Felhasználónév: Jelszó:


Regisztráció Elfelejtett jelszó Kedvencek
Keresés
Vissza az áruházba

XM11 – a zöld – csak megszállottaknak!

Az egész Eörsnél kezdődött. Annak idején, amikor elkezdett versenyezni korán felismerte a feederezésben rejlő potenciált és hatékonyságot. A kezdeti próbálkozások után hamar a technika megszállott híve lett. A másik óriási felismerése az volt, hogy a feederezésnél az etetőanyag a legfontosabb. A versenyeken használt keverékét folyamatosan próbálta az aktuális körülményekhez alakítani a meglévő tapasztalata és kivételes intuíciója révén. Ez odáig vezetett, hogy 2009-ben már az Enegoteam Kupa országos döntőjét is megnyerte.
Az egész Eörsnél kezdődött. Annak idején, amikor elkezdett versenyezni korán felismerte a feederezésben rejlő potenciált és hatékonyságot. A kezdeti próbálkozások után hamar a technika megszállott híve lett. A másik óriási felismerése az volt, hogy a feederezésnél az etetőanyag a legfontosabb. A versenyeken használt keverékét folyamatosan próbálta az aktuális körülményekhez alakítani a meglévő tapasztalata és kivételes intuíciója révén. Ez odáig vezetett, hogy 2009-ben már az Enegoteam Kupa országos döntőjét is megnyerte.2011-ben gondolta úgy a sors, hogy nekünk egy csapatot kell alkotnunk! Egy emlékezetes bentai pontyozásnál ültünk egymás mellé, és a másikra folyamatosan rálicitálva fogtuk a 10 feletti dögöket.A legelső versenyünket már megnyertük, és ezután nem volt megállás. Elkezdtünk közösen dolgozni az etetőanyagon. Rengeteg információt begyűjtöttünk, jó néhány teóriát felállítottunk, de rá kellett jönnünk, hogy csak a saját tapasztalatainkra támaszkodhatunk. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nagyon eltérően gondolkodunk. Két eltérő irányból közelítjük meg a problémákat, de ennek ellenére tudunk együtt dolgozni. Az ötletek jelentős része már gondolati szinten elbukik, de ami tényleges kipróbálásra kerül, azt is komoly teszteknek vetjük alá. Szoktuk egymásnak mondogatni, hogy amit mi elvetünk, abból más simán ellenne :)

A teszteléseket rendszeresen 4 bottal végezzük, botonként különböző keverékekkel. Néha csak néhány százalékos az eltérés a tesztalanyok között. Véleményünk szerint így kaphattunk csak objektív eredményt. Ahogy haladtunk előre be kellett látnunk, hogy minden helyzetre jó etetőanyag nem létezik! Nem lehet csak egyetlen keverékben gondolkodni. Szét kellett választani az attraktorokat működési körülményeik alapján. Ahogy ezt beláttuk, már gyorsabban tudtunk haladni, nem születtek egymásnak ellentmondó eredmények.

Mindig csak azt a keveréket vettük elő, amelyiket az adott időjárási viszonyokra akartunk kikísérletezni. A szétválasztás fő iránya nagy vonalakban a viharos és az egyenletes időjárás volt. Az egyenletes időjárásnál használt keverék tökéletesen működött nyári dög melegben és csökkenő légnyomásnál is. Így született meg a „zöld keverékünk”.
A névadásnál az XM11 nevet kapta, amely az eXtrem Method szavakból és összetevőinek számából adódik. Ha egyetlen etetőanyagot lehetne kivinni magunkkal a partra, akkor az biztosan ez lenne. Tapasztalatunk szerint az esetek 2/3-ában ez a keverék a nyerő. Egyértelműen akkor hatékony, amikor jó az idő. Íme:

XM11
XM11


A felhasználási javaslatnál kiemelném, hogy egyszerre adjuk hozzá az 5dl vizet. Az összetevőknek már a keveréskor fel kell oldódniuk, hogy vízbe érkezéskor az attraktorok rögtön ki tudják fejteni hatásukat. A jó tanácsoknál pedig azt emelném ki, hogy kerüljük a más etetőanyagokkal való keverést. Ezt egy példán keresztül szeretném bemutatni! Az összetevők közül az egyiknél azt vettük észre, hogy 4%-os aránynál fejti ki igazán a hatását. 3 vagy 5%-nál kevésbé hatékony, míg 6%-nál már riasztó, 2%-nál pedig nincs kimutatható hatása. Ha viszont keverjük az XM11-et más etetőanyaggal mondjuk 1:1 arányban, akkor az eredeti 4%-ből már csak 2%-os arány marad. Gyakorlatilag lecsökkentettük a hatékonyságát. A keverés helyett inkább azt tanácsolnám, hogy vigyük ki a partra az eddigi legfogósabb keverékünket, használjuk azt az egyik botunkon, míg az XM11-et a másikon. Ez egy verseny etetőanyag, hát versenyeztessük :-) Ez lenne a 3 etetőanyagunkból az első, az XM11! A többi is hamarosan bemutatásra kerül! Találkozunk a FEHOVA-n!

Kurucz Dávid
Páll Eörs

1.kép forrása: : www.hortur.eu


A hobbid a szakmánk! Tetejére