Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Készülj fel!

Készülj fel!
A hideg tél, még görcsösen kapaszkodik mindenbe, ami az útjába kerül. Benéz az ablakon, és rálehel a kéményre, hogy az otthont melegségbe burkolva, a tavaszt még várakozásra bírja. A dér, és a hó is néha tiszteletét teszi bosszantón, s a vizek is lassabban folynak, ahogy megáll felettük...
A hideg tél, még görcsösen kapaszkodik mindenbe, ami az útjába kerül. Benéz az ablakon, és rálehel a kéményre, hogy az otthont melegségbe burkolva, a tavaszt még várakozásra bírja. A dér, és a hó is néha tiszteletét teszi bosszantón, s a vizek is lassabban folynak, ahogy megáll felettük... A halak is összebújnak még, pedig már járnák táncukat. Várják, hogy a nap sugarainak melegítő kezét rátegye a hideg jégre. Nincs egyszerű dolga a horgásznak, aki szembeszáll a zord időjárással, megbirkózva a széllel és a hideggel mely sokszor a kabátba bújva a bőrig hatol, hogy megmutassa ki az úr. Ilyenkor csak a legbátrabbak és legelszántóbbak hajlandóak egy kevés időt szánni a kedvenc szórakozásnak, több kevesebb sikerrel.Mégis van valami ebben az időszakban. Az, amiért mindannyian, ha csak egy néhány órára is, de kimerészkedünk a partra. Az érzés, amikor hajlik a spicc, és feszül a damil. Kikerekedett szemmel figyeljük a vizet és a hideg szél sem fog ki rajtunk, amikor az orsót súly alatt tekerjük kifelé A jég, fogait belevájta a tavakba és a folyók is nehezen birkóznak meg a nehéz táblákkal. Nem maradt, más, mint a nyári emlékeket visszanézve, felkészüljünk az előttünk álló szezonra. Beszerezzük a hozzávalókat, és a meleg szobában összerakjuk a felszerelést, meg kössük az előkéket és az orsókat is kitisztítva, feltöltve tegyük készenlétbe. A Horgász-Zóna csapata is felkészülten várja a horgászokat, ha szükség lenne valamire. Én azért is szeretek horgászboltba járni, mert ilyenkor jókat lehet beszélgetni, információt gyűjteni, és beszerezni a hiányzó kellékeket, a munkatársak pedig készségesen segítenek mindenben.De nézzük csak, mi kerüljön a táskába. Horogból néhány csomag, mindenképpen kell, és amióta felfedeztem a Korum horgokat teljesen meg vagyok elégedve velük, de azért egy vékonyabb húsú Prestont is elteszek. Megmondom, őszintén a fonott előke zsinórt sem szeretem túl gondolni. A Horgász Zóna saját márkás, 10 méteres terméke nekem bevált, és a maga 600 Ft-os árával jó-néhány előkére elegendő. Az előkekötésnél, a 10 mm-es Cralusso tüske sem maradhat el, és kövezzetek meg érte, de én fél fix szereléket használok. Ami annyit tesz, hogy a Cralusso által gyártott rombusz alakú forgókapocs kerül a megkötőt előkén a hurok helyére. Miért? Mert a kapocs pontosan illeszkedik a Nevis kosár aljához, annyira hogy beleragad, de csak éppen, hogy elősegítse az önakasztást, és ahogy a hal megiramodik, már ki is húzza a kapcsot a kosárból és csúszóvá vált a szerelék. Meg is kötök belőle néhányat, és a MAD előketartót, fel is töltöm, hogy ne érjen meglepetés, ha egyszer csak kisüt a nap. Beszerzek még néhány csalit, és etetőanyagot, a kiállításokon, és nyílt napokon, úgysem lehet még horgászni, de felkészülni igen.

A nap magára húzz a felhőtakarót, és néha az orráig is előbújik, de annak a néhol harminc centi jégnek ennyi nagyon kevés. Várjuk a tavaszt, és túl a sokadik nyári történeten, mindenki az új élményekre vágyva készíti össze az első pecanapra a felszerelést. A tél még egy ideig marad. Éjjel jegesre fújja a fákat, és a földeket, nappal meg kissé elfáradva pihen, de nincs még szándéka elhagyni a régiót. A tavasz is kacsingat már és egyre erősebben harcol, de még néhány hétre szüksége van, hogy érvényesülni tudjon. Kihasználva még ezt az időt, hogy ne gubózzunk be teljesen, azért a február és a március is okozhat meglepetést, szakkiáltás és vásár formájában. Bár a Fehova már véget ért, március elején lesz az igazi nagy "durranás" a Horgászshow, amely az újdonságok bemutatásával is foglalkozik.Szabaduljatok ki, bár most nem lesz nehéz, és találkozzunk a kiállításon vagy nyílt napokon!

Üdvözlettel:
Pop Attila
KAPCSOLODÓ TERMÉKEK
AJÁNLOTT CIKKEK
Visszatekintés ünnepi hangulatban

Visszatekintés ünnepi hangulatban

2020. december 23. - Horgász-Zóna
Rakparti esték

Rakparti esték

2020. december 21. - Oláh Tamás
Hogyan számíthattok ránk év végén?

Hogyan számíthattok ránk év végén?

2020. december 16. - Horgász-Zóna
Gumihalak aromázása

Gumihalak aromázása

2020. december 11. - Balogh Gábor
Hidegvizi apró finomságok method feeder technikához

Hidegvizi apró finomságok method feeder technikához

2020. december 07. - Hoffmann Feri
Novemberi útravaló

Novemberi útravaló

2020. november 17. - Nagy Róbert
Keszegezés a Hárosi-öbölben

Keszegezés a Hárosi-öbölben

2020. november 16. - Oláh Tamás
Novemberben pontyra

Novemberben pontyra

2020. november 06. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére