Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Fókuszban a kókusz...

Fókuszban a kókusz...
Sokan gondolják úgy, hogy ilyenkor jég veszte után, kora tavasszal csupán a végletekig lefinomított feeder vagy picker technika lehet egyedül az üdvözítő megoldás! Hiszen, aki a klasszikus bojlis felszerelést alkalmazza, az viszonylag vastag zsinórt és jóval durvább kiegészítőket használ, amik ugye "alkalmatlanok" az első pontyok kifogására...
Fókuszban a kókusz, avagy method csali a bojlis szereléken!

Az alábbi írásban, Lugosi Gyula munkatársunk beszámolóját olvashatjátok, aki egy egyesületi vízen járt, és kedvenc felszereléseit, na meg a BAIT-TECH kókuszos csalijait vitte magával! Kövessük figyelemmel, milyen sikerrel:

"Sokan gondolják úgy, hogy ilyenkor jég veszte után, kora tavasszal csupán a végletekig lefinomított feeder vagy picker technika lehet egyedül az üdvözítő megoldás! Hiszen, aki a klasszikus bojlis felszerelést alkalmazza, az viszonylag vastag zsinórt és jóval durvább kiegészítőket használ, amik ugye "alkalmatlanok" az első pontyok kifogására... Nos, én erre a "tévhitre" próbáltam rácáfolni ezen a horgászaton, ahol némi finomítást azért eszközöltem a "horog körül".

Kedvenc bojlis szerelékemet vittem magammal...
Kedvenc bojlis szerelékemet vittem magammal...


A helyszín egy Budapesthez közeli több hektáros, egyesületi kezelésben levő tó volt. Szándékosan nem egy intenzíven telepített methodos-bojlis tavat választottam, így egy kis teszteléssel kötöttem egybe a hétvégi kiruccanásomat. Nehezen válok meg, a már egy - korábbi - cikkben leírt bojlis felszerelésemtől, így őket hoztam magammal erre a napra is. A teljesen egyszerű szerelékem egy csúszóra állított Zóna HANATO kosárból és egy rövid előkés 10-es méretű GURU horogból állt. A tüskére, egy szem 10 mm-es BAIT-TECH Sweet Coconut popup bojli került, a kosárba pedig a BAIT-TECH Sweet Coconut Method mix egy kis kókuszos liquiddel felöntve... Itt jegyezném meg hogy ezen a vízen én voltam az első aki ezt a keveréket használta tehát a halak számára teljesen szokatlan, új dolgokkal próbálkoztam de bíztam a sikerben.

Az új kedvencem: fluro pop up mini bojli  kókusz ízben!
Az új kedvencem: fluro pop up mini bojli kókusz ízben!


Az eredmény nem is maradt el, mert a második botomat már nem tudtam felcsalizni, a pár perccel korábban bedobott szerelékre a tavasszal nem jellemző "füstölős" kapás jelentkezett. Az első vendégem egy 2 kilós "szabvány" tükrös volt, amit egy másik társa és pár szép keszeg majd egy nyugalmas délelőtt követett. Délutánig próbálkoztam még más nálam lévő csalikkal, etetőanyaggal de pár dévérkeszeget leszámítva egyikkel sem tudtam kapást kicsikarni. Ezt követően, mindent egy lapra téve váltottam és úgy döntöttem addig marad a "kókuszos kombó", ameddig haza nem megyek. A kitartásom meghozta az eredményét, mert újabb füstölős kapással megérkezett egy kisebb társa után a "banda nagy", egy 7 kilós, pazar pikkelyes képében.

Február végén...azt hiszem, több mint biztató!
Február végén...azt hiszem, több mint biztató!


Összességében egy élménydús napot horgásztam végig egy egyesületi vízen, ahol szép halakat fogtam és tettem mindezt úgy, hogy a megszokott felszerelésemen használtam, amin finomítottam egy picit. Nem kell tehát félni az új dolgoktól, új csaliktól, használjátok ti is bátran őket, az eredmény pedig, minden bizonnyal nem marad el!"

Fókuszban a kókusz....
Fókuszban a kókusz....


Üdvözlettel:


Lugosi Gyula
Horgász-Zóna csapat

AJÁNLOTT CIKKEK
Methoddal Maróton

Methoddal Maróton

2020. október 26. - Oláh Tamás
Megfűszerezett pontyozás - Sikeres váltások

Megfűszerezett pontyozás - Sikeres váltások

2020. október 21. - Tanács Jani
Esős horgásznap

Esős horgásznap

2020. október 15. - Nagy Róbert
Feederbotos portya a Tisza-tavon

Feederbotos portya a Tisza-tavon

2020. október 06. - Nagy Róbert
Rapid Pontyozás a Háziréti tavon

Rapid Pontyozás a Háziréti tavon

2020. szeptember 28. - Nagy Róbert
Matek, vírus, óriássüllő

Matek, vírus, óriássüllő

2020. szeptember 25. - Szily László
Pontyozás egyszerűen - a Sticky, a Worm és a Pro feeder

Pontyozás egyszerűen - a Sticky, a Worm és a Pro feeder

2020. szeptember 22. - Illés Zoltán
Rapid pontyozás a LUPA tavon

Rapid pontyozás a LUPA tavon

2020. szeptember 04. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére