Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

Új víz, új csali...

Új víz, új csali...
Egész héten készültem erre a napra, és látva, figyelve a társak eredményeit, egy nagyon jó horgászatra volt kilátásom. Nagy Róbert, vagy ahogy sokan ismerik, "BLACK CAP Robi" ajánlatára, egy teljesen új irányba terelődött az etetőanyag választásom. Mint utólag kiderült nem véletlenül, mi több nem is eredménytelenül, na de haladjunk csak szépen, sorjában…
Egész héten készültem erre a napra, és látva, figyelve a társak eredményeit, egy nagyon jó horgászatra volt kilátásom. Nagy Róbert, vagy ahogy sokan ismerik, "BLACK CAP Robi" ajánlatára, egy teljesen új irányba terelődött az etetőanyag választásom. Mint utólag kiderült nem véletlenül, mi több nem is eredménytelenül, na de haladjunk csak szépen, sorjában…

Barátom a „hajnal”, igaz, ami igaz, ma egy kicsit megtréfált és emellett, nem ébresztet a madarak szerelmes éneke sem az ablakom alatt. Nem titkolom: sikerült kissé elaludnom, ezért a tervezett indulás és a kapkodás, hozta a gondokat is magával... Ezért nyűgösen kezdődőt a napom, ami rám nem éppen jellemző, ha horgászni indulok.

Elsőre a városi forgalom húzta az idegeim, úgy tűnt, mintha mindenki be akarná maximálisan tartani a "kreszt", vagy inkább, még rá is tesz egy lapáttal és ennek "nemes" hozadékaként, a 70-es táblánál is 40-el, araszolgat. Sebaj, nyugtattam magam, nemsokára már a tóparton leszek. A "Majosházi Harcsa" tó lett a kiszemelt víz, oda tartottam, és mivel első horgászatomra készültem ezen a tavon, reméltem sikerül a jobb helyek közül megcsípni egyet, ha korán érkezem. Persze, ekkor már tudtam: a helyválasztás "terhe" ma nem rám hárul. A következő akadály akkor ért, amikor a Harcsa tavat jelző táblát sikerült figyelmen kívül hagyva tovább hajtanom. Mint kiderült nem én voltam az egyetlen, ugyanis a táblát két másik tábla alá helyezték, és így nem volt egyszerű észrevenni. A "gps" bekapcsolása után, egy újabb kudarc ért, mert a "szerkezet" bevitt egy félig járható földútra, ahonnan már látni lehetett ugyan a tavat, de továbbhajtani nem. Végül, az alternatív útvonalon csak sikerült eljutnom a tóhoz…

A tulajdonos, Csepelényi Tamás barátsággal fogadott, szó szót követett, mintha ezer éve ismernénk egymást. Ekkor már éreztem, hogy vége a megpróbáltatásaimnak és ezt a napot innen nem ronthatja tovább már semmi. Információt kaptam a foglaltságról, a halbőségről és egyéb tervekről is a tóval kapcsolatban, ami ha megvalósul, véleményem szerint, egy igazi horgászparadicsom lehet minden kikapcsolódni vágyónak. A helyemet végül, néhány barátom mellet, a rövid oldalon foglaltam el, bár nem értettem először miért ezt a helyet választották, hiszen ez tűnt a legelhagyatottabbnak… Végül csak rájöttem a "nyitjára", innen ugyanis az egész tó szemmel tartható, és ha ma nem járunk sikerrel azt is látni lehet hol érdemes legközelebb majd rápróbálni.

Gyors kipakolás után, ahogy fentebb már említettem, a Horgász-Zónás „B.C. Robi” ajánlására, a BAIT-TECH POLONI lett az aznapi bekevert etetőanyagom. Ezt az anyagot, jelenleg egy 3 kilogrammos "vödrös" kiszerelésben lehet elérni, de hamarosan érkezik a 2 kilogrammos tasakos változat is... súgta meg Robi! Ez volt az első találkozásom, ezzel az idehaza még újdonságnak számító, igen különleges "matériával". Nem is lehet vitás, azonnal mély nyomot hagyott az oromban, ugyanis annyira kellemesen fűszeres kolbász illatú volt, idézve a kolbásztöltős vidéki napokat, hogy szinte kedvem lett volna "megkóstolni". Ma azonban, a halaknak kedveskedek vele, remélve viszonozzák ezt a gesztust és néhányan közülük, egy sztárfotó erejéig kinéznek majd hozzám a partra- reménykedtem.

Poloni... jegyezzük meg jól! Én hamar megkedveltem!
Poloni... jegyezzük meg jól! Én hamar megkedveltem!


Az anyag bekeverése kevés víz hozzáadásával nagyon egyszerű, könnyen „megszívja magát”, azt az érzetet adva, hogy azonnal felhasználásra kész. Mintegy 10 perc várakozás után, ami elég a felszerelés hadba állítására, egy pici után nedvesítést követően, a BAIT-TECH etetőanyagoktól már megszokott módon áll össze. Érdekes módon, ahogy vízzel érintkezik a kaja, a benne levő nyolc fajta titkos fűszernek is köszönhetően, egy igazi illatbomba szabadul el, ami nem hagyja figyelmen kívül a halak receptorait, de még az enyémet sem! Csalinak a már jól bevált kókuszos BAIT-TECH pop up, 10 mm es változata került a tüskére. "Nagyhalas" pecát szerettem volna folytatni, hiszen a Poloni is inkább egy "nagyhalas" anyag a véleményem szerint. A választott csali méret pedig szerintem, az igazi „arany-középút” a kisebb és méretesebb halak között…

Új víz, új csali...de a lényeg ismét csak a kezemben!
Új víz, új csali...de a lényeg ismét csak a kezemben!


Az egyik "pálcát", a már megszokott módon, egy rövidebb távon, úgy 40 méterre, a másikat pedig 80 méter körül helyeztem el, várva a kapást, ami nem is váratott magára sokáig! A távolabbi boton gyorsan jelentkezett az első „sztárvendég”, egy pazar, 7,50 kilogramm súlyú ponty személyében. A hibátlan pikkelyekkel, erőtől kicsattanó pikkelyes, a fertőtlenítés meg a kötelező fotó után már engedtem is útjára. Az aljzat igen gazdag lehet a kagyló törmelékkel, mert többször elvágta az előkét és egyszer még a főzsinórt is, ezért nem volt könnyű megtalálni azt a helyet a vízben ahol nyugodtan pihenhet a végszerelék a kapásra várva... A következő halam egy 5 kilogramm körüli bajszos lehetett, de még meg sem szákoltam, amikor segítséget kellet kérnem, mert a másik boton is, "derékból csavarós" kapás jelezte: a halak gyorsan ráéreztek a POLONI-ra! A többi kifogott halam is mind öt fölöttinek bizonyult, ami egyértelművé tette számomra, hogy a kifogott halak között nem kell szelektálni, mert ezt most, a POLONI okosan oldotta meg helyettem.

Bait-tech csalikat használva, gyakori lesz ez a kompozíció...
Bait-tech csalikat használva, gyakori lesz ez a kompozíció...A tó adottságai is bizonyították, hogy igen nagy számban vannak jelen a termetes példányok, ennek pedig nagyon örültem, mert a reggeli bosszúságokat sikerült elfeledni végre, és egy jó horgászatot tudtam végül véghezvinni. Véleményem szerint – az enyhébb időnek is köszönhetően – a halak elkezdtek már mozgolódni. Tény, hogy a víz hőmérséklete még alacsony, és néhány hétig még igen lassan fog melegedni, de biztosra veszem, hogy hamarabb ívnak idén, mint általában. Ennek jele lehet, hogy egyértelműen elkezdtek táplálkozni, amit az erőteljes kapások is bizonyítanak. Arra biztatok tehát minden kedves horgászbarátot, hogy mindenképpen érdemes kimenni, horgászni, és higgyétek el, ha jól felkészültök, akkor a halak is partnerek lesznek ehhez. Az etetők és csalik tekintetében pedig, csak ajánlani tudom ezt az intenzíven fűszeres, kolbász és gyógynövény illatú BAIT-TECH POLONI etetőanyagot!

A pontyok ma sorszámot téptek előttem...
A pontyok ma sorszámot téptek előttem...


Az elmúlt nap és a parton elért sikerek nagyban hozzájárultak a mosolyhoz a szám sarkában, de tudom legközelebb egy újabb "csata" vár rám, talán egy másik tavon, talán egy másik harcos hallal, és remélem akkor is "diadalittasan" fogok majd mosolyogni a kanyargós úton hazafelé... Bárhogy is lesz, hamarosan új beszámolóval jelentkezem!

Üdvözlettel:
Pop Attila

AJÁNLOTT CIKKEK
Horgászat és mentális egészség?

Horgászat és mentális egészség?

2024. március 14. - Horgász-Zóna
Az a bizonyos crankbait

Az a bizonyos crankbait

2024. február 06. - Balogh Gábor
Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

Horgász-Zóna év végi nyitvatartás

2023. december 23. - Horgász-Zóna
SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

SUPER NATURAL csalogatóanyagokkal decemberben...

2023. december 15. - Nagy Róbert
STORM Wiggle Wart sztori

STORM Wiggle Wart sztori

2023. december 05. - Balogh Gábor
SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

SUPER NATURAL baráti kupa Hévízgyörk

2023. november 08. - Nagy Róbert

A hobbid a szakmánk! Tetejére