Horgász-Zóna menü
Kedvencek
Kosár
Bejelentkezés

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:Regisztráció | Elfelejtett jelszó
  • karácsony előtti kiszállítások
  • Karácsony 2018
  • Arany vasárnapi nyitvatartás
  • Horgász-Zóna ajándékutalvány kapható!

Nyári kaland…

|

A nagy halak utáni vágy és a bennem szunnyadó horgász ösztön nem hagy egy perc nyugtot sem. Nap, mint nap újabb horgászatokat tervezek. Álmaimban halakkal küzdök, miközben egy tavaszi portyán a sekély víz határán, gyors irányváltoztatással, alacsonyan a föld fölött repkedve, egy bíbic hallatja vijjogó „bé-bic” hangját… ezzel ébresztve fel engem az álomvilágból.

Még mai is belebizsergek, ha az, akkor velünk történtekre emlékezem… Horgásznaplóm hasábjairól, hadd elevenítsek fel most Nektek, egy számomra emlékezetes történetet. Eközben arra kérve az olvasót, „bocsássa meg túlkapásaim”, amelyekkel a halakhoz és a természethez vonzódom, ragaszkodom.

Lássuk csak (most serceg a papír az ujjam alatt)!

„2012. június 7-én, barátom egy parádés tükrössel mutatkozott be a tározón. A hal tiszta súlya 17 kilogramm volt! A partról történt fárasztás végén nekem jutott az a megtisztelő feladat, hogy kimeríthettem a nem hétköznapi pontyot. Örömünk őszinte és szavakkal nem igazán körülírható formában bontakozott ki a Palotási éjszakában. Minden boton csalit frissítettünk, majd újrahúztuk a készségeink.

Ádám barátom, a 17 kilós ponyt és én...
Ádám barátom, a 17 kilós ponyt és én...


Egy húszas süllyedő fűszeres-mogyorós bojlit könnyítettem ki, egy hasonló ízű 15 mm-es golyóbissal. A „kétemeletes hóemberemet” a sekély vízben, fejlámpám fényében még ellenőriztem a behúzás előtt. Rögeszmém, hogy csak abban az esetben ülök nyugodtan a parton, ha a csalim úgy viselkedik a fenéken, ahogy azt én elvárom…

Már hajnali 3 óra is elmúlhatott, amikor a DAIWA jelzőm tökéletes frekvencián adta a tudtomra: kapásom van! Kiugrottam alkalmi sátramból, majd „ráemeltem” a botra. Barátom és horgásztársam izgatottan várta a fejleményeket. Ádi, ez nagyobb lesz, menjünk fölé, adtam ki az ukázt és azzal a lendülettel toltuk el magunkat a parttól a kis BIC csónakban. Hasadt a hajnal… fantasztikus volt a tározón megélt napfelkelte.

A 3 librás Tribal botom keményen megdolgozott. A fenéktől csak nehezen, férfias tusában tudtam a halat a felszín közelébe emelni. Ellenfelem, újra és újra visszatört a mélyebb vízbe, alaposan próbára téve a felszerelésem, a tudásom és nem utolsó sorban, az egyre csak fogyatkozó türelmünk.

Már kibontakoztak a kontúrok és a hajnal első észlelhető fényei is szabadultak az éjszaka szorításából. A festő vagy író, biztos, hogy alkotatna most, szóltam társamnak, utalva a minket körülvevő, különleges hangultra. A fantasztikusan hosszú testű, nyurgaszerű pontyom nehezen, de végül csak megadta magát, szinte olvasva ezzel gondolataim: létezik harmónia a világban... A hibátlan pikkelyest, barátom óvatosan megszákolta, majd hamarosan célba vettük a partot.

gyönyörú halammal fotóznak...felejthetetlen élmény!
gyönyörú halammal fotóznak...felejthetetlen élmény!


A hal „tiszta” súlya 13,10 kg. nyugtáztuk a fogást, majd óvatosan visszaengedtem nemes ellenfelem.”

viszlát barátom...
viszlát barátom...


Ennyi hát a kiragadott részlet. A teljes kirándulásunkról itt a magazinunkban egy régebben megjelent 2 részes írásban olvashatsz kedves érdeklődő horgász társ!

Jó olvasást! Én is azt teszem… miközben ”szobafogságom” kényelmes foteljéből, gőzölgő italom mögül, néha-néha azért kitekintek a havas januári tájra…

Nagy Róbert
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:Minden jog fenntartva © 2018 - Horgász Zóna
Horgász-Zóna Ügyfélszolgálat elérhetőségek:
Telefonszám: 06 1 240 5454
Mobil: 06 70 362 7167 (hétköznap 8:00-18:00-ig, szombaton 9:00-12:00-ig)
Email: ugyfelszolgalat@horgasz-zona.hu
G+: Google+
Horgász-Zóna Buda bemutatóterem és horgászbolt: 1033 Budapest, Szentendrei út 89-95., telefon: 06 1 2405454
Horgász-Zóna Pest horgászbolt: 1138 Budapest Gyöngyösi sétány 8., telefon: 06 1 612 1775
Horgász webáruház | Feeder bot | Nevis szett | Shimano orsó | távdobó orsó