Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Csalik method feederezéshez

A szélsőséges forradalmárok szerint teljesen mindegy, mi van a method feeder horgász horgán. A középhez jobban húzó iskola szerint a csalifelkínálás módja sokszor a siker ugyanolyan fontos része, mint maga az etetőanyag. Ki tudja? Az biztos, hogy sokkal több hit kell egy gumikukoricához, mint a folyamatosan variált csalizáshoz...
Horogcsalik tekintetében a legbölcsebb, ha sokfélét viszünk ki magunkkal a partra, hisz minden nap más és más lehet az igény. A klasszikusoknak (pl. mini bojlik, kukorica, csonti) is meg van a maguk ideje, hisz tele vannak természetes attraktorokkal, csakúgy mint az elsősorban a felkínálási lehetőségekben sokat nyújtó ’új generációs’ csaliknak (puha pellet, balance pellet, csaliimitációk, stb.).

A kukoricát továbbra se felejtsük el!
A kukoricát továbbra se felejtsük el!


A puha pelletek népszerűsége sokat nőtt az elmúlt években, és úgy látszik a hatékonyságuk különösen a sokat horgászott vizeken szembetűnő. Talán a halak azt érzik, ezek a csalik biztonságosak, mivel úgy néznek, ki, mintha régóta a vízben áznának (szemben a kemény csalikkal, pl. kukorica, bojli). Akár az otthon készített, akár a gyári expander pelletek tökéletesek a hajszálelőkés vagy quickstop-os csalizáshoz, így a method feederezéshez is. Egy új termék lesz a Dynamite Baits kínálatában a Fishmeal Nuggets, amely egy továbbfejlesztett puha pellet: belül puha, hogy akár horogra is tűzhetjük, de a külseje kemény és jobban tart, mint a puha pelletek. Egy dobozban két szín található majd, a kínálat elsőre a fehér/barna és sárga/piros kombináció lesz.

Jövőre nálunk is lesz! :)
Jövőre nálunk is lesz! :)


A kemény horogpelletek használatának létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen a method feederezésnél is, hiszen rengeteg halat adott már szerte Angliában. 6mm és 8mm méret is kötelező része a csalitárnak. A kapás kicsikarása szempontjából kemény napokon a természetes színű pelletek működnek jól. Zavaros vízben vagy amikor nagyon mozognak a halak, akkor a kontrasztos szín hatásos, gyorsabban felveszik. A Dynamite kínálatából kiemelkedik a Robin Red 8mm-es fúrt pellet, amely a tapasztalatok szerint hatásos a pontyon kívül a keszegfélékre és más halfajtákra is.

A kemény pellet örök klasszikus
A kemény pellet örök klasszikus


A lebegő pelletek is szép karriert futottak be, sok versenyzőt segítettek már győzelemre a feeder versenyeken. A lebegő csali tényleg kiemelkedik az etetésről, könnyű célpont a halak számára. Egy kis sörétólomot a horog felett elhelyezve elérhetjük azt, hogy a a csalint épp’ hogy az etetés tetején imbolyog. A fentebb említett Dynamite Baits újdonság – a Nugget – pop-up verzióban is készül, ugyanazokban a színkombinációkban.

A csaligyártók fantáziájának semmi sem szab határt!
A csaligyártók fantáziájának semmi sem szab határt!


AJÁNLOTT CIKKEK
Visszatérés Házirétre...

Visszatérés Házirétre...

2019. december 05. - Nagy Róbert
Dunakeszi hideg vízi szilvás (method)gombócok

Dunakeszi hideg vízi szilvás (method)gombócok

2019. december 02. - Hoffmann Feri
Puha pellettel bearanyozott method peca

Puha pellettel bearanyozott method peca

2019. november 21. - Hoffmann Feri
Moby Dickes MOJOlgatás

Moby Dickes MOJOlgatás

2019. november 14. - Hoffmann Feri
Közeli vizeken 1. rész (Házirét)

Közeli vizeken 1. rész (Házirét)

2019. november 13. - Nagy Róbert
Hogyan legyél faültető?  - interjú

Hogyan legyél faültető? - interjú

2019. november 08. - Horgász-Zóna
Őszi műcsali ajánló-újdonságok

Őszi műcsali ajánló-újdonságok

2019. november 03. - Balogh Gábor

A hobbid a szakmánk! Tetejére