen földön ülve…


Ott van mindjárt a szállítás problémája, ugyanis azok a horgászok, akiknek nem áll módjukban autóval megközelíteni kedvenc horgászvizüket, bizony a „bicikli” kormányon vagy kismotoron nehezen szállítanak támlás horgász foteleket… Szép-szép a magazinok széles választéka, de a döntésnél mindenképp vegyük figyelembe a rendelkezésünkre álló szállítási hely nagyságát.

mindenki másképp csinálja
mindenki másképp csinálja


Aztán legyünk tisztában saját magunk fizikai „valójával” is, vagyis válasszunk testsúlyunknak megfelelő ülőalkalmatosságot. „Szakadtam” már bele én is a rongyosra használt összecsukható kempingszékembe és mit ne mondjak igen zajos sikert arattam, ami a haverok felől hangos (és őszinte) nevetés formájában érkezett… 

néha elég egy egyszerűbb kis szék
néha elég egy egyszerűbb kis szék


Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a megfelelő darab kiválasztásánál figyeljünk arra is, hogy kerüljük a rikító színeket. Talán sokak számára meglepő, de úgy gondolom, akkor járunk el helyesen, ha igyekszünk beleolvadni, egy kicsit valóban harmóniában lenni a minket körülvevő csodálatos természettel. A harsány színek a szabad strandra valók, épp úgy, mint a hangos rádió vagy beszéd.

A versenyhorgászok „eszköztárából” megismert és a feederesek által (is) „átcsalt” különböző ülő ládák a modern horgászat minden leleményességét és praktikumát kínálják. Lábtartó, bottartó, csali tartó, napernyő tartó és még folytatathatnám a sort mi minden megtalálható egy-egy komolyabb ülő ládán, ill. ládában. Az áruk azonban meglehetősen borsos és valljuk be, a szállításuk nem tartozik a legegyszerűbb mutatványok közé… Ami még a huzamosabb horgászatoknál az ilyen ládák nagy hátrány az a derekunk, hátunk és karunk megtámasztására szolgáló támaszok hiánya. Természetesen a rakós botos horgászathoz elengedhetetlen a használatuk.

ülő láda
ülő láda


nagy hátrány a háttámasz hiánya…
nagy hátrány a háttámasz hiánya…Én a magam részéről a tartósabb (több órát meghaladó) feederes horgászatokra mindenképp azokat a darabokat ajánlom, amelyeknek van karfája és a háttámlája is dönthető, így igazodni tudunk a magasságunkhoz is. A testsúlyunk az ilyen fotelekben egyenletesen eloszlik és a karunk a karfának köszönhetően nyugalmi helyzetben van. A vállunk sem feszül, a gerincünk optimális pozícióba kerül, ezért kényelmesen és egészségesen horgászhatunk. Ami a lábak kiképzését illeti, fontos kiemelni, hogy azok a jó megoldások ahol változtathatjuk azok hosszát, vagyis teleszkópos rendszerűek. A térdünk és a talaj legyen párhuzamos, ebben a pozícióban ülhetünk ugyanis a legkényelmesebben! Próbáljátok ki! Kellemes és egészséges horgászatot kívánok mindenkinek!


Nagy Róbert
Horgász-Zóna csapat
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:Minden jog fenntartva © 2018 - Horgász Zóna
Horgász-Zóna Ügyfélszolgálat elérhetőségek:
Telefonszám: 06 1 240 5454
Mobil: 06 70 362 7167 (hétköznap 8:00-18:00-ig, szombaton 9:00-12:00-ig)
Email: ugyfelszolgalat@horgasz-zona.hu
G+: Google+
Horgász-Zóna Buda bemutatóterem és horgászbolt: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., telefon: 06 1 2405454
Horgász-Zóna Pest horgászbolt: 1138 Budapest Gyöngyösi sétány 8., telefon: 06 1 612 1775
Horgász webáruház | Feeder bot | Nevis szett | Shimano orsó | távdobó orsó