Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Feederes praktikák a ládámból...

Amikor huzamosabb ideje nem kapunk érdeklődést pikkelyes barátaink felől és a tétlen percek kínos lassúsággal telnek felettünk, ideje váltani… A modern feeder horgászatban szerintem az (is) rendkívüli fontosságú, hogy törekedjünk igen aktívan megélni a horgászatra szánt időt. Értem ez alatt a végszerelék változtatások gyakoriságát - persze csak akkor, ha nem jön a hal – és a meghorgászandó távolság, irány, stb. ésszerű variálását. A lentebb bemutatott rövid előkés szerelék már sokszor „mentett” meg, amikor semmire nem volt kapás.
(I.rész: rövid előkével)

ne féljünk változtatni!
ne féljünk változtatni!Amikor huzamosabb ideje nem kapunk érdeklődést pikkelyes barátaink felől és a tétlen percek kínos lassúsággal telnek felettünk, ideje váltani… A modern feeder horgászatban szerintem az (is) rendkívüli fontosságú, hogy törekedjünk igen aktívan megélni a horgászatra szánt időt. Értem ez alatt a végszerelék változtatások gyakoriságát - persze csak akkor, ha nem jön a hal – és a meghorgászandó távolság, irány, stb. ésszerű variálását. A lentebb bemutatott rövid előkés szerelék már sokszor „mentett” meg, amikor semmire nem volt kapás. Igazi lényege a tényleges horogelőke abszurd rövidsége és (bevonatos, fonott) anyaga. Ahogy a képeken majd látni fogjátok, a hossza nem haladhatja meg a 6 cm-t! A módszer eredményességét nagymértékben meghatározza a nagyméretű speciális methood etetőkosár, amibe könnyedén tudjuk a tetemes mennyiségű felhősödő anyagot beledolgozni. Az összeállítás egyszerű, talán csak a rövid és vékony fonott horogelőke megkötése igényel némi türelmet és ügyességet. Ezért ezt én mindig otthon, nyugodt körülmények között végzem el.


a siker sokszor csak „kicsin” múlik…
a siker sokszor csak „kicsin” múlik…A szerelék hatásmechanizmusa a következő:

A táplálkozni éppen nem akaró halak kíváncsiságát hamar felkelti a jó minőségű etetőfelhő és reflexszerűen „körülnéznek” benne. Ezt a csalogató felhőt egyébként jól elő tudjuk készíteni, ha szisztematikusan egy pontra igyekszünk dobálni. Egy élénk színű, apró lebegő tápláléknak vélt elem (esetünkben techno pufi) gyakran megtéveszti a kíváncsiskodó halakat és gyanútlanul beszippantják azt…a rövid előkés szerelékem
a rövid előkés szerelékem
A szerelék elkészítésének lépései:

1.rögzítsünk egy hengeres gumiütközőt a főzsinórunkra, ez lesz a felső ütköző…
2.húzzuk fel a methood kosarat…
3.húzzunk fel egy gumigyöngyöt…
4.kössünk fel egy forgókapcsot…
5.rögzítsük az előkénket a forgókapocsba…
6.toljuk a forgókapocsra a félbevágott gumikúpot.

sokféle halat csábíthat horogra!
sokféle halat csábíthat horogra!Az etető anyaggal szemben támasztott elvárások a következők:

1.legyen apró szemcséjű, jól felhősödő…
2.tartós, intenzív illattal rendelkezzen…
3.színe illeszkedjen a mindenkori körülményekhez, soha ne legyen riasztó a halak számára.élvezetes „csatákat” élhetünk át!
élvezetes „csatákat” élhetünk át!Pár szóval érdemes megemlíteni azt is, hogy ennél a szerelési módozatnál a kapások igen intenzívek. Legtöbbször horgász szemet és szívet gyönyörködtetően indul meg a spiccünk…


Nagy Róbert

AJÁNLOTT CIKKEK
Májusi pontyok, pelletes megoldások...

Májusi pontyok, pelletes megoldások...

2022. május 10. - Nagy Róbert
Pontyos délután a Tisza-tavon...

Pontyos délután a Tisza-tavon...

2022. május 02. - Nagy Róbert
Ébredező pontyok a Tisza-tavon...

Ébredező pontyok a Tisza-tavon...

2022. március 22. - Nagy Róbert
10 éves a DEEPER

10 éves a DEEPER

2022. március 21. - Horgász-Zóna
RAPALA pergetőbotok bemutatója

RAPALA pergetőbotok bemutatója

2022. február 28. - Balogh Gábor
Tél van a Kis-Tiszán...

Tél van a Kis-Tiszán...

2022. január 28. - Nagy Róbert
Horgász-Zóna outlet - bemutató

Horgász-Zóna outlet - bemutató

2022. január 21. - Horgász-Zóna

A hobbid a szakmánk! Tetejére