Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Tavaszi szél pontyot hozott

Azon töprengtem a napokban, hogyan is lehetne az időjárást egy kicsit önmérsékletre bírni, inteni. Esetleg egy naptár bemutatót szervezünk és felhívjuk a figyelmét, hogy ilyenkor már nem illik így viselkedni, talán naptár reformot kellene végrehajtani? Addig is szurkoltam a jobb időnek, ami aztán meghallgatásra talált, egy program átszervezés és már kilátásba került egy kis Füzes tavi horgászat.
Tavaszi szél pontyot hozott….Azon töprengtem a napokban, hogyan is lehetne az időjárást egy kicsit önmérsékletre bírni, inteni. Esetleg egy naptár bemutatót szervezünk és felhívjuk a figyelmét, hogy ilyenkor már nem illik így viselkedni, talán naptár reformot kellene végrehajtani? Addig is szurkoltam a jobb időnek, ami aztán meghallgatásra talált, egy program átszervezés és már kilátásba került egy kis Füzes tavi horgászat.

Körülnéztem a dolgaim között egy kis hidegvizes pontyos.kaja, egy fél doboz kukorica, kevés aroma és kész lett a menü. A horogra vajon mi kerüljön? Hát – egy kis csonti, giliszta, puffi rizs, ízes pufik? Biztonság kedvéért néhány pelletet is hozzáraktam a csomagban, mézes, epres és lebegő pelleteket. Ezeket úgy kötöm fel a horog öblébe miután átfúrtam, kezdetektől így használom, ez idáig bevált. A felkötés után pedig a horog hegyére tűzök néhány csontit, hogy az összkép még csábítóbb legyen. Indulásra kész vagyok, erre elered az eső. Nem vagyok ijedős, megyek. Kiérek a Füzesre, látom a parkoló meglehetősen tele, na fene, jön a hal? Berci barátom üdvözöl, van néhány tuti helye és csalija – nekem is. Szó, ami szó, szép kis pontyok vannak a haltartójában. Megyek tovább, ragaszkodom a helyeimhez.

A nyerő csali
A nyerő csali


Na, végre odaérek, nem szeretek sokat gyalogolni. Még mindig esik, nem nagyon, de folyamatosan – bosszantó. Az eső kistestvére, a szél is teszi a dolgát, fúj rendesen. Irányba rakom a feederbotjaimat, néhány szertartásos mozdulat után csobbannak a szerelékek. A kínálat – csonti, kukorica, a másikon puffasztott rizs, meg csonti. Érdeklődés semmi. Na, fene változtatok: giliszta + kukorica, valamint epres puffi. Ebben van valami, mert a spicc szép íves lesz, majd elengedi, aztán megint, na uccu neki bevágok, ott van a végén, nem nagy, de hal. Alig kilós pontygyerek, visszaküldöm szüleihez. Ez így megy még kétszer, na ez nem jó, váltunk. Úgy látom az epres a menő, biztos gyümölcsízű napot tartanak, ezért eprespellet + csonti, és némi epres aroma ráfújva. Na, ezt kapjátok el, ha kell. Kellett – elindul a bot, bevágok, na, ez már komolyabb, egy kicsit küszködik, harcol, de azért hamar kiderül, ki a főnök, nem úgy van az, hogy gyere ponty, megmerítlek, egy szép pikkelyes, 2,4 kg-os pontylegény. Ugyanerre a menüre tíz perc múlva egy bő másfeles, aztán még háromszor 1,5 – és 2 kg között. Egy rendkívül jól sikerült esős, szeles délutánt töltöttem el, eső, szél – ugyan már? Lehet, ha süt a nap és szélcsend van nem lett volna halszagú a kezem. Megelégedve, vizesen, sárosan összepakoltam és elindultam. Mire kiértem a főútra, elállt az eső és a szélből szellő lett. Ilyen a tavaszi időjárás, amely pontyokat hozott.

tavaszi ponty
tavaszi ponty


Üdvözlettel: Hencz János
AJÁNLOTT CIKKEK
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére