Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

A mélységmérés

Úszós módszernél az egyik alapvető dolog, hogy tisztában legyünk az előttünk elterülő mederfenék sajátosságaival és legfőképpen a vízmélységgel. A halakat általában a fenéken keressük, ezért a szerelék beállításánál szükséges tudnunk a vízmélységet. A mélység megállapításához célszerű egy hosszú waggler-úszót és mélységmérő békát használni, ami tulajdonképpen egy ólomsúly, amibe a horgot lehet akasztani.
Úszós módszernél az egyik alapvető dolog, hogy tisztában legyünk az előttünk elterülő mederfenék sajátosságaival és legfőképpen a vízmélységgel. A halakat általában a fenéken keressük, ezért a szerelék beállításánál szükséges tudnunk a vízmélységet. A mélység megállapításához célszerű egy hosszú waggler-úszót és mélységmérő békát használni, ami tulajdonképpen egy ólomsúly, amibe a horgot lehet akasztani.

Az ábra szemlélteti, hogy miként viselkedik az úszónk:

Az úszó megmutatja a vízmélységet
Az úszó megmutatja a vízmélységet


A, eltűnik és fel sem bukkan-túl kicsi az ereszték, a vízmélység nagyobb, növelni kell az eresztéket

B, Túl nagy része látszik az úszónak-az ereszték túl nagy, csökkenteni kell

C, Ideálisan beállított vízmélység esetén az úszónak csak a legteteje látszik, így hamar észrevesszük akár az emelős, akár az elvivős kapásokat.

A mélységmérés során még egy sor hasznos információhoz juthatunk, amely a horgászat során hasznos lehet:

-akadós -e előttünk a vízfenék?

-van -e iszapréteg és az milyen vastag?

-van e előttünk medertörés, ami kiváló haltartó hely?

Ismeretlen vízterületen mindig érdemes elvégezni a mélységmérést!

AJÁNLOTT CIKKEK
Design díjat kapott a Dometic hordozható aksija!

Design díjat kapott a Dometic hordozható aksija!

2019. május 22. - Horgász-Zóna
Hűtőláda - máshogy, mint eddig láttad!

Hűtőláda - máshogy, mint eddig láttad!

2019. május 14. - Horgász-Zóna
Bait-Tech etetőanyag kalauz 3. szemcseméret

Bait-Tech etetőanyag kalauz 3. szemcseméret

2019. május 10. - Horgász-Zóna
Tudatosság, minőség, kitartás

Tudatosság, minőség, kitartás

2019. május 03. - Jakab Alobaidi

A hobbid a szakmánk! Tetejére