Horgász-Zóna menü
Kedvencek
Kosár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció | Elfelejtett jelszó
  • FIIISH csalik
  • Pro Natural Fine lake dark
  • Hanatu szuper távdobó kosár

Csalik method feederezéshez

|

Horogcsalik tekintetében a legbölcsebb, ha sokfélét viszünk ki magunkkal a partra, hisz minden nap más és más lehet az igény. A klasszikusoknak (pl. mini bojlik, kukorica, csonti) is meg van a maguk ideje, hisz tele vannak természetes attraktorokkal, csakúgy mint az elsősorban a felkínálási lehetőségekben sokat nyújtó ’új generációs’ csaliknak (puha pellet, balance pellet, csaliimitációk, stb.).

A kukoricát továbbra se felejtsük el!
A kukoricát továbbra se felejtsük el!


A puha pelletek népszerűsége sokat nőtt az elmúlt években, és úgy látszik a hatékonyságuk különösen a sokat horgászott vizeken szembetűnő. Talán a halak azt érzik, ezek a csalik biztonságosak, mivel úgy néznek, ki, mintha régóta a vízben áznának (szemben a kemény csalikkal, pl. kukorica, bojli). Akár az otthon készített, akár a gyári expander pelletek tökéletesek a hajszálelőkés vagy quickstop-os csalizáshoz, így a method feederezéshez is. Egy új termék lesz a Dynamite Baits kínálatában a Fishmeal Nuggets, amely egy továbbfejlesztett puha pellet: belül puha, hogy akár horogra is tűzhetjük, de a külseje kemény és jobban tart, mint a puha pelletek. Egy dobozban két szín található majd, a kínálat elsőre a fehér/barna és sárga/piros kombináció lesz.

Jövőre nálunk is lesz! :)
Jövőre nálunk is lesz! :)


A kemény horogpelletek használatának létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen a method feederezésnél is, hiszen rengeteg halat adott már szerte Angliában. 6mm és 8mm méret is kötelező része a csalitárnak. A kapás kicsikarása szempontjából kemény napokon a természetes színű pelletek működnek jól. Zavaros vízben vagy amikor nagyon mozognak a halak, akkor a kontrasztos szín hatásos, gyorsabban felveszik. A Dynamite kínálatából kiemelkedik a Robin Red 8mm-es fúrt pellet, amely a tapasztalatok szerint hatásos a pontyon kívül a keszegfélékre és más halfajtákra is.

A kemény pellet örök klasszikus
A kemény pellet örök klasszikus


A lebegő pelletek is szép karriert futottak be, sok versenyzőt segítettek már győzelemre a feeder versenyeken. A lebegő csali tényleg kiemelkedik az etetésről, könnyű célpont a halak számára. Egy kis sörétólomot a horog felett elhelyezve elérhetjük azt, hogy a a csalint épp’ hogy az etetés tetején imbolyog. A fentebb említett Dynamite Baits újdonság – a Nugget – pop-up verzióban is készül, ugyanazokban a színkombinációkban.

A csaligyártók fantáziájának semmi sem szab határt!
A csaligyártók fantáziájának semmi sem szab határt!


KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:Minden jog fenntartva © 2018 - Horgász Zóna
Horgász-Zóna Ügyfélszolgálat elérhetőségek:
Telefonszám: 06 1 240 5454
Mobil: 06 70 362 7167 (hétköznap 8:00-18:00-ig, szombaton 9:00-12:00-ig)
Email: ugyfelszolgalat@horgasz-zona.hu
G+: Google+
Horgász-Zóna Buda bemutatóterem és horgászbolt: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., telefon: 06 1 2405454
Horgász-Zóna Pest horgászbolt: 1138 Budapest Gyöngyösi sétány 8., telefon: 06 1 612 1775
Horgász webáruház | Feeder bot | Nevis szett | Shimano orsó | távdobó orsó