Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

OKUMA DISTANCE CARP INTEGRATOR

Az OKUMA cég a világ egyik vezető orsógyártó cége. Széles kínálatát böngészve egyik izgalmas orsócsaládra szeretnénk ebben a bemutatóban felhívni a figyelmet. Olyan orsók ezek, amelyek egy kedvező alternatívát kínálnak a nagyot dobós, nagyhalas feeder vagy bojlis módszerek kedvelőinek. Széles dob, erős szerkezet, nyeletőfék, relatív könnyű súly... a részletek pedig a cikkben!
A horgászipar hihetetlen tempóban történő fejlődése, olyan modern és magas fokú technológiai tudással megalkotott botok és orsók gyártását eredményezte, amelyekkel nem csupán kihasználhatjuk az egyes módszerek adta lehetőségeket, de élvezetesebbé is tehetjük a horgászatainkat.

Az OKUMA cég mindig is élen járt a fejlesztésekben. Hazánkban, ez idáig, elsősorban a megbízható orsóiról megismert vállalkozás, olyan „sikertörténeteket” tudhat magáénak, mit a legendás LONGBOW vagy POWER LINER sorozatok.

A folyamatos fejlesztéseknek és egy kedvező árszint megtartásának köszönhetően, az OKUMA cég nem véletlenül vívta ki elismert helyét az orsógyártó cégek között. Itt a HORGÁSZ-ZÓNÁN, most örömmel mutatunk be egy újabb „sikerre ítélt” orsót! Noha a szemfüles látogatók már megtalálták maguknak ezt a terméket, megérdemel egy önálló cikket is.

Bemutatkozik az: OKUMA DISTANCE CARP INTEGRATOR!

nemcsak szép, hanem megbízható is!
nemcsak szép, hanem megbízható is!


A kétféle (60-as és 80-as) méretben kapható távdobó orsók, többféle alkalmazáshoz készültek, de minden tekintetben a modern horgászat elvárásainak megfelelően.

Általános technikai paraméterek:

- 9 rozsdamentes golyóscsapágy
- QUICK-SET visszaforgás gátló rendszer (korrózióálló speciális csapágyazás a hajtókarnál)
- Rotor kiegyenlítő rendszer
- EFRII rendszer (csapágyazott felkapókar görgő a tökéletes csavarodás mentes zsinórkezelés érdekében)
- Alumínium dob
- Alumínium hajtókar
- HYDRO BLOCK SYSTEM (zárt dob, ami megakadályozza víz vagy egyéb szennyeződés bejutását a fékrendszerbe)
- Fékállító gombba integrált nyeletőfék (!)


Külön kiemelendő, hogy az orsó dobja sajtolással készül, azaz egy darab alumínium hengerből nyomják ki az alakot. Ez annyit jelent, hogy sokkal erősebb lesz a dob, mivel a belső szerkezete homogén, nincsenek rajta forrasztások. (Ezt a technológiát használja például a Shimano cég is.)

A nem hétköznapi tulajdonságok mellett, talán a különleges, könnyedén használható első fékbe integrált speciális nyeletőfékrendszer teszi igazi csemegévé ezt a gyönyörű orsót!

ötletes megoldás, könnyű kezelhetőség!
ötletes megoldás, könnyű kezelhetőség!


Hogyan is működik?A főfék erősségét a szokásos módon tudjuk állítani. Ha bedobtuk a szereléket, akkor a kupakon található csapot felhajtva aktiváljuk a szabadon futó rendszert. Ezáltal kapás esetén a hal szabadon tudja lehúzni a zsinórt, így van időnk odaérni a bothoz. Bevágáskor az orsó dobjára fogjunk rá, majd az "odakívánkozó" ujjunkkal nyomjuk le a csapot és már kezdődhet is a fárasztás!

A szabadonfutó rendszer fékerejét szintén szabályozhatjuk a dobzáró kupak peremén végigfutó szabályzó gombbal. Ez akkor lehet érdekes, ha esetleg van egy kis sodrása a víznek vagy netalán nagyobb méretű élőhallal pecázunk.

Specifikáció:

DISTANCE CARP INTR. 60

- tömeg: 560 gramm
- áttétel: 4.5:1
- zsinórkapacitás: 0,35mm/310 m.

A kisebb DC első osztályú távdobó feeder orsó! Jól mutat a 3,9 és 4,2 méteres feedereken is. Meg kell említeni, hogy a ragadozóhalra horgászók is minden bizonnyal örömmel üdvözlik ennek az orsónak a tudását. A szabadonfutó rendszer aktiválása, további növelheti eredményességedet a horgászatban.

DISTANCE CARP INTR. 80

- tömeg: 675 gramm
- zsinórbehúzás egy tekerésre: 101 cm (!!)
- áttétel: 3.8:1
- zsinórkapacitás: 0,35mm/430 m.

A nagyobb integrátort, ajánljuk bojlizáshoz, pontyozáshoz, olyankor, amikor nagyot kell dobni vagy fontos a nagy zsinórkapacitás (behordás). Optimális arányainak köszönhetően, bármelyik pontyozó boton remekül teljesít, időtálló darab. A hosszan elnyúló fárasztásokhoz is kell erővel rendelkező orsó.

Reméljük, tudtunk segíteni ezzel a kis bemutatóval az orsók jobb megismerésében.

Horgász-ZónaAJÁNLOTT CIKKEK
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére