Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Fókuszban a kókusz...

Fókuszban a kókusz...
Sokan gondolják úgy, hogy ilyenkor jég veszte után, kora tavasszal csupán a végletekig lefinomított feeder vagy picker technika lehet egyedül az üdvözítő megoldás! Hiszen, aki a klasszikus bojlis felszerelést alkalmazza, az viszonylag vastag zsinórt és jóval durvább kiegészítőket használ, amik ugye "alkalmatlanok" az első pontyok kifogására...
Fókuszban a kókusz, avagy method csali a bojlis szereléken!

Az alábbi írásban, Lugosi Gyula munkatársunk beszámolóját olvashatjátok, aki egy egyesületi vízen járt, és kedvenc felszereléseit, na meg a BAIT-TECH kókuszos csalijait vitte magával! Kövessük figyelemmel, milyen sikerrel:

"Sokan gondolják úgy, hogy ilyenkor jég veszte után, kora tavasszal csupán a végletekig lefinomított feeder vagy picker technika lehet egyedül az üdvözítő megoldás! Hiszen, aki a klasszikus bojlis felszerelést alkalmazza, az viszonylag vastag zsinórt és jóval durvább kiegészítőket használ, amik ugye "alkalmatlanok" az első pontyok kifogására... Nos, én erre a "tévhitre" próbáltam rácáfolni ezen a horgászaton, ahol némi finomítást azért eszközöltem a "horog körül".

Kedvenc bojlis szerelékemet vittem magammal...
Kedvenc bojlis szerelékemet vittem magammal...


A helyszín egy Budapesthez közeli több hektáros, egyesületi kezelésben levő tó volt. Szándékosan nem egy intenzíven telepített methodos-bojlis tavat választottam, így egy kis teszteléssel kötöttem egybe a hétvégi kiruccanásomat. Nehezen válok meg, a már egy - korábbi - cikkben leírt bojlis felszerelésemtől, így őket hoztam magammal erre a napra is. A teljesen egyszerű szerelékem egy csúszóra állított Zóna HANATO kosárból és egy rövid előkés 10-es méretű GURU horogból állt. A tüskére, egy szem 10 mm-es BAIT-TECH Sweet Coconut popup bojli került, a kosárba pedig a BAIT-TECH Sweet Coconut Method mix egy kis kókuszos liquiddel felöntve... Itt jegyezném meg hogy ezen a vízen én voltam az első aki ezt a keveréket használta tehát a halak számára teljesen szokatlan, új dolgokkal próbálkoztam de bíztam a sikerben.

Az új kedvencem: fluro pop up mini bojli  kókusz ízben!
Az új kedvencem: fluro pop up mini bojli kókusz ízben!


Az eredmény nem is maradt el, mert a második botomat már nem tudtam felcsalizni, a pár perccel korábban bedobott szerelékre a tavasszal nem jellemző "füstölős" kapás jelentkezett. Az első vendégem egy 2 kilós "szabvány" tükrös volt, amit egy másik társa és pár szép keszeg majd egy nyugalmas délelőtt követett. Délutánig próbálkoztam még más nálam lévő csalikkal, etetőanyaggal de pár dévérkeszeget leszámítva egyikkel sem tudtam kapást kicsikarni. Ezt követően, mindent egy lapra téve váltottam és úgy döntöttem addig marad a "kókuszos kombó", ameddig haza nem megyek. A kitartásom meghozta az eredményét, mert újabb füstölős kapással megérkezett egy kisebb társa után a "banda nagy", egy 7 kilós, pazar pikkelyes képében.

Február végén...azt hiszem, több mint biztató!
Február végén...azt hiszem, több mint biztató!


Összességében egy élménydús napot horgásztam végig egy egyesületi vízen, ahol szép halakat fogtam és tettem mindezt úgy, hogy a megszokott felszerelésemen használtam, amin finomítottam egy picit. Nem kell tehát félni az új dolgoktól, új csaliktól, használjátok ti is bátran őket, az eredmény pedig, minden bizonnyal nem marad el!"

Fókuszban a kókusz....
Fókuszban a kókusz....


Üdvözlettel:


Lugosi Gyula
Horgász-Zóna csapat

AJÁNLOTT CIKKEK
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert
Harcsák a Tisza-tavon

Harcsák a Tisza-tavon

2023. augusztus 17. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére